Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 13:24 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

wiesz z białaczką da się żyć. Gorzej , jak w przypadku Grocha , wirusy się uaktywnią a jeszcze gorzej gdy nie można za pauzować wiremii czyli namnażania się wirusów białaczki.
Lekkiego szoku doznałam, jak zobaczyłam moją dziewczynkę białaczkową chodzącą dzisiaj i dopiominającą się jedzenia :1luvu: :1luvu:
Przesadziłam wczoraj ale coś musiało być, coś musiało ją bardzo boleć a lek przeciwbólowy przestał działać. Dziś jest ok. Przepraszam za jeszcze tego smutasa wpuszczonego wczoraj w wątek ale jak pisałam bezsilność mnie przybiła psychicznie.

No i Grochu cała noc ok. 40 stopni. Czy to ciągle wiremia? Zrobiliśmy badanie krwi teraz. Wieczorkiem będę wiedziała czy obraz krwi się poprawił. Optycznie jest lepiej. Normalna , ciemna, gęsta krew , nie takie wodne różowości.

Dziś zamierzam, ponieważ pracuje w domu dzisiaj i ładna pogoda, zamierzam Groszka wziąć na chwilę na ogródek. Niech się pocieszy chłopak.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto kwi 19, 2011 17:26 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

O kurde ,że akurat w przypadku Grocha musi być to "gorzej" :(
Ale widać,że to "facet z jajami" to mam nadzieję,ze i z tym sobie poradzi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ojejku,super ,kocia Koffana :1luvu: :1luvu: sprzedaj jej soczystego buziaczka od Cioteczki Sylwusi

Ej no coś Ty Asiu za co przepraszasz 8O ,czasem jest taka bezsilnośc,że jak wywalisz to gdziekolwiek,nawet na forum to jest lżej,a na pewno Ci było lżej.Wierzę,co musiałaś przeżywać

Ja to i tak Cię podziwiam i wielki szacun dla Cię,że dajesz radę,bo ja to bym prędzej psychicznie wysiadła.
Ja szalałam jak Mycha jak była malutka po szczepieniu cierpiała i później sterylce,a co dopiero jak kociak z białaczką czy z tym, drugim świństwem fipem ,wiem,że bym musiała dać radę,ale ....
Wiem,za mało jeszcze "przeżyłam" kocich chorób,ale tak właśnie jest
Na szczęście, wszystkie kociaki do tej pory co miałam "najgorszą" chorobę jaką miały to zatrucie.Jeden kociak kiedyś dorwał jakieś mięcho nie wiadomo co to było i s..ał dalej jak widział,na szczęście w porę sąsiada dorwałam i pojechaliśmy do weta,a stamtąd,gdzie wcześniej mieszkałam wet był o ponad 4 km

Jest jeszcze z tych ludzików co znam na forum milenap i kasia86 co tez kociaki z białaczką miały i mają.Jak tamte ich historie,zwłaszcza Mileny czytałam,to nie mogłam spać przez pół nocy potem,bo przed oczami miałam to opisane przez nie cierpienie kociaków,zwłaszcza Milenowego Płaczusia,poczytaj sobie kiedyś jak będziesz miała chwilę,piękny wątek.Jedna koleżanka z nk kopiowała na jedno z forów na nk wieści o Płaczusiu,od tej historii zaczełam się w ogóle gdzieś po forach odzywać
viewtopic.php?f=1&t=75554&p=3400353&hilit=+P%C5%82aczu%C5%9B#p3400353

Jejku trzymam ogromne kciuki,żeby wyniki były dobre :ok:
Zaraz przekopiuję odpowiednią ilość kciuków,bo na tej stronie ich nie było jeszcze :wink:

A jak znajdziesz tylko chwilkę Aśś to zrób słodziakom jakieś foteczki :oops: :oops: :oops: ale to mówię,jak znajdziesz tylko na to czas
Ostatnio edytowano Wto kwi 19, 2011 17:39 przez Myszolandia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto kwi 19, 2011 17:27 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

zgodnie z obietnicą trzymamy

Myszolandia pisze:
bulba pisze: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 19, 2011 19:32 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Przyszłam tu po dłuższej nieobecności z nadzieją, że groszek jest zdrowiutki a on znowu walczy z temperatura :cry: , kociaczku nie daj się:1luvu:
Ostatnio edytowano Wto kwi 19, 2011 19:58 przez elik246, łącznie edytowano 1 raz

elik246

Od: Śro gru 29, 2010 18:07

Post » Wto kwi 19, 2011 19:35 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszeńku kochany, niech już będzie tylko i wyłącznie dobrze z Twoim zdrówkiem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto kwi 19, 2011 19:41 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

zadzwoniłam i dowiedziałam się, że wyniki wątrobowe totalnie się poprawiły. Z paru tysiączków zjechały do 80-200 :piwa:
Czerwonych jeszcze mało ale w wymazie widać,że zaczęły sie mnożyć własne Groszkowe, młode erytrocytki, całe 2% :piwa:
Ogólnie wszystkie wyniki duuuuuuuuużo lepsze :piwa:
Gdyby nie ta gorączka, utrzymująca się cała noc , byłabym już spokojna o Grocha.

Grochu na smyczce :D został dziś przeze mnie (albo ja przez niego) wyprowadzony na ogródek. Na początku straszne zaciekawienie. Wszystko do wyniuchania tym lekko zatkanym nosem. Taki świst był czasami, że chyba sąsiedzi słyszeli :D , tak łapał łapczywie powietrze. Potem trawka do podjadania, dobra, kilka drzewek do obskrobania z kory a wreszcie zdecydował, że idzie dalej :D i zaczął mi się szykować do forsowania ogrodzenia. Poprosiłam go ładnie, żeby się nie wygłupiał :D i przestał.
Niesamowicie cieszył się. Trudno to opisać. Patrzył na mnie tymi bystrymi oczkami, drapał łapkami trawkę, podskakiwał. Słodziak. Cieszę się, że miałam ten czas dla niego dzisiaj.

dzięki za kciuki :1luvu: , ogromne dzięki. To bardzo pomaga.

asia2

Post » Wto kwi 19, 2011 20:09 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Ja pierdziu,chyba się dzisiaj opiję :piwa: :piwa: :piwa:

Nie wiem Asiu,ale szczerze Ci powiem,że ten nasz Grochu to on jest tylko i wyłącznie Tobie przeznaczony
A gorączka to może od tego,że organizm cały czas walczy?

I ta radocha Grocha,aż oczy wilgotnieją jak się czyta
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 19, 2011 20:23 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosieńku :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Wto kwi 19, 2011 20:46 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

gorączka, wiadomo, ma różne odmiany. Jest taka, o której się mówi że organizm walczy ale jest też taka trawiąca i niszcząca. Zobaczym.
Kurcze, bardzo kocham Grocha i wiem, ze on mnie też ale wiem również, niestety,że on u mnie nigdy nie będzie miał normalnego domku. Pisałam już o tym, wczęsniej, że moi rezydenci nie akceptują dorosłych. Poza tym, co jakiś czas pojawiają się u mnie tymczaski i miejsca mało wtedy, zwłaszcza przy białaczkowym kitku. Wiem, ze dla niego lepiej będzie żyć u innego Swojego. Musze jednak tę operację, jakby wszystko sie powiodło , przeprowadzić bardzo delikatnie ze względu na chorobę Groszka. Musimy ograniczyć stres do minimum.
Domek groszkowy nie powiedział nie ale też nie jest taki spontaniczny. Czas.

asia2

Post » Wto kwi 19, 2011 22:32 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Cały czas mam nadzieję,że to ta gorączka "właściwa" ,że Grosiu walczy :ok: :ok: :ok:
Wiem,wiem Asiu czytałam,że u Ciebie nie jest możliwy domek,tylko po prostu chodziło mi,że tylko Tobie był przeznaczony na czas tej choroby,tylko pisałam posta w biegu i nie sprecyzowałam :oops:
Tak,Grosiu musi do kochającego domku trafic i cierpliwego przede wszystkim :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 19, 2011 23:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Doczytuję. Nawet nie wiem co napisać. Jestem pod takim wrażeniem wątku, uroku i dzielności Groszka.
Gdyby te nasze kciuki mogły pomóc, to wirusy przepadłyby na zawsze.
Ech...

Ale trzymaj się Groszku! Trzymaj się asia2. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dołączę się do apelu Zofii&Saszy
o pomoc finansową dla Groszka (jakieś drobne składki, jakiś bazarek itp.)
Ta walka na pewno spooooro kosztuje.

chwilowo nie mogę pomóc, głupio mi, bo chciałabym...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 20, 2011 9:25 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

joshua_ada pisze:Dołączę się do apelu Zofii&Saszy
o pomoc finansową dla Groszka (jakieś drobne składki, jakiś bazarek itp.)
Ta walka na pewno spooooro kosztuje.

chwilowo nie mogę pomóc, głupio mi, bo chciałabym...

rzeczywiście tanio nie jest ale radzę sobie więc tylko mocno trzymajcie kciuki i bądźcie z nami a reszta się ułoży :D
i dzięki za dotychczas :1luvu:

asia2

Post » Śro kwi 20, 2011 9:26 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszek ma się dobrze. Teraz śpi i to mocno. Muszę jechać do lecznicy ale nie mam sumienia go budzić :D

asia2

Post » Śro kwi 20, 2011 14:42 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosiku, produkuj erytrocytki, produkuj!!! Trzymam kciuki za Ciebie i nie przestaję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro kwi 20, 2011 17:46 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosiek, kibicujemy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]