Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 23:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:
Marea pisze:W tym roku procedura rejestracji OS ulegla zmianie, placowka podlegla schronisku teraz dokonuje rejestracji, nie Urzad Miasta jak to mialo miejsce dotychczas.
Rejestrowalam sie na chwile przed zamknieciem list i ogloszeniem wynikow przetargu na sterylki na poczatku tego roku.
UM przekierowalo mnie do schroniska, Schronisko dalo nr pod ktory mam dzwonic i sie zarejestrowac 58 3403820. Wszytsko zalatwione przez tel, podalam dane i juz, na lisatch widnialam :) Proponuje Ci Dorotko zadzwonic pod ten nr i sie upewnic czy na liscie jestes i czy schronisko Twoja dane zarejestrowalo

Hmm, czy w tym układzie rejestracja w UM jest nadal ważna, czy trzeba ją aktualizować w schronisku?

Zadzwonię jutro do schroniska, do p.Tomasza Łucyszyn, który zajmuje się tego typu sprawami i zapytam.
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Czw lis 17, 2011 23:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzisiaj zakończyliśmy leczenie po pp, kociaki dostały ostatnią dawkę antybiotyku. Małe Trąbki i Szpilka szaleją, bawią się, mają apetyt. To dobra wiadomość. Zła: wszystkie mają grzybka :? Na razie smarujemy, wet nie chce faszerować kolejnymi lekami. Poczekamy 2 tyg, jak smarowanie nie pomoże, to może szczepionka na grzybka. Zobaczymy.
Po grzybku kociaki powinny być 2 razy zaszczepione. Ale to może już w nowych domach.... Zobaczymy
Tak czy inaczej, jeszcze jakiś czas z nami pobędą.

Z Guzikiem za to niefajnie. Mały jest u nas od 6.10, i cały czas choruje. Od początku na antybiotykach, dostał Zylexis. I dalej chory :( Temperatura 39,5-39,9, czasem na dzień, dwa spada, by potem znowu wzrosnąć. Mały kicha, pokasłuje, ma bardzo płytki oddech. I ma bardzo powiększone węzły chłonne.
Miał zrobione testy, ujemne. Płuca czyste.
W poniedziałek będzie miał pobraną krew. I w zależności od wyniku badania, ma mieć albo pobrany wycinek z węzła chłonnego albo wymaz z noska. Łukuciowie mówią że może to być chłoniak albo jakaś mocno upierdliwa bakteria :?
Mały ma apetyt (ogromny), trochę bawi się z pozostałymi, ale głównie śpi. Martwi mnie, bo zaczął się chować. Wcześniej spał na kanapie z pozostałymi kociakami, teraz chowa się.
Boli go w okolicach węzła chłonnego, który jest koło lewej łopatki. W sumie to nie wiadomo jak bardzo go boli, bo drze się, jak się tylko go tam dotknie (taki objaw pojawił się przedwczoraj). Ale to straszny panikarz, grze się wet dotnie go igłą, nim zdoła się wkuć. Boję się o niego :(

Moim kocicom zmieniłam weterynarza. Po paru latach leczenia u Bandury, po ostatnich wypadkach, przenieśliśmy się z całym naszym stadkiem do Łukucia. Zuźka zdrowa, chociaż ona :)
Ciapa i Fizia miały USG, były nad podziw grzeczne. Łukuć obejrzał historię ostatniego leczenia, wyniki i postawił zupełnie inną diagnozę. Na razie mamy odstawione wszystkie leki, tylko Ciapa dostaje essentiale forte, żeby trochę wspomóc regenerację wątroby. W poniedziałek będą miały badanie krwi, razem z Guzikiem.
Fajny weekend mnie czeka :(
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt lis 18, 2011 8:05 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:
Marea pisze:W tym roku procedura rejestracji OS ulegla zmianie, placowka podlegla schronisku teraz dokonuje rejestracji, nie Urzad Miasta jak to mialo miejsce dotychczas.
Rejestrowalam sie na chwile przed zamknieciem list i ogloszeniem wynikow przetargu na sterylki na poczatku tego roku.
UM przekierowalo mnie do schroniska, Schronisko dalo nr pod ktory mam dzwonic i sie zarejestrowac 58 3403820. Wszytsko zalatwione przez tel, podalam dane i juz, na lisatch widnialam :) Proponuje Ci Dorotko zadzwonic pod ten nr i sie upewnic czy na liscie jestes i czy schronisko Twoja dane zarejestrowalo

Hmm, czy w tym układzie rejestracja w UM jest nadal ważna, czy trzeba ją aktualizować w schronisku?

Przypomniałam sobie, że rzeczywiście w tym roku to właśnie schronisko dostarczało listy OS do lecznic i ja na tej liście byłam, chociaż rejestrowałam się rok wcześniej w UM.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt lis 18, 2011 12:33 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzwoniła pani z Krakvetu, pokompletowali większość naszych zamówień, dziś wysyłają - będzie u nas w poniedziałek/wtorek.
Marlon szykuj miejsce. Zaraz wysyłam Ci mailem tą listę, żebyś wiedziała co jest dla kogo.

Niestety brakuje części produktów, m. in. animondy brocconis - puszek, niektórych suchych - to doślą za tydzień około. Za dodatkowe przesyłki nie płacimy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 18, 2011 13:33 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

do sprawdzenia i weryfikacji
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 79881.html

pzyjme kotka Cena: 10 zł
kupię/przyjmę
dane kontaktowe:
anna

E-mail: matiss5@amorki.pl
Miasto: gdansk
Tel./fax: 767537363
Ulica: eee
witam przygarne ok 3 mc kotka najlepiej rudego mamy juz pieska suczke goldenke napewno sie dogadaja najlepiej z okolic nowego-portu

numer ogłoszenia: 4379881
ogłoszenie wprowadzono: 2011-11-17 16:49:31
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 9
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lis 18, 2011 13:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Mam kłopot, czy zna się ktoś na HTML'u?
Od października mamy na allegro przyznany status aukcji charytatywnych. Tzn. że aukcje są za friko, bez opłat za wystawianie, bez prowizji za sprzedaż.
Konto jest praktycznie nieczynne, bo nikt nie umie zrobić porządnej strony "o mnie" i szablonu aukcji :(

Przydałoby się nam allegro do wystawiania za darmo kotów, do sprzedaży kalendarza chociażby.

Może jednak ktoś umie. albo zna kogoś kto by umiał i chciał nam coś takiego zrobić?

Status aukcji charytatywnych nie jest przyznawany na zawsze, mamy to tylko do końca grudnia! Już prawie dwa miesiące przepadły :(

Nasze konto wygląda tak:
http://allegro.pl/my_page.php?uid=22634580
(bo musiałam coś wpisać na stronie "o mnie" by nam ten status przyznano)

Chodzi o to, by zrbic cos takiego jak ma mauczykotek czy kotylion:
http://allegro.pl/my_page.php?uid=14826522
http://allegro.pl/my_page.php?uid=12300839

Może jednak?

Obrazek

magradz

Post » Pt lis 18, 2011 14:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poker nie zdąże dziś przyjechać do Ciebie, niestety:( Ale jutro popytam w okolicy, czy ktoś nie ma styropianu. Ocieplają niedaleko budynki, może mają jakieś odpady. I jeszcze kilka sklepów - może ktoś ma coś do wyrzucenia, a mnie się przyda:)
A jak nie to umówimy się na przyszły tydzień, ok?

niezdara

Od: Pt sie 26, 2011 20:06

Post » Pt lis 18, 2011 16:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:

Nie trzeba, lista juz istniejąca sie nie zmieniła
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt lis 18, 2011 20:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Taki mail:
Witam

Dokarmiam bezdomną kotkę, jest kotna, zaawansowana ciąża. Wcześniej zgłaszałam inerwencję do Pogotowia Weteryjnego Ciapkowo innego kotka, który miał zwichnietą łapkę, chciałam żeby go od razu wysterylizowali , bo oznacza wejście do pracy i przez to mam uwagi ,że śmierdzi w wejściu do budynku. Pogotowie Weterynaryjne po nieudanej próbie złapania odpuściło.

Przy okazji zgłaszałam prośbę sterylizacji młodej kotki, o której napisałam na wstępie. Odmówiono mi pomocy przy prewencji- ograniczenia ogromnej liczby bezdomnych kotów. Teraz po kilku miesiącach od tamtego czasu, zauważyłam ,że jest kotna. Z dnia na dzień zbliża sie moment okocenia. Dokarmiam z dwoma osobami trzy bezdomne koty, które cyklicznie przychodzą.Boję się ,że niedługo będzie za późno. Dokarmiam je przy pracy,nie jest to jednak mile widziane,a jak przyjdą na świat młode będę miała problem, że robię kociarnię.
Bardzo proszę o kontakt

Ania

Kotka jest w Gdyni (Grabówek), pani podała nr telefonu.

Obrazek

magradz

Post » Pt lis 18, 2011 23:41 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Gosia daj Jej mój nr.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob lis 19, 2011 12:06 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Zamienię Rejcię na innego tymczasa do czasu, kiedy wyadoptuję Witka i Wiktora... :( zdrowa , zaszczepiona, wysterylizowana...

seja pisze:Rejcia dziś przeszła samą siebie.
6.30.
Odgłos robionego rzadkiego qupala...
Otwieram oczy i patrzę obok mnie Rejciaczek...
Na pościeli qupal...
TŻ ciska piorunami..."Więcej z nami nie śpi"
Ja zwlekam zwłoki i idę wytrzeć to i owo z pościeli i ją namoczyć...

Oddam ją na inne DT w zamian za inne footro, bo się kica koszmarnie stresuje...
Ostatnio przestała się załatwiać do kuwety, bo dzień w dzień znajduję urobek w kącie łazienki...
Dlaczego tak robi?
Bo jak tylko właziła do kuwety, Witek na nią czekał i po wyjściu było bicie...
Została sterroryzowana po całości...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lis 19, 2011 12:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

W listopadzie kandydata wybierali użytkownicy Dogomanii.
Wspólnym kandydatem wybrano Przytulisko w Rachowie Starym.
Wątek z ankietą wewnętrzną Dogomanii
:arrow: http://www.dogomania.pl/threads/217481- ... a-listopad!

Wątek pomocowy Przytuliska w Rachowie Starym (województwo lubelskie)
:arrow: http://www.dogomania.pl/threads/204601- ... ontariusze.

Ankieta na Krakvecie.
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... c09f6c7b80
przytulisko powinno być na pozycji pierwszej
- Głosujemy!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob lis 19, 2011 19:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzwoniłam do tej pani z grabówka od kotki. jak coś to juz mamy dogadane wszytsko
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Sob lis 19, 2011 20:10 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Koresponduję z pewną dziewczyną od jakiegoś czasu.
Dziewczyna mieszka w wynajętym mieszkaniu, a raczej z chłopakiem zajmują pokój w wynajętym mieszkaniu.
We wrześniu ktoś im podrzucił do pracy 4-miesięcznego kocurka, przygarnęli go i szukali mu domu.
Poradziłam gdzie i jak ogłaszać.
Teraz dostałam takiego maila:

Dzień dobry:)

Pisałam już wcześniej do Pani. Kotek jutro jedzie na zabieg kastracji. Jest już dużym rozrabiaką. Jak na razie pomimo starań nie udało nam się znaleźć mu domu.
Niestety mamy mały problem - wyjeżdżamy na święta do mojej rodziny, która kategorycznie odmówiła gościny dla kota. Nie mamy go z kim zostawić. Proszę, czy jeżeli nie znajdziemy mu dobrego domu do tego czasu dadzą Państwo radę go przygarnąć?? Nie chciałabym go oddawać do schroniska a w tej sytuacji nie mielibyśmy innego wyjścia:(

Przepraszam za problem i proszę o pomoc.

W załączniku przesyłam zdjęcia naszego przystojniaka oraz treść ogłoszenia, które mogliby Państwo umieścić na swojej stronie. Będę bardzo wdzięczna, jeżeli zgodzą się Państwo zamieścić to ogłoszenie:)

Z góry bardzo dziękuję za cenne rady i serdecznie pozdrawiam

Magda

oto Maniek:
Obrazek

Poradźcie, co mam jeszcze napisać.
Chłopak ma czas do świąt, potem schronisko. Szkoda by go było :(

Obrazek

magradz

[poprzednia][następna]