Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 12:35 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Martwimy się, ale nadzieję mamy, że sobie poradzicie ...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 28, 2012 21:08 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Dziękujemy za kciuki, Layla pod wieczór poczuła sie lepiej.

Więcej o maluchach na ich wątku.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lip 29, 2012 7:52 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

No, dobra - to było wczoraj wieczorem... :D
A dziś? Jak?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 30, 2012 6:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Zeszły tydzień był dla mnie koszmarny. Choroba Meli mnie wykończyła. W czwartek Melunia dostała dwie kroplówki dożylnie, a w piątek jej już nie było. A wydawała się dużo silniejsza do Ashleyka.
Dobrze, że chociaż on czuje się dobrze, ma apetyt, dobre kupki, ładnie się bawi. Straszne chwile już za nami...

Kciuki za Laylę :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro sie 01, 2012 12:39 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon lip 30, 2012 22:04 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Pilnie poszukiwany wet, który zna się na pp w Gdyni czyli umie podać surowicę lub przetoczyć krew.
viewtopic.php?f=1&t=144539&start=90
Zerknijcie proszę :D

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto lip 31, 2012 7:21 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

A ja mam pytanie , Kotiko & sp. - napisała koleżanka, która ma kotkę z podwórka [nie jest na forum] z takim pytaniem
To jest to samo co wtedy czyli raczej grzybica.Mam ten fungiderm ona go zlizuje i ma potem rozwolnienie i wymiotuje czyli się tym zatrówa... Wtedy używałam kołnierza ale to jest straszne dla kota takie homąto mu nakładać, po za tym już go nie mam, był pożyczony ale dziś popytam w pracy...
Wygląda to tak taki małt bąbelek na poduszeczce potem czernieje. Swędzi ją...

Ona pójdzie do weta, ale nim pójdzie.. Pytała też, czy można ew. olejkiem dziurawcowym..choć wstępnie. Ja sie na grzybicy nie znam zupełnie, u Was chyba tez nie bywa, ale może ktoś? Obiecałam popytać, bo jej jest trudno pójść do weta. To inne miasto - nie mam jak zobaczyc.

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 31, 2012 11:21 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Piszę bo moja kotka od Jeżyków znowu okociła się pod balkonem :/ Jeże cały czas szukają domów ... jak na razie bezskutecznie, Siduś jest już oswojony.
Oczywiście nie mam gdzie wziąć maluchów, 2 dni temu dowiedziałam się, że karmicielka z Chełmu się wyprowadza więc zostaję sama ... Karma mile widziana, na podwórku mam 10 kotów, w tym mamę karmiącą no i 4 w domu. Moja Firka znowu chora a ja czekam na wypłatę żeby iść z nią do weta, od 3 dni nie je tylko skubie czasem troszeczkę ...
Czy ktoś ma wolne pomieszczenie na maluchy? Mają ok tygodnia, są pod deskami pod balkonem, nawet nie wiem ile ich jest. Kiedy mogę kotce zacząć podawać pigułki? Bo jest nie do złapania .... :/
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Wto lip 31, 2012 11:45 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Matyliano pisze:Piszę bo moja kotka od Jeżyków znowu okociła się pod balkonem :/ Jeże cały czas szukają domów ... jak na razie bezskutecznie, Siduś jest już oswojony.
Oczywiście nie mam gdzie wziąć maluchów, 2 dni temu dowiedziałam się, że karmicielka z Chełmu się wyprowadza więc zostaję sama ... Karma mile widziana, na podwórku mam 10 kotów, w tym mamę karmiącą no i 4 w domu. Moja Firka znowu chora a ja czekam na wypłatę żeby iść z nią do weta, od 3 dni nie je tylko skubie czasem troszeczkę ...
Czy ktoś ma wolne pomieszczenie na maluchy? Mają ok tygodnia, są pod deskami pod balkonem, nawet nie wiem ile ich jest. Kiedy mogę kotce zacząć podawać pigułki? Bo jest nie do złapania .... :/

Chyba nie chcesz tych kociaków teraz wyłapywać?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto lip 31, 2012 15:24 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Chyba nie chcesz tych kociaków teraz wyłapywać?[/quote]

Nie chcę ich wyłapywać bo są za małe, chcę znaleźć kogoś kto weźmie je za 2-3 tygodnie.

Obrazek

Matyliano

Post » Wto lip 31, 2012 17:33 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Matyliano pisze:Chyba nie chcesz tych kociaków teraz wyłapywać?

Nie chcę ich wyłapywać bo są za małe, chcę znaleźć kogoś kto weźmie je za 2-3 tygodnie.[/quote]
Na DT?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto lip 31, 2012 17:36 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Tak, na DT

Obrazek

Matyliano

Post » Śro sie 01, 2012 14:27 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Tygodniowe kocięta bez matki nie przeżyją!!!
4-5 tygodni to absolutne minimum żeby je odłączyć. Ideał to 12 tygodni.
A na razie wystarczy karmić kotkę.
Właściwie, skoro koty są tam dokarmiane, po co je wyłapywać? Wszystkich kotów wolnożyjących nie zabierze się do DT...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro sie 01, 2012 14:50 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Z tego co zrozumiałam nikt nie chce tygodniowych wyłapywać! Spokojnie.

A w sumie wyłapać trzeba wszyskie na sterylki i kastracje. A maluchy pewnie dlatego, żeby nie zachorowały, nie były rozjechane, zagryzione itd. Czyż nie?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 01, 2012 15:41 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Trzeba je wyłapać, u mnie jest ok 10 kotów wolno żyjących i nie potrzeba więcej. Po pierwsze walczą o teren, po drugie sąsiedzi już otruli jeden miot, po trzecie te jej wcześniejsze małe mam w domu, szukam im DS, miały grzybicę i jeden KK, więc kotka okazem zdrowia nie jest.

Obrazek

Matyliano

Post » Śro sie 01, 2012 21:04 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc w szczepieniu maluch

Ale kociaków tak malych ( ponizej 6tygodni absolutnie nie powinno odlaczac sie od matki :? ).
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]