Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 18:54 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

:) :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Nie kwi 03, 2011 13:56 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Smutny dzień dzisiaj :( :( :( :( :( :( :( właśnie musiałam zakopać małego kota białego w siwe łatki(wtglądał na 5miesięcy) został potrącony przez samochód :((((((((( nie mój kot z wolno-żyjących. Całkiem inny w innym miejscu.
Wracałam z zakupów z Tż-em i zauwałym że coś leży na trawiniku, no i jak zawsze kazałam Tż-wi zawrócić, kota w worek do bagażnika :( i do lasku zakopać :cry:
Takie to małe było :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie kwi 03, 2011 14:34 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

nie można być wszędzie, niby to wiesz a żal zawsze taki sam ..
i życie choćby nie wiem co do przodu biegnie..
:ok: :ok: :ok: : trzymaj się :D

merrigold77

Od: Śro lip 14, 2010 16:39

Post » Nie kwi 03, 2011 16:30 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Przykre :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie kwi 03, 2011 22:28 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Dzisiaj jadąc rowerem miałam taką sytuację że o mało zawału nie dostałam :( ...biegły dwa koty takim pędem na ulicę, że stanęłam, oczy zamknęłam i wiedziałam co zaraz będzie. Na szczęście w ostatniej chwili skręciły z powrotem, ale stracha miałam :(

CatAngel

Post » Pon kwi 04, 2011 7:39 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

yhm to częsty widok :| mój rudyMaciuć tak odszedł :cry: :kotek: :cry: gdyby tak wszystkie zwierzaki mieszkały w domach...eh_ np dlaczego nie ma obowiązkowej kastracji zwierząt_czy dotacji na to_nie błąkały by się tak skarby małe :|
Pozdrawiam w pn ranek :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto kwi 05, 2011 0:30 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Czas wziąć się za sterylkę kotki i kocurka(dochodzącego) z tym marnym ogonem :( Bida z niego, wydaje się taki stary :( a pewnie jakby się go wykąpało to przepiękny by był. Jest taki zniszczony :( pyszczek smutny :( widać, że ten ogon jest zrośnięty już, taki twardy, ale utrudnia mu wchodzenie przez płot czy jakąś dziurę, ostatnio został całym tyłkiem po drugiej stronie.

Muszę się dowiedzieć ile kosztowało by obcięcie mu tego ogona bezpiecznie.

Właśnie mnie uświadomione do konca, że w innych miastach sterylki kotek to koszt 130zł a kocurów 70zł a u mojego weta kotka to 250zł :evil: :evil: :evil: kocur 110zł :evil: :evil: :evil: kocur jeszcze jako tako nie aż tak drogo (koty wolno-żyjące też) Miesiąc marzec kotka 130zł kocur 70zł i gdzie tu logika :?

Co do Loli nie dostaje sterydu(Metypred w tabletkach) i czuje się dobrze 8O 8O 8O nie chrupie i dobrze oddycha 8O
I tak sobie teraz myślę po uświadomieniu mnie w tych drogich sterylkach, że mnie chyba naciągnęli na to "leczenie"
Mimo, że rentgen wykazał zmiany w oskrzelach, doszła do wniosku, że może mieć cos z nosem, jak śpi wieczorem i czasami jej się zdarzy chrupnąć otwieram jej pyszczek i o dziwo ona oddycha jak gdyby nigdy nic :?
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 8:33 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Wto kwi 05, 2011 7:05 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

u mnie w mieście cena jest wręcz taka sama ok250kotka poza miesiącem tanich sterylizacji[wtedy90]...zdarza się i tak że naciągają _diagnoza u mojej kotki była poprawna dopiero chyba u czwartego weta :| [ odnośnie drapania się :? ]
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto kwi 05, 2011 17:38 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Nie daleko przestanku autobusowego leży kot :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Czuję że to kot z wolno-żyjacych od rana nie mam jednego kota, ale musze poczekać jak się ściemni to może przyjdzie. Kota nie da sie zidentyfikować (szczegóły wam daruję :( :( :( :( ) bo sama mam traumę, pierwszy raz widziałam takiego kota :( tylko ogon można było poznać. Moja wolnożyjąca taki miała siwy w prążki. jEZUUU żeby to nie była ona :( :( :( :( :( :( Mam dosć :(

Tej kotki biało-siwej z tą czarną plamką na łapce mi brakuje ale jej zazwyczaj w dzień nie było widać tylko jak się ściemniało, więc poczekam.
Dopóki się nie pojawi nie będę wiedzieć czy to ona :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ale mam przeczucie :cry:

Obrazek

CatAngel

Post » Wto kwi 05, 2011 17:55 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Trzymam kciuki by to nie była ona :| najgorsze są przeczucia , ja do tej pory nie wierzę by mojego rudzielca coś przejechało-tak jak to mówili mi z rodziny, a jak poszłam na miejsce zdarzenia nie było śladu_do tej pory wierzę że go ktoś przygarną i sobie dalej hasa ; ze mną był trzy lata_od zniknięcia minęło z pięć mamówek :cry:
Bądz dobrej myśli_powinna przyjść tak jak zawsze :)
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto kwi 05, 2011 18:32 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

trzymaj się Gosiu i oby to nie Twoja koteczka tam była :ok: ..
znam ten ból chowania zwierzat..
jak jeżdze w aucie mam saperke i jak coś lezy to zawsze staje i zakopuje..
inni się w głowę pukają a ja zakopje i placze..
ostatnio duzo lisów leży i wiewiórek..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto kwi 05, 2011 20:57 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

:(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto kwi 05, 2011 21:16 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Jezuuu jaka była radość moja i Marcina jak zaczęłam wołać koty i nagle ona wyszła :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: aż się :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ze szczęścia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale mimo to było mi smutno z powodu tamtego kota(to żaden z moich, wszystkie dzisiaj widziałam)

CatAngel

Post » Wto kwi 05, 2011 22:08 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

:ok: wspaniale że już jest :1luvu: :1luvu:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro kwi 06, 2011 9:33 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

:ok: :ok: :ok: za Ciebie, żebyś miała dość sił :D
:ok: :ok: :ok: i za podopiecznych :kotek:

merrigold77

Od: Śro lip 14, 2010 16:39

[poprzednia][następna]