vailet pisze:Widziałam te biedne oczy.Bejbi ma tylko białka czerwone,ale pojawił się problem, przed chwilą zrobiła śmierdzącą kupę i pośrodku krew.Od wczoraj wieczora biegunka.Na razie chodzi 2 razy kupę.Byłam u weta dziś,ale bez niej bo krwi nie było,dopiero przed chwilą.Dał mi metronidazol i kazał dawać 2 razy dziennie,a ja boję się że jej zaszkodzę teraz jak krew się pokazała.Ona waży 1,3(w tydzień 100 gram straciła).Kupiłam karmę od weta na wątrobę i zjadła suche na jelita Royala po 30 minutach kupa z krwią.Nie wiem czy dać Metronidazol czy iść jutro do weta z kotkiem.Lepszy byłby zastrzyk,mam nadzieję że jest to w zastrzyku.Może ktoś ma jakąś propozycje co z leków na krwawe stolce jest najlepsze?Podpowiedzcie mi coś.Z góry dziękuję.
kurde weź kota do lekarza niech pobierze krew i zrobi biochemię a przynajmniej profil wątrobowy
bez tego nie ruszysz z leczeniem - jeśli jej wątroba wysiadła to każdy lek dawany na oślep tylo pogarsza sprawę
krwawy stolec może mieć różną przyczynę - najlepiej jest przebadać kota kompleksowo, pełne badania krwi (morfologia i biochemia) to podstawa, do tego usg narządów wewnętrznych
w zależności od wyników dalsze postępowanie
jeśli kotka chudnie i się zatacza to znaczy że stan jest poważny
każda godzina zwłoki skazuje ja na cierpienie i powolne umieranie
przepraszam ale się wkurzyłam - ona sama się nie wyleczy, musisz zacząć działać - musi zostać zbadana, być może dostać kroplówkę i a na pewno właściwe leki