Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 19:17 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

ok. dzięki

hm..taaak...nawet nie zdążyłam zrobić jej odrębnego wątku :D
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Pt lut 11, 2011 22:42 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Szalony Kot pisze:Obrazek

Jakby ktoś chciał się poczęstować, w stopkę trzeba wkleić to:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/kdtg][img]http://tnij.org/kdth[/img][/url]

Bardzo zapraszam do wklejenia sobie w podpis banerka mojego DT autorstwa Sz.Kota( w prezencie dla moich kiciów :D :kotek: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 12, 2011 14:15 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Dzisiaj odbyła sie akcja transportowa :D
Miauleństwo z kartonu spod śmietnika Kasimarty trafiło do DT u Agnieszki. Jeszcze raz dziękujemy DT za okazane serce :1luvu:
Przyznam sie, że nie sprawdziłam osobiście płci kociaka, wierzę Kasi, że to dziewczynka. Mała jest przestraszona, trochę dziczy, zwłaszcza, że fukały na nią rezydentki Kasi, a i w DT piękna, wielka kocica tez troszke posyczała. Futerko jeszcze trochę brudne, zwłaszcza przy uszkach. Wygląda na troche przedłużone. Rana na lapce zasklepiona strupkiem. Wzdęty brzuszek, nie bardzo wiadomo czy od napychania się u Kasi czy może jacyś dodatkowi lokatorzy. Jutro bedzie wizyta u weta. Agnieszka ma zamiar nad kićką popracowac i wyprowadzic "na ludzi". Nie siedziałam u nich zbyt dlugo, bo mój niedobry TZ mi towarzyszył :mrgreen:
Szalony Kocie - poprosimy o imię dla krówki - masz szczęśliwa rękę - koty przez ciebie nazwane szybko znajduja dobre domki!
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob lut 12, 2011 16:33 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

Mi było strasznie smutno jak odjechałyście..myślałam że będę dzwonić żebyście wracali ;-) Nie sądziłam że tak szybko się przyzwyczaję, ale moje koty wreszcie powychodziły ze swoich kryjówek, zaczęły sie przeciągać i bawić. Teraz mnie oba obległy i trzymają się blisko mnie jakby mnie tydzień w domu nie było. A moja mniejsza kazała się nosić na ręku ;-) Ociera się o nogi, mizia, krzyczy strasznie do czasu aż się ja weźmie na ręce kiedy ma na to ochotę...i natychmiast przyjmuje pozycję odpoczynkową ;-)

Co do krówki ;-)
Ona była dość pulchna jak ją przyniosłam, ale nie ukrywam że u mnie pojadła..choć starałam się jej dawać mało i na raty żeby nie dostała jakiś problemów z brzuszkiem, to niestety nie udało mi się zawsze dopilnować i zjadała też część porcji moich kocików.

Uszka jej codziennie rano i wieczorem czyściłam wacikami zamoczonymi w parafinie więc okolice uszek ma troche utłuszczone., ale uszy miała w fatalnym stanie, poza tym w uszkach po wyjęciu wszystkich zaschniętych śmieci ujawniły się drobne nadżerki i troszkę krwawiły.
Czekam z niecierpliwością ogromną na pierwsze informacje z DT oraz na info po wizycie u weta.O tym że to dziewczynka powiedziała mi sąsiadka której mąż maleństwo to znalazł więc to nie moja diagnoza ;-) Ale mam nadzieję że sie nie pomyliła ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Sob lut 12, 2011 17:09 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

Na początku myślałam, ze kota pomyliłyście bo Monika mówiła, ze dziczy i boi się ludzi. Mała natomiast się uwaliła na kanapie, jak ją pogłaskałam to zapuściła motorek i zaczęła się tylko przekładać z boczku na boczek, o nawet barankowac :ok:

Wg nas wyglądała na bardzo chorą wiec polecieliśmy od razu do weta.
Wet potwierdził ze to dziewczynka, nie ma temperatury, płuca czyste wiec obejdzie sie bez antybiotyku, jedynie oczy kiepsko wyglądają - dostałam krople. Odrobaczona, za tydzień powtórka, za 2-3 szczepienie. Wiec w sumie jej stan jest dość dobry, mamy obserwować czy po odrobaczeniu ten brzuch jej nie zmaleje, bo nie jest wzdęty.

Kuwetę znalazła w 5 minut, czekamy na urobek z obcymi.

Jak sie kicia doczyści to robimy fotki i ogłaszamy, bo jest tylko do lekkiego podkurowania, nad nastawieniem do ludzi nie trzeba pracować. :kotek:
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Sob lut 12, 2011 17:36 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

No tak, przede mna to zwiewała i wyrywała się z uścisków, a u Was od razu załapała, że może sie rozkokosic :D (i dobrze!). No to cieszymy się, że z małą jest nieźle... W samochodzie siedziała cichutko jak trusia, nawet sobie spała ale dla mnie wyglądało to na rezygnację - niech się dzieje wola nieba... U was poczuła sie bezpiecznie, to i się otworzyła na ludzia :ok:
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Sob lut 12, 2011 17:41 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

Uprzejmie donoszę że pani od melci(córka weta) się nie odezwała.
Dzwoni za to miły pan z żoną i brzmią b.rozsądnie-jutro ok 12-tej oddzwaniam do niego jeśli p.Karolina nie zadzwoni i oddam Melcię im-bedzie miała zakochany domek z Duzymi na stałe ("zawsze ktoś jest w domu" :D )

a lada dzień będę miała "na zbyciu" rudego 5-mies kocurka
kto chętny??
...tylko najlepsze domki :mrgreen: :ok:
smarti pisze:A Slayer znalazł dom,b.fajny w Piotrkowie i w to miejsce przychodzi rudy kociak 5-mies od mojej wetki (Ewy-praktykantki) bo świeżo urodziła i kociak jej "skacze po dziecku" 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

świat sie kończy :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

kociaka wezmę-rudy łatwo p[ójdzie ale na jej zmiane więcej nie pójde :roll: :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 12, 2011 18:00 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

Ja? Imię? :D
Łacia? Lub Nutka, Nuteńka, Nucia...

Fajnie, że nie dziczy. I dobrze, że nawet ze zdrowiem nie tak źle :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 12, 2011 18:12 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

haha...właśnie na tą małą też miałam ochotę mówić Łacia bo jak krowa łaciata jest, ale moja stała kicia domowa też jest Łacia ;-) więc miałabym Łacie dwie ;-) nie przypuszczałam że tak szybko mała opuści moje skromne progi ;-)
Agnieszko, dziękuję za informację. Bardzo się cieszę że stan zdrowia jest zadowalający..oczy rzeczywiście miała dziwne i trochę zaropiałe. A specyfik do uszu dostaje? Ja jej dawałam oridermyl /to chyba antybiotyk /a dziś był drugi dzień jak go wkrapiałam...nie wiem czy nie trzeba stosować go kilka dni dłużej, bo inaczej wszystko wraca /ale miałam resztki więc dziś rano wkropiłam jej dosłownie resztkę/.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Sob lut 12, 2011 18:18 Re: Józefów: bialoszara Mela i mała krówka szukają DS!

No i czekamy na fotki z domu tymczasowego:
A tu przypomnienie dla Szalonego Kota, żeby juz mogła przygotowywać ogłoszenia Łaci (słowo się rzekło! 8) )
kasiamarta79 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Sob lut 12, 2011 18:25 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

wiecie co, dziś na odchodne jeszcze zrobiłam jej fotki takie słodkie jak śpi, nie zajmowałam się nimi bo mi się ryczec chciało ;-) ale przerzucę je do kompa i wrzuce na forum, może sie przydadzą
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Sob lut 12, 2011 18:29 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Oridermyl to się powinno tak z 10 dni stosować. Bo te brzydactwa, co to powodują, mają długi cykl płciowy i mogą się odradzać :/ Albo można fiprex zapuścić.

Chatte, no z takimi zdjęciami to ja ogłoszeń nie zrobię :twisted: Muszą być przynajmniej cztery naprawdę dobre, gdzie kot wygląda ładnie :>
Ale zrobię, pewnie :) Obiecałam :>

Szalony Kot

Post » Sob lut 12, 2011 18:54 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

dodaję co mam...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Sob lut 12, 2011 19:16 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Dobra, mam 4 zdjęcia dobre, mogę robić :)
Na kogo kontakt podawać? Do Agnieszki nawet mam telefon, mogę podawać.

I już robić? :twisted:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]