BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 19:32 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Dorciu ja już straciłam rachubę ile masz Kociaków :oops:

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Nie sie 19, 2012 19:50 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Szalony Kot pisze:Jak napiszesz o niej więcej, to ja też bym mogła :twisted:

BB ..to kot bardzo delikatny ,dla konesera ,dla bardzo wyjątkowych spokojnych ludzi bez kotów lub z jednym...grzecznym.
Była bardzo wycofana ,w poprzednim domu z którego ją odkupiłam przesiedziała parę miesięcy pod łóżkiem .
Konieczna była operacja oczu ,cierpiała bo wrastały jej włoski o oczu :cry:
Po operacji wszystko jest ok.
Teraz czekam na operację tz. sterylizację połączoną z korektą noska bo ma duszności ,męczy się szybko.
Jest malutka ,waży jakieś 2,5 kg.
Nas pokochała miłością wielką ,przychodzi do mnie ,wtula główkę w moją rękę ...nadstawia chudy grzbiecik do mizianek ,nie lubi brania na ręce.
ale nie słucham jej :wink: i ją tulam całując po pysiu .
To jest mój kot ,w poprzednim domu nie podchodziła do nikogo ,uciekała ,żyła jak niepotrzebny robaczek.
Pokazałam jej wszystko co najlepsze i najlepiej jak umiałam ,dom który będzie chciał ją ode mnie będzie musiał spełnić dodatkowe warunki.
Najchętniej Warszawa ,aby osoba adoptująca mogła parę razy u mnie sie pojawić ,co by zapoznać się z malutką ,żeby już nie przeżywała takiej traumy ...
To dla niej mam zawsze jedzonko pod poduszką i karmię w nocy na żądanie :oops: ,a przed jedzeniem trzeba ją jeszcze koniecznie pogłaskać :oops:
Jest jeszcze mała tri ,cudo kociak chociaż troszkę płochliwa to już na widok człowieka mruczy ,brana na ręce wtula się i jest szczęśliwa.
Żaden z niej dzik , pewnie kolejny niechciany prezent albo zbędny balast w okresie wakacyjnym :evil:

kaja888 pisze:Dorciu ja już straciłam rachubę ile masz Kociaków :oops:

Elu ,za dużo :oops: w tej chwili mam 6 tymczsów.
Kolorową koteczkę napoiłam parafina bo wczoraj dostała tabletkę a kupy nie ma :| je i bawi się ..i bąki sadzi :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 19, 2012 21:23 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

brakło mi znów Nystatyny :? już nie wiem co robić ,podać znów tab? czy czekać do rana .
w butelce są 24 mililitry ,ja dziennie muszę podać 20 ml. :|
co robić ? poczekać do rana aż gdzieś załatwię receptę ?
:cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 20, 2012 6:25 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

dziękuję za cenne rady :ryk:
Starczyło dla jednego z trzech więc dostał Smoczuś.
Mam już receptę dzięki Iza :1luvu: lecę ją odebrać i przy okazji zostawię kupy na badania .
Może już nie będzie trzeba nic im dawać ,oby :ok:
robię na drożdżaki ,lamblie i pasożyty .

wypijam kawę i lecę .

wszystkie maluchy ,a raczej memluchy w kosmos ,łącznie z bezimienną uciekinierką :twisted: to stado wandali i łobuzów i pieniaczy do tego :twisted:
jak widać urodą się tego nie zatuszuje Obrazek

miłego nowego :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 20, 2012 6:49 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Lepsiejszego tygodnia :ok: :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon sie 20, 2012 7:17 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Hania66 pisze:Lepsiejszego tygodnia :ok: :1luvu:

:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sie 20, 2012 10:53 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

od rana kursuje ,kupę zawiozłam , Nystatyny 3 kupiłam i Lakcid na dzień dobry wydałam 180 zł :crying:
badanie kupy na pasożyty ,lamblie i drożdżaki 110 zł :|
żeby nie ruszać pieniędzy BB ruszyłam z komornego ,mam dość ,niech zdrowieją i idą sobie w końcu :crying:
I jeszcze nie wiem czy parazytolog uzna że ta kupa się nadaje :twisted:
przeprowadziłam nowy wywiad na temat koteczki z pod dworca ,okazuje się że była tam około 2 tyg :roll: biedne maleństwo .
może jakieś imię ????
Teraz lecę z Blusią .
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 20, 2012 11:06 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Zazdroszczę Ci aktywności :mrgreen:
Udanego tygodnia :ok: może jakiś fajny domek się odezwie :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon sie 20, 2012 15:40 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

dziękuję :twisted: schodzę w ten upał ,każdy ruch to katorga ,ale aktywna byłam to fakt :mrgreen:
kiedy już wszystko załatwiłam zadzwoniła p.Renata R. żeby jej klatkę pożyczyć ,ona po nią przyjdzie żeby nie robić mi problemu ...taaa ma ponad 80 lat ! podniosłam dupsko i pognałam :lol:
będzie łapała koło Lidla we Włochach kotka z kociakami ,nie zaproponowałam pomocy :oops: tylko nie kociaki :strach:
ale zadzwonie do niej jutro i się poprawię :crying:

taizu wielkie wielkie dzięki wpłynęło na moje konto 60 zł :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sie 20, 2012 18:13 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Dorciu skąd bierzesz siłę na to wszystko? Jesteś Aniołem :1luvu:

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pon sie 20, 2012 19:13 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Goliatem raczej... 8O :1luvu:
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon sie 20, 2012 20:05 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Anemon pisze:Goliatem raczej... 8O :1luvu:

skrzydlaty Goliat :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon sie 20, 2012 20:10 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

:ryk: trafione w sedno!!!
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon sie 20, 2012 22:10 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

wiecie nie ma to jak młodość :mrgreen:
teraz jem...pomidorki :wink: i siedzę w negliżu :wink:

dziś zadzwoniła do mnie kierowniczka ,podobno chcą nas z powrotem na Frontex czy ew. była bym zainteresowana.
Pierwsza myśl jasne ,a teraz myślę czy dam radę :oops:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]