Ramzes -rudy miziak U KOSMITEK NIE ŻYJE [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 13, 2009 12:08

honda11 zgadzam sie z Toba, ale zauwaz, ze w sytuacji kotow chorych, zaniedbanych, takich przypadkow jest cale mnostwo. Ciezko wybrac: temu pomoge teraz, a ten moze poczekac. Na piwerwszy rzut oka kot moze nie wygladac na powaznie chorego. Wtedy jest to bardzo trudny wybor.
Ja przede wszystkim bym kladla nacisk na spotkania na zywo ze zwierzakami. wystawa czy roznego typu prelekcje w szkolach, jak to czasem Justyna prowadzi. Plakaty, ulotki i wizytowki maja "tendencje" do szybkiego ladowania w smietniku, przez co nie maja zans byc zauwazone przez wlasciwe osoby. Miau jest swietna sprawa, jednak co na zywo, to na zywo. To dla kotow troszke ekstremalna sytuacja, trudna czasami, mozna wiec poznac jego zachowanie w takich chwilach, pewne rzeczy przewidziec i rozsadnie przemyslec, ktorego kota adoptowac i dlaczego. To, ze jakis nam sie z wygladu podoba to o niczym nie swiadczy. Trzeba poznac jego charakter, a opis na miau moze budzic watpliwosaci, co do obiektywizmu. Ramzesek moze miauknac to i owo na ten temat :) Wielu ludzi zachwycila jego uroda, iteresowali sie jego losem, padalo mnostwo pytan pod katem adopcji... :) Gdyby go kosmitki tam zobaczyly... Jestem pewna, ze chcialyby go natychmiast ze soba zabrac! :) No coz, Ramziulek. Mowi sie: do 3 razy sztuka :) Poprzedni domek nie wypalil-trudno. Na wystawie zainteresowanie bylo, lecz nie na tyle, by ostatecznie sie zdecydowac-szkoda, ale widocznie tak mialo byc. Tym razem Twoj Aniol Stroz nie pozwoli ci znow sie zawiezc :) Kochany rudasku! Jeszcze tylko 2 dni i mruczc bedziesz u kosmitek :) Teraz dopiero dla ciebie zaczyna sie prawdziwe zycie! :)
Gohag-mysle ze jesli jeszcze nie sa spakowane, to z pewnoscia koncza pakowanie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw maja 14, 2009 8:39

odliczam nadal.... został 1 dzień .... jejku już jutro Ramzes będzie w swoim domu
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw maja 14, 2009 9:06

Tylko żeby kanapeczki na drogę wziął...

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Czw maja 14, 2009 12:57

mrrrrrrrrrr... dzien dobry Ramzesiatko :* No przelecialo szybko :) Jutro nareszcie bedziesz na swoim :) Szczesliwy? :) Mam nadzieje, ze tak :) nie zapomnij podziekowac Justynie za opieke i wsparcie :) Wpadne dzis jeszcze do Ciebie cie wymiziac, z reszta musimy pogadac jeszcze przed Twoim wyjazdem ;) Do zobaczonka wieczorkiem, kolego :*

Kociara82

Post » Czw maja 14, 2009 20:59

Gohag pisze:Tylko żeby kanapeczki na drogę wziął...

Może kanapezki nie, ale chyba chrupeczki jakieś weźmie :smiech3:

My trzymamy ogromne kciuki i czekamy na relacji Kosmitek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw maja 14, 2009 21:05

a o której jutro jest start?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Czw maja 14, 2009 21:17

Petka-P1 pisze:a o której jutro jest start?

myślę, że koło południa :roll:

Kosmitki przyjadą do Leszna około 19,30 :wink:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw maja 14, 2009 22:35

Dzwoniła do mnie Kosmitka i juz są przygotowani na przyjazd Ramzia , już RC zakupione i wszystko co potrzeba , Ramziu Ty szczęsciarzu jutro twój wielki dzień :):):)
Jak to jest w tym kocim świecie że jeden rudy znajduje dom a juz na jego miejsce drugi rudy jest tak jak Marley a i tez na miejsce Diabełka który jedzie za około 2 tyg juz jest druga bida cięzko chora i też czarna lekko dymna kicia jak Diabełek . To wygląda tak jakby jeden robił miejsce drugiemu kotu ........ bo one wiedzą ze juz jest u mnie przepełnienie :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw maja 14, 2009 23:45

Ale wiedza tez, ze u ciebie sa tylko na tymczasie, po to, by wrocic do zdrowia i znalezc dla siebie najodpowiedniejsze domki :) Wiedza, ze inne koty tez potrzebuja twojej pomocy, bo wiedza, ze moga na ciebie liczyc. :)
Po dzisiejszym spotkaniu z Ramziem smiem twierdzic, ze nie moze sie on juz doczekac nowego domku, choc troszeczke ma obawy co do kociego wspollokatora i do samej podrozy. Ale jest spokojny. "Powiedzial" mi dzis: "jestem spokojny, bo wiem, ze nie oddajecie kotow byle komu. Polubilem bardzo moj DT, opiekunke i ciotki, ktore mnie odwiedzaly, mizialy i bawily sie ze mna. Nawet dobrze mi tu bylo przez ten caly czas, ale wiem, ze nie tu jest moje miejsce i, ze kolejne koty potrzebuja pomocy mojej opiekunki. Poza tym nie bede tam zupelnie sam. Przeciez kilka osob z miau mieszka w Poznaniu, wiec w razie czego beda wpadac w odwiedziny. Wierze wam, ze bede tam szczesliwy. Wierze, bo wam ufam. I dziekuje za wszystko, co dla mnie zrobiliscie. Jestem bardzo ale to bardzo wdzieczny. Obiecuje dbac o siebie, byc grzecznym i nie sprawiac klopotow mojej przyszlej panci. Ufam wam". Ramziu-kocham cie :) Jak nie bedziesz zbyt zmeczony jutro, to miauknij nam, jak ci minela podroz i jak pierwsze wrazenia z nowego domku :)

Proponuje maly toascik za Ramzeska, za jego nowy domek i za jego dluuuuuuugie, szczesliwe kocie zycie bez przemocy, pelne milosci :) Ramziu - Twoje zdrowie :piwa: I do zobaczenia, szczesciarzu :)

Kociara82

Post » Pt maja 15, 2009 7:50

to już DZISIAJ.... wielki dzień Ramzesa
Już nie mogę doczekać się wieści, a tu jeszcze podróż przed nim.
:ok: :ok: :ok: :ok:

Petka

Post » Pt maja 15, 2009 7:52

Kociara82 pisze:Proponuje maly toascik za Ramzeska, za jego nowy domek i za jego dluuuuuuugie, szczesliwe kocie zycie bez przemocy, pelne milosci :)
Ramziu - Twoje zdrowie :piwa: I do zobaczenia, szczesciarzu :)

:piwa:

honda11

Post » Pt maja 15, 2009 12:04

Uroczy rudzielec wreszcie znalazl swoje szczescie i swoje miejsce na ziemi :) Mruczku kochany :* :) Oj, niech cie tylko kosmitki zobacza na zywo, to jeszcze bardziej zwariuja na Twoim pukcie :D Tytul watku powinien byc juz zmieniony dawno. Ramziu juz nie szuka transportu, bo dzis rozpoczyna nowe, szczesliwe zycie :)

Kociara82

Post » Pt maja 15, 2009 12:15

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Zaraz zmienie tytuł wątku :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A Ramzesek własnie pojechał w podróż życia , do wspaniałych Kosmitek :dance: :dance2: :dance: :dance: Dałam mu 2 kaps. scanomune i troszke Profilum i pojechał z panem Andrzejem , Romzesku to Twój wielki dzień :piwa: Kosmitki bardzo i to bardzo Wam dziękuje za przygarnięce Ramzeska :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt maja 15, 2009 12:26

Czyli już po pożegnaniu...Ramzes zawdzięcza Tobie wszystko co ma Justynko, to że żyje i jest zdrowy i że może zacząć nowe życie :love: .

Ja zobaczę Ramzeska wieczorem, bardzo się cieszę, bo nie myślałam nigdy, że będę miała okazję go poznać :D, poznam też Kosmitki :D.

honda11

Post » Pt maja 15, 2009 12:26

Obrazek
Powodzenia Rudy!!!!

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

[poprzednia][następna]