cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 19, 2012 22:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

:cry:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie lut 19, 2012 22:58 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

smutne wieści :(

nie wiem, czy można było jeszcze pomóc, próbować innego leczenia, etc.. ale już się tego nie dowiemy.

brykaj sobie za Tęczowym Mostem , Mroziku :cry:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lut 19, 2012 23:01 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Dobra, powiem to. Nie będzie miłe... MROZIK UMARŁ.
Jeszcze nie ogarniam, jeszcze mi się wydaje, że może można było go ratować, ale jestem bezsilna. Nic mu nie wróci życia.
Weci myśleli, że to robaczyca, ale podany antybiotyk nie skutkował. Mały nie jadł i nie pił, leciał przez ręce, dostawał kroplówki. Uznano że męczy się i że i tak nie przetrzyma, bo to za mały kot. Dali mu 6 tygodni (????)
Nie wiem czemu nowi właściciele nie dzwonili, kiedy nie odpisałam. Zastanawiam się czy gdybym nie była zawalona pracą i przeglądała maile codziennie, Mrozik by żył... Czy bylibyśmy w stanie pomóc... Mam ochotę walić głową w ścianę

Kochana, czy mam rozumieć: że to chwilę trwało, że jedyne wiadomości jakie dostawałaś od Państwa to e-mail?

Nie zadręczaj się nie zmieni to już niczego :(
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie lut 19, 2012 23:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

KITA - RZESZÓW pisze:
wiiwii pisze:Dobra, powiem to. Nie będzie miłe... MROZIK UMARŁ.
Jeszcze nie ogarniam, jeszcze mi się wydaje, że może można było go ratować, ale jestem bezsilna. Nic mu nie wróci życia.
Weci myśleli, że to robaczyca, ale podany antybiotyk nie skutkował. Mały nie jadł i nie pił, leciał przez ręce, dostawał kroplówki. Uznano że męczy się i że i tak nie przetrzyma, bo to za mały kot. Dali mu 6 tygodni (????)
Nie wiem czemu nowi właściciele nie dzwonili, kiedy nie odpisałam. Zastanawiam się czy gdybym nie była zawalona pracą i przeglądała maile codziennie, Mrozik by żył... Czy bylibyśmy w stanie pomóc... Mam ochotę walić głową w ścianę

Kochana, czy mam rozumieć: że to chwilę trwało, że jedyne wiadomości jakie dostawałaś od Państwa to e-mail?

Nie zadręczaj się nie zmieni to już niczego :(

Tak, Basiu, pani napisała e-maila o chorobie w piątek - nie odbierałam maili przez weekend, bo wracałam do domu po pracy i padałam na pysk. Zrozpaczona pani zadzwoniła do mnie dopiero dziś i dowiedziałam się że w ogole był chory, a teraz już nie żyje. Wiem, że nie powinnam się zadręczać, ale to przychodzi jakoś bezwolnie..
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon lut 20, 2012 0:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

GRAFIK

20.02. /pon/ Herzpl Hidi
21.02 /wt/ Herzpl Mikuś
22.02 /śr/ ...... Sylwia
23.02 /czw/ Herzpl.......
24.02 /pt/ ...... .......
25.02 /sob/ ...... .......
26.02 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Pon lut 20, 2012 8:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dziewczyny co z jedzonkiem u Dagmary ?Jest już zaplanowany odbiór?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 20, 2012 9:14 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:Dziewczyny co z jedzonkiem u Dagmary ?Jest już zaplanowany odbiór?

hej, wiiwii się tym zajmuje

hidi

Post » Pon lut 20, 2012 9:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

po południu umówię. Hidi, jak Staś? Radzi sobie?
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pon lut 20, 2012 9:33 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:po południu umówię. Hidi, jak Staś? Radzi sobie?

wciąż smutny, je bez entuzjazmu i dużo śpi. ale chyba już lepiej niż na początku

hidi

Post » Pon lut 20, 2012 9:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:

wciąż smutny, je bez entuzjazmu i dużo śpi. ale chyba już lepiej niż na początku

To może nowy tymczasik 8)

mar_tika

Post » Pon lut 20, 2012 9:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:
hidi pisze:

To może nowy tymczasik 8)

na razie nie, bo nie wiem, czy się wkrótce nie zwinę z Sosno, więc nie chcę się deklarować.

hidi

Post » Pon lut 20, 2012 9:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Witam, znalazłam tu Kocią Przystań , i chciałam się pochwalić sobotnią adopcją naszej kochanej Rysi. Nawiązując do tego co wcześniej o niej zostało napisane," Nie wiem czy kiedykolwiek będzie kotem w pełni oswojonym.", jest naprawdę wspaniałym kotem, urzekła mnie już od pierwszego spojrzenia. W sobotę gdy wyszła z transporterka schowała się na 5 godzin w kącie pod szafką i nie wychodziła, jednakże o 22 zrobiła nam miła niespodziankę pojawiła się w progu drugiego pokoju, byliśmy dumni, że pokonała strach i wyszła ze "swojego pokoju". W nocy buszowała po całym mieszkaniu, tylko nasłuchiwałam co mała robi:) Niedzielę przespała, gdy wyszliśmy na 2 godzinki po powrocie zauważyłam, że pierwszy raz skorzystała z kuwety i zjadła podaną jej karmę :) Kolejny wielki krok naszej małej Rysi. Niedzielny wieczór należał już do niej, co 5 min przychodziła do nas, nie uciekała gdy słyszała nasze głosy, wręcz przeciwnie miałam wrażenie, że ma potrzebę bycia tu, bo gdy tylko wracała do swojego pokoju zaraz potem była już przy nas, wskakiwała nam na szafki, pozwalałam jej by zapoznała się ze wszystkim, podeszła nawet niemal do dłoni, powąchała kocią przekąskę, którą mieliśmy. Na pierwsze dotknięcie się pozwoli zapewne za jakiś czas, ale jesteśmy cierpliwi i zaskoczeni jak wielkie postępy robi. Jestem z niej dumna. Takie przestraszone maleństwo, więc nasz dom to dla niej nowy wielki świat, a już czuje się tu coraz lepiej :) Czekam cierpliwie na kolejny krok :)

Co do drugiego kota, to gdybym mogła zaopiekowała bym się wszystkimi kotkami, ale wiem, że to mało możliwe z mieszkanku, ale drugi kot... hm.. czemu nie za jakiś czas :) Może takie przeciwieństwo Rysi by jej dobrze zrobiło :)

Dziękuję jeszcze raz :)

Richarda

Od: Pon lut 20, 2012 9:02

Post » Pon lut 20, 2012 10:20 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dzielna Rysia :ok: Będzie dobrze :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lut 20, 2012 10:25 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dzielna Rysia i wspaniali Duzi .Trzymam za was kciuki :ok:

mar_tika

Post » Pon lut 20, 2012 10:31 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Fajnie, że dołączyłaś Richardo - nigdy nie miałam okazji zobaczyć Rysi na żywo, ale kiedy opisujesz, świetnie potrafię sobie wszystko wyobrazić. Na pewno będzie dobrze :)

Chyba zajrzę zaraz do kociarni zobaczyć jak nowa Aszka sobie radzi. Wczoraj była mega wystraszona.
Czy Bronek idzie do domu stałego czy tymczasowego, bo nie zrozumiałam?

wiiwii

[poprzednia][następna]