» Pon lip 18, 2011 20:39
Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT
My bylismy dzis z Westa i Fredka na kontroli w Lupusie.
Westa najprawdopodobniej nie bedzie musiala byc jeszcze raz otwierana, dosc sie to goi, nie saczy /trudnosci z rozpuszczaniem szwow wew.-taki organizm nie toleruje/. Miala oczyszczone i psiknete takim jakims ala pudrem ale to lek, probowalismy ja zostawic b/kaftanika, ale jak ja dalam do boksu to zaczela lizac to fru w kaftanik i do poniedzialku - kontrola.
Fredka ladnie zagojone dostala antyb.na srode /podamy/ i poniedzialek do kontr.pewnie bedzie wyjecie szwow. Fredka miala duze ropomacicze i dlatego jest na antyb.
Oczka lzawiace p.dr.zalecila smarowac 2xdz neomecyna, jest zalozona karta. Neomecyna w witrynce.
Uszka tak co 2 dzien mozna sprawdzac i wpuscic troche orydemylu.
Ale ogolnie kotki ok. obydwie sa bardzo spokojne i przy badaniu tez, ladnie jedza, tylko Fredka woli jesc jak ma jedzenie pogniecione widelcem cos kawalki jej nie podchodza, takze prosze zawsze podziabac jej widelcem.
Nie moge uwierzc co sie z tym Miodkiem dzieje dlaczego tak, wczoraj jak bylam na dyz.i pisalam ze nie bylo zle, bo i zjadl i sam wskoczyl na parapet i wcale mu sie chcialo isc do boksu.
Co za czort, wtedy mial tak niskie b.cialka jak przy pp a dzis podobno b.wysokie.
Prad juz jest wyczailismy dlaczego nie bylo - poprostu w gl.bezpiecznikach jak odlaczyli w sobote to nam do dzis nie zalaczyli.
Wiesiu dal taka szafeczke z rozkladanym blatem, tymczasowo ustawilismy pod oknem, ale mozna cos pomyslec i albo ja albo stol przeniesc na tamta strone, bo jak sie cos przy kocie robi to niestety wygodnie jest na stole a nie np.trzymac kota na kolanach, /czyszczenie uszu,zastrzyk,przemywanie oczu itp/
Ineska bierze jutro ostatni zastrzyk co dalej moze kontrola czy co?