Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sonia93 pisze:Erin jeden z Twoich kociastych nie może chyba się doczekać Ciebie,bo siedzi w okienku chyba burasek
Przechodziłam, koło Twego bloku i zauważyłam...mieszkasz w czwartej klatce tak?
Sonia93 pisze:Witam ,Milka miała też ropomacicze otwarte i stąd szybka diagnoza i szybki zabieg, żeby nie przyszła do mojej mamy pod klatkę,którejś mroźnej zimy już by zapewne nie żyła,a tak miewa się super i jest naprawdę strasznie milusia, dlatego nazwałam ją po prostu Milusia...jest taka wiskasowata.
A co do suczki bo posiadam własnie dwie...to jedna z nich miała w grudniu ropomacicze zamknięte...i tu był problem.
Wet. leczył na anginę,bo miała węzły powiększone...suczka męczyła się, a my nie wiedzieliśmy co jej jest, aż było coraz gorzej antybiotyk na niby chore gardło nie działał ... kolejna wizyta u weta...temp. wysoka,leukocytów bardzo dużo, usg i diagnoza ropomacicze ...szybko na stół i dzięki temu sunię uratowano ...ropy z macicą usunięto ok 1kg...koszmar.
Jednym z objawów u suczek jest nadmierne pragnienie i w przypadku mojej suczki tak właśnie było, a ja nie wiedziałami biedna tak sie męczyła :cry
kussad pisze:Moja mała miewa łupież podczas linienia - znacie jakieś sposoby na usunięcie?
kussad pisze:Czy znacie może metodę na usunięcie z futra ładunku elektrycznego - nasza mała aż kopie
kussad pisze: Co wiecie na temat szczepień zwierząt – psów i kotów, przeciwko czemu którymi szczepionkami i ich częstotliwości - właśnie nas to czeka i zastanawiam się co zrobić]
Użytkownicy przeglądający ten dział: BeataK-J, Google [Bot], MojaMigotka, MruczkiRządzą, puszatek i 372 gości