DT u Joanny w Szczytnie. Wszystko co robię, robię dla kotów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 11:24 Re: Wera kochana odnalazła się

Mam taki zapis w umowie: "Adoptujący nie będzie wypuszczał kota bez nadzoru na tereny otwarte tzn. kot będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie w kocich szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kotki poza niego, zabezpieczony siatką balkon)."
joanna3113

Post » Nie cze 03, 2012 16:13 Re: Wera kochana odnalazła się

joanna3113 pisze:Mam taki zapis w umowie: "Adoptujący nie będzie wypuszczał kota bez nadzoru na tereny otwarte tzn. kot będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie w kocich szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kotki poza niego, zabezpieczony siatką balkon)."

teoretycznie pani Wery nie wypuściła :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie cze 03, 2012 18:19 Re: Wera kochana odnalazła się

ruda32 pisze:
joanna3113 pisze:Mam taki zapis w umowie: "Adoptujący nie będzie wypuszczał kota bez nadzoru na tereny otwarte tzn. kot będzie przebywał poza mieszkaniem wyłącznie w kocich szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kotki poza niego, zabezpieczony siatką balkon)."

Aniu ale powinna tak zabezpieczyć transporter żeby kot się nie mógł wydostać. Poza wszystkim nie pofatygowała się nawet do lecznicy żeby zapytać czy nikt nie znalazł takiego kota.
joanna3113

Post » Nie cze 03, 2012 18:29 Re: Wera kochana odnalazła się

Asiu a jak Wera po powrocie spokojna?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie cze 03, 2012 18:55 Re: Wera kochana odnalazła się

joanna3113 pisze:
ruda32 pisze:

Aniu ale powinna tak zabezpieczyć transporter żeby kot się nie mógł wydostać. Poza wszystkim nie pofatygowała się nawet do lecznicy żeby zapytać czy nikt nie znalazł takiego kota.

ja wiem , że nie zrobiła wszystkiego ,nie zabezpieczyła ,nie szukała
ja tylko pomyślałam co pani może Ci odpowiedzieć
obce osoby szukały ,nigdzie nie było zgłoszone,latałam jak głupia a Wera była bezpieczna
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie cze 03, 2012 19:12 Re: Wera kochana odnalazła się

Aniu jak nie chciała iść do lecznicy to mogła zadzwonić i zostawić swój telefon, takie minimum. Dobrze że pani Stanisława udostępniła piwnice i zajęła się Wercią, teraz zimno na dworze, deszcz. Staram się nie myśleć, szkoda kota tyle stresu.
joanna3113

Post » Nie cze 03, 2012 19:50 Re: Wera kochana odnalazła się

Szczerze ja byłam w szoku -zero ogłoszeń i nikt nic nie wie
A jak zobaczyłam w tapczanie drobniutką Werę to mnie ścisnęło
taka kochana ,biedna na ulicy była
Zrobić ogłoszenie to chwila ,rozwieszenia okolicy też nie dużo a nie zrobili NIC
ja chodziłam szukałam,pytałam ,martwiłam się i to nie o swojego kota
nie rozumiem tamtych ludzi :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie cze 03, 2012 20:14 Re: Wera kochana odnalazła się

ruda32 pisze:Szczerze ja byłam w szoku -zero ogłoszeń i nikt nic nie wie
Zrobić ogłoszenie to chwila ,rozwieszenia okolicy też nie dużo a nie zrobili NIC

Aniu ja tez nie rozumiem, tym bardziej że zwolniłam się z pracy żeby pani przesłać zdjęcia Wery do ogłoszeń, mówiła że w lecznicy wiedzą i dadzą znać, jak ktoś zgłosi że znalazł takiego kota, pomijam że zginęła w środę ok. 19 a ja dowiedziałam się w czwartek ok. 12 i przez ten czas pani jej nie szukała.
joanna3113

Post » Nie cze 03, 2012 21:03 Re: Wera kochana odnalazła się

joanna3113 pisze:

Aniu ja tez nie rozumiem, tym bardziej że zwolniłam się z pracy żeby pani przesłać zdjęcia Wery do ogłoszeń, mówiła że w lecznicy wiedzą i dadzą znać, jak ktoś zgłosi że znalazł takiego kota, pomijam że zginęła w środę ok. 19 a ja dowiedziałam się w czwartek ok. 12 i przez ten czas pani jej nie szukała.

Przyznam szczerze ,ze to wszystko dziwnie wygląda bardzo. :evil:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie cze 03, 2012 21:22 Re: Wera kochana odnalazła się

horacy 7 pisze:
joanna3113 pisze:

Przyznam szczerze ,ze to wszystko dziwnie wygląda bardzo. :evil:

Basiu dziwnie to delikatnie mówiąc.
joanna3113

Post » Nie cze 03, 2012 21:31 Re: Wera kochana odnalazła się

Delikatnie mówiąc... przecież człowiek po zaginięciu kota dostaje kosmicznej paniki... w rozpaczy stara się zrobić to co potrafi...
A jak wiesz mówię z własnego doświadczenia...

Nie chcę komentować postępowania pani.
Na całe szczęście mimo jej beztroski wszystko się dobrze skończyło...
Malutka zapomni.
Ufff
Wiem niestety co musiałaś przeżywać :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 03, 2012 21:34 Re: Wera kochana odnalazła się

dziwne to wszystko
ale najważniejsze ,że Wera nie jest na ulicy a mogłaby gdzieś siedzieć wystraszona,głodna i zmarznięta
poszła tylko blok dalej nie uciekła daleko ,gdyby chcieli poszliby za nią
Pani Stanisława :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie cze 03, 2012 21:46 Re: Wera kochana odnalazła się

ruda32 pisze:dziwne to wszystko
ale najważniejsze ,że Wera nie jest na ulicy a mogłaby gdzieś siedzieć wystraszona,głodna i zmarznięta
poszła tylko blok dalej nie uciekła daleko ,gdyby chcieli poszliby za nią
Pani Stanisława :1luvu:

Pani Stanisława to kochany człowiek, pokochała Wercię, ale jej nie można nie pokochać.
joanna3113

Post » Pon cze 04, 2012 21:52 Re: Wera kochana odnalazła się

Byłam dzisiaj z Feliksem w Olsztynie, załapaliśmy się z Basią przy okazji wiezienia maluszków ze schroniska, niepokoiło mnie wylizywanie sierści, miejscami do skóry, pod łapkami wyglądało na grzybicę, biedaczek ze strachu narobił do transportera i zwymiotował, musiałam go umyć w lecznicy w łazience, okazało się że ma uczulenie i muszę mu zmienić karmę na coś ze strusiem ewentualnie cielęciną, jagnięciną jak jemu to oczywiście wszystkim kotom. Nie mam pojęcia jaką karmę mam zakupić o ile mokrą znalazłam to suchej nie mogę znaleźć.
joanna3113

Post » Pon cze 04, 2012 23:05 Re: Wera kochana odnalazła się

Mam pytanie jaki żwirek na początek mam kupić Calineczce.
joanna3113

[poprzednia][następna]