Bielskie B.- 7 tymczasów-kciuki za Sane.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 12:38

berni pisze:Biała mama bialej kotuni złapana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hura!!!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lip 24, 2008 12:47

berni pisze:ps. wiesci od małej białej kotuni
Jem, spię bawię sie i drzem mordkę żeby ktoś przyszedł do mnie
mała biala :D

To bardzo dobre wiesci! Zobaczysz Berni, malutka wyrosnie na sliczna duza kicie, rownie sliczna jak reszta Twoich tymczasow.
Super ze tamte polapane i zaopiekowane :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Verdana29

Od: Nie cze 08, 2008 23:04

Post » Pt lip 25, 2008 10:15

berni pisze:....
wiesci od małej białej kotuni
Jem, spię bawię sie i drzem mordkę żeby ktoś przyszedł do mnie
mała biala :D

:D

Brawo dzielna dziewczynko!

Taka mała ślicznotka z niej... :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob lip 26, 2008 22:44

Do złapania został jeszcze mały rudzielec i jego mama, ale to w poniedziałek bo łapka była pilnie potrzebna pewnej pani żeby złapać dzikiego maluszka w bardzo ruchliwym miejscu.

Biała mała kotka czuje sie coraz lepiej :) w poniedzialek powtórka morfologii.

Jesli wszystko bedzie ok to mała przyjedzie do mnie, jak również drugi kotek (brat rudzielca) którego udało sie Siri złapać. No i rudzielec jak się złapie. Oby oby....:ok:

Jeszcze do złapania są u mnie te dwa maluszki, ale pan który miał mi pomóc w łapankach niestety wyjechał znowu do pracy zagranicą...kurde że też te klatki łapki nie mozna sklonować :( coś pomyslimy...boje się że maluszki bedą już za duze na oswojenie....no i bedę miała sporo nieposzczepionych maluszków naraz...
czy ktoś mógłby mi przechować te dwa maluszki aż nie poszczepię swoich malców???? POtem obiecuje wezmę dzieciaki do sobie. Mogę pozyczyć klatkę króliczą do oswojenia.

Poza tym w stadku którym zajęła sie Majeczka jest biedny kocurek Macius...ma mega kk, nie wiadomo czy wogóle widzi, czy ma oczy...Moze uda się go umieścić w tym tygodniu w szpitaliku....

na szczęscie są i dobre wiesci które dają kopa w tym całym na pozór bezsensownym działaniu..

Moja Brydziulka jedzie jutro do Domku..Swojego Własnego. To istny cud..srodek wakacji, sezon maluszków a super dom znajduje zwykła bura kotka, z klapnietym uszkiem, za duzym brzuszkiem i krótkim ogonkiem.
Ja mam szczescie do wakacyjnych adopcji..w tamtym roku też w wakacje Wspaniały Dom u forumowego Noska znalazła 8-letnia Stokrocia.
Brydziu słodka burasko wszytskiego naj naj lepszego w nowym domku.

Obrazek

A słodziaka Henia zabrala mi Anita i Tomek :crying:
Sa kochani, martwią sie że bedę miala tyle kociaków to mimo swojego własnego zakocenia zabrali Henia :1luvu: Dziekuję bardzo.
Niestety nikt nie zadzwonił z ogloszenia :? nie znają sie ludzie...ot co

ps. nie wygrałam w totolotka :( a miało być tak pięknie
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob lip 26, 2008 22:55

Henia zdjęc kilka :D

To cudowny kotek, rozmruczany, rozkochany w czlowieku, pachający sie na kolana, na rece.
Ma drobne łapki, słodki pyszczek i bardzo aksamitne futerko.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

berni

Post » Nie lip 27, 2008 9:21

Brydziu, niech Ci się dobrze wiedzie! Pisz do nas czasem!

Co do klatek łapek, to ja w Czechach znalazłam takie, które wychodzą na ok 100 zł, ale niestety ciągle mi brakuje kasy, żeby kupić. Postaram się na jesień...

Co do Henia, to szaleje z Bartkiem. Poszedł ich trochę wychować Maciek, ale okazało się, że mysli, że to jego koledzy do zabawy. Teraz bawią się trzej malcy i olbrzym Maciek. Boki mozna zrywac ze śmiechu.
A Henio jest bardzo aksamitny... :love: :love:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie lip 27, 2008 11:35

Powodzenia Brydziu w nowym domu :D

Henio cudny - taki czarny aksamit :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie lip 27, 2008 20:28

Brydzia oddana :) Z przyjemnością oddaje sie koty do takich domków. Dom na jaki ta słodka kotunia zasłuzyla, zreszta kazdy kot powinnien miec taki dom.

Wogole sie nie bała, zaczeła zwiedzać mieszkanie, ogon do góry,dała sie pogłaskac nowej Opiekunce a nawet wziąść na ręce.
Czekam z niecierpliwością na wiesci po pierwszej nocy.

berni

Post » Pon lip 28, 2008 10:50

oby Brydzia była szczęśliwa :ok:

i za resztę kotulinek :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lip 29, 2008 6:32

niestety wczorajsza łapanka kompletnie nie udana :(

w piwnicy znalezliscmy dwa gołebie zjedzone, tylko pióra zostały. Po takim posiłku to pewnie juz nie mialy ochoty na jakiegoś tam kurczaka czy wiskasa.

Siri poluje nadal.
koty muszą sie złapać do konca tygodnia, potem Siri wyjeżdza na urlop i sprawy sie skomplikują.

berni

Post » Wto lip 29, 2008 7:16

Trzymam kciuki, żeby się złapały :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lip 29, 2008 10:53

:ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lip 29, 2008 21:08

niestety cały dzien polowania na marne...ani rudy kociak ani matka sie nie złapały :(
tak bym chciała że wlazły do klatki, patrząc na Misia który w klatce bryka i morduje myszkę marze tylko o tym żeby był tez tu jego braciszek. Tak, to moja najwieksze marzenie..dostac smsa do Siri -złapały się....Moze jutro się uda :ok:

A oto Misio :D

Obrazek

Misio ma bardzo puchate futerko, grubiutkie łapki i mordke takie misiaczka. Ładne wcina kurczaka z marcheweczką.Chciałabym go jutro zaszczepic, tydzien temu był odrobaczany.

berni

Post » Śro lip 30, 2008 6:20

Dzis wraca na swoje własci cięzarna koteczka zmojej wsi. Moze uda sie złapać Macka-kocurka z tego samego miejsca ktory ma straszny kk, gałek ocznych wogole mu nie widać w dodatku kuleje na łapke. Tam mieszkaja psychopaci ktorzy rzucają w koty kamieniami...niestety mocno i celnie.
Jest jeszcze drugi kocurek, mega miziak, ktory zupełnie nie staje na jedną łapkę i kustyka po wsi na trzech. Nie ma szans na ucieczkę przed psem czy złym czlowiekiem.....taki zwykły wiejski kocurek chcialabym zeby dostał swoją szansę...napewno go ta łapa boli.

Siri łapie nadal matke i malego rudzielca.
Misio sie rozmruczal na dobre :D Pagedzik ma zaczerwieniione opuchniete oko :( cóz to za czort znowu, jakby problemów było mało :(

Biała matka zaostała w poniedzialek ciachnieta..nie bedzie wiecej białych puchatych kuleczek ( taka szansa na podreperowanie budżetu :twisted:).

Darmowe sterylki się niestety w lecznicy która moze równiez przechowac koty skonczyły. Teraz za wszystko musze płacic, ze znizką ale zawsze to wydatek. Moje finanse sa w oplakanym stanie....musiałabym zaprzestac sterylek dziczków....jesli ktoś zechcialby pomóc oplacić sterylki byłabym ogromnie wdzieczna.

berni

Post » Śro lip 30, 2008 7:43

Niech się złapią!
Goopie, czy co?
Nie wiedzą, że do Berni trafią??????
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]