Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 0:09 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Jak nie była ciachnięta jadła suchy Whiskas, teraz z racji tego, że miała sterylkę zmieniałam jedzenie na Purine(może tu tkwi problem) :roll: Bo tak to nic się w żywieniu nie zmieniło. Zobaczę na pewno czy w Felixie jest kurczak.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 21, 2011 0:16 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

ruda na whiskasie sie drapała (juniora miałam), podawanie karmy hypoalergicznej też
nic nie dało...
niestety bardzo mało karm jest pozbawione całkowicie kurczaka.

Może spróbuj z tą acaną, napisz do miss jaką, co ci szkodzi spróbować.
A nóż mam racje i to jednak drób :wink: ?

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon mar 21, 2011 15:56 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Wracając ze sklepu trafiłam na przepiękną kotkę 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: z sercem na boku (na czwartym zdjęciu widać serce - niestety jest dzika, albo taka wystraszona) właściwie to mnie tam Burasek zaprowadził, płakał mi że mam gdzieś z nim iść 8O pierwszy raz widziałam tak zachowującego się kota( i już musiałam tam się wtrącić i zostawić miseczki :twisted: )

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Edit: literki
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 16:10 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon mar 21, 2011 16:02 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

I pokazał Ci tą kotkę ?
Może ona potrzebuje pomocy ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon mar 21, 2011 16:08 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

olafen pisze:I pokazał Ci tą kotkę ?
Może ona potrzebuje pomocy ?

Tak Burasek mnie do niej zaprowadził 8O co mnie i Tż bardzo zdziwiło i ludzi którzy się także na ta patrzyli :?
Po coś mnie do niej przyprowadził, ale jeszcze nie wiem po co. Bo przecież chyba tak od siebie się kot nie zachowuje, że jak nie chce iść za nic to siedzi na ulicy i wyje 8O żałuje, że tego nie nagrałam :( Ja wracałam rano ze sklepu i spotkałam Buraska jak sobie maszerował gdzieś(on taki podróżnik jest to tu to tam) zawołałam go i wtedy mnie gdzieś ciągnął :?

CatAngel

Post » Pon mar 21, 2011 16:10 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Widocznie wie, o jakiś kłopotach tej kotki, o których nie potrafi Ci powiedzieć. Widocznie jej coś jest :(

Ty to masz się biedna z tymi kotami. Zostałaś ich kocią mamą :)

olafen

Post » Pon mar 21, 2011 16:19 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Taaa :( poza tym co ja mam innego do roboty :D ale zauważyłam, że odkąd zaczęłam się nimi opiekować i w tym samym czasie założyłam wątek, jakoś lepiej się czuję, w tym sensie, że nic mi więcej nie potrzeba do szczęscie :D

Ktoś mi powiedział ostatnio nie przez przypadek Bóg cię postawił na drodze tych kotów :) może coś w tym jest nie wiem :roll: co także świadczy o moim nicku :)

CatAngel

Post » Pon mar 21, 2011 16:22 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Każdy ma jakąś tam swoją służbę w życiu. Moja mama twierdzi, że jej służba, to pomoc zwierzątkom, a szczególnie kotom :) Pewnie Ty też tak masz :)

olafen

Post » Pon mar 21, 2011 16:25 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Fajnie ciepło to trochę zdjęć porobiłam :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Pon mar 21, 2011 16:31 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

A gdzie komentarze ? :?

olafen

Post » Pon mar 21, 2011 16:33 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

olafen pisze:A gdzie komentarze ? :?

Nie mam głowy do tego dzisiaj :( za bardzo mnie boli :(
Ale bądę :ok:

CatAngel

Post » Pon mar 21, 2011 16:36 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Trzymam kciuki i za słowo :) :ok: :ok: :ok:

olafen

Post » Pon mar 21, 2011 16:51 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Ja też uważam, że ten Burasek Cię z jakiegoś powodu konkretnego tam zaprowadził... Może coś jej jest, może nie jest stanie sama zdobywać pożywienia, a może jest chora albo ciężarna ??
Ostatnio czytałam wzruszającą historię kotki, która tak bardzo pruła się w domu pod oknem, że właścicielka z dusza na ramieniu pozwoliła jej wyjść. Kotka wróciła z drugą umorusaną kotką w zaawansowanej ciąży. Ta druga kotka w zasadzie nie zwracała na tę kobietę uwagi. Jedynie na kotkę, za którą przyszła do tego mieszkania. Okociła się na dniach. Kotka tej Pani zajmowała się małymi i matką. Ona jakoś jakby nie miała instynktu. Zresztą nie dbała też o siebie. Futerko czyściła jej ta druga. Przy okazji wizyty u weterynarza, żeby zaszczepić i wysterylizować koteczkę okazało się, że kotka jest zupełnie głucha i w dodatku jeśli można tak powiedzieć niedorozwinięta. Gdyby ta kotka jej nie przyprowadziła to i ona i jej małe zginęłyby. Skąd ta zamknięta kotka w mieszkaniu wiedziała, że tam gdzies jest takie biedactwo i jak ją zdołała nakłonić, żeby weszła z nią do obcego mieszkania nie mam pojęcia.

Co do powołania: Gosia te koty miały tak wielkie szczęście w nieszczęściu bycia bezdomnym, że stanęłaś na ich drodze. Sama pomyśl co by z nimi było gdyby Ciebie nie było? Ja tez kiedy robię coś dla potrzebujących zwierząt, ale nie tylko, nawet jeśli to kropla w morzu potrzeb i choć jak to mówią "świata tym nie naprawisz" to daje mi to ogromną radość. To jest naprawdę niesamowite. I jakoś przestają Cię interesować bzdety w stylu posiedzeń na kawie w lansiarskich kawiarniach czym zajmuje się niestety większość z moich znajomych. A jak miałam kiedyś ponad pół roku jeżową rodzinkę na głowie i mówiłam, że sorry, ale ja lecę, bo muszę jeże nakarmić to się na mnie patrzyli jak na jakiegoś dziwoląga. Tyle, że nie bardzo mnie to obchodziło. Jeśli mam wybierać między chodzeniem po sklepach a wygłaskiwaniem moich futrzaków czy dokarmianiu i wyłapaniu na sterylki bezdomnych to ja nie mam dylematu :)

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Pon mar 21, 2011 20:18 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

CatAngel - przeczytałam Twoje posty i przychylam się do wcześniejszych stwierdzeń, że to jednak najprawdopodobniej alergia pokarmowa.

Mam w domu resztkę RC Hypoallergenic oraz mogę się podzielić Specific Allergy Management Plus :wink: Miłka, którą mam na DT miała podejrzenie alergii pokarmowej, ale jakoś po włączeniu dobrej karmy objawy poszły sobie precz i karma dla alergików stosowana jest jedynie uzupełniająco :D

Jeżeli będziesz zainteresowana - daj znać, to wyślę.

Wydaje mi się, że powinnaś najpierw mieć pewność, że to nie alergia pokarmowa, a potem ewentualnie - po konsultacji z wetem zastanowić się nad lekiem na wyciszenie.

Co do leku na wyciszenie to jest to Bioxetin stosowany m.in. przy depresjach. Dla kota o wadze 3 kg - dawka na jeden dzień to 1/10 tabletki 20 mg. Za ten lek (30 tabletek) zapłaciłam 29 zł + 19 zł za podzielenie 3 tabletek na dawki jednodniowe. Zaznaczam - apteka z tych drogich :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto mar 22, 2011 14:24 Re: Tusia znów się drapie ma czerwone ranki!Potrzebna pomoc!!!!

Jedyny moment kiedy mogę Lolę pogłaskać i się z nią bawić to jak jest zamroczona śpiąc jeszcze :twisted:
Zdjęcia idą po kolei :)

Lola śpiąc :D więc można zacząć nocny rutuał zabawy z nią do póki jest zamroczona :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Potrafi małpaaaa ugryźć :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Zabawa na całego, Lola lekko się budzi :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj się zorientowała, że coś jest nie tak oczy jak 5zł :ryk: :ryk: i nawiała :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

CatAngel

[poprzednia][następna]