Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
smarti pisze:to może zrobić coś bardziej ogólnego-zadziałać systemowo aby kocięta w schronie tak się nie zarażały..
zainwestować w bezpieczeństwo wielu kociąt aby zwiększyć ogólnie szanse na przeżycie przyjmowanych kociąt..
spowodować aby mniejsza była szansa na zarażenie się -sięgnąć do przyczyny problemu ..
bo można oczywiście ratować pojedyncze kicie ale lepiej chyba skupić siły na tym aby zminimalizowac ryzyko zakażeń bo obecna syt.skutkuje tym że kicie i tak w większości są skazane na śmierć?
nie znam realiów tego schroniska ale widziałam schronisko za granicą-tam wszystko co ma kontart z kociętami jest jednorazowe i sterylizowane.
przecież jak różne mioty kontaktują się ze sobą lub jedzą z tych samych misek to nie ma cudu żeby się nie pozarażały...
w ten sposób działając wykonujecie bardzo cenną i piękną ale syzyfową pracę i warto sobie z tego zdać sprawę-
chyba trzeba spojrzeć na problem szerzej,bardziej kompleksowo
magaaaa pisze:647/10
Nie wytrzymałam. Byłam i wzięłam.
Male wrzeszczące, śmierdzące.
Kociąt do adopcji było ok 10 (chyba).
W pokoju dorosłych bury podrostek i buro biała dostojnie wyglądająca kicia.
Przy mnie adoptowano ślicznego buraska w bialych skarpetkach i jednego czarnuszka.
A moja mała to pięęękna pingwinka; nie chciałam jej przysparzać stresów, ale śmierdziała niemożebnie, więc musiałam ją do tego wszystkiego wykąpać![]()
[/url]
Ugłaskałam ja po tych strasznych doswiadczeniach, spróbowałam dac trochę animondy, ale póki co nie chciała. Zawinęłam w kocyk, włozylam do transportera przy kaloryferze i spi.
Chude toto jak nie wiem. Oby tylko zjadło jak się wyśpi.
-Anula- pisze:Żal maluszków..![]()
----------------------------------
ID: CCXIII/10to samo zdjęcie dla CCXI/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Maść: czarno-biały
Data przyjęcia: 01-10-2010
-Anula- pisze:Kwarantanna (c.d.)
ID: 0568/10
Gatunek: KOT [ MI2 ] [ samiec ]
Maść: szary białe odmiany
Data przyjęcia: 18-09-2010
-----------------------------------------
Sinea pisze:-Anula- pisze:Kwarantanna (c.d.)
ID: 0568/10
Gatunek: KOT [ MI2 ] [ samiec ]
Maść: szary białe odmiany
Data przyjęcia: 18-09-2010
-----------------------------------------
Przyjechałam dziś z koleżanką po tego kotka,żeby go zabrać na leczenie a później do domu.Niestety za późno...Szaruś [*]
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina, Google [Bot] i 698 gości