Niewidoma Dominika.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 12:35 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

U nas cisza i spokój zakłócany jedynie wieczornym polowaniem na wszystko co niebacznie wleci przez okno i nocnym skakaniem po ścianach :lol:
Upał.

anulka111 pisze:zaznacze

Gratuluję znalezienia :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lip 05, 2010 20:53 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Chrabąszcze są faaajne :lol: Latają powoli, łatwo dają się łapać, a potem tak śmiesznie czołgają się po podłodze, można się nimi bawić i bawić :lol:

Domisia polująca

jaaana

Post » Pon lip 05, 2010 22:12 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

:ryk: :ryk: :ryk: U mnie nic ,co sie rusza nie jest bezpieczne przed zjedzeniem
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 05, 2010 22:20 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

U mnie też :lol: Szczególnym powodzeniem cieszą się właśnie chrabąszcze (ale na nie krótki sezon) i ćmy.
Ciekawe, że nawet na maleńkie muszki, mniejsze od komara Dosieńka poluje. Nie wiem, jakim zmysłem się posługuje.

A dziś tak się rozszalała z chrabolami, że aż główką w szafę rąbnęła :( Ale tylko na chwilę straciła humor :D

jaaana

Post » Pon lip 05, 2010 22:52 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

U mnie muchy glownie sie trafiaja :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lip 11, 2010 12:51 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Nudy.
Koty śpią cały dzień, Dosieńka na balkonie (w cieniu), Ryży w przeciągu. Ożywają ok. 22-giej, biedaki ofutrzone.

jaaana

Post » Pon lip 12, 2010 15:41 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Obu kotom jednocześnie chce się pić. No i oczywiście przepychają się do jednego garnka z wodą.
To wina Ryżego. Gdy był na tyle młodziutki, że przeszedł na samodzielne jedzenie i picie, nie miałam w domu żadnej ładnej pasującej kotu miseczki i tymczasowo postawiłam mu garnek z wodą :roll: Tak się do niego przyzwyczaił, że nie chce pić z niczego innego. A wypróbowałam już co tylko można było - różne materiały i kształty. Nie - musi być garnek. Aktualnie drugi już się wykańcza i szukam po sklepach takiego samego.
Przez pewien czas pił wodę z kranu, ale gdy nastały upały wrócił do garnka - widocznie szybciej i mniej wysiłku.
A Dosieńka uznała, że skoro starszy, doświadczony kot z tego pije, to widocznie z garnka woda najlepsza. I też w głębokiej pogardzie ma michy poustawiane tu i ówdzie.

Wstyd ludziom pokazać - biedne koty nie mają porządnych misek!

jaaana

Post » Pon lip 12, 2010 19:21 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Moje najchętniej piją z takich naczyń kuchennych do mierzenia ilości mąki/cukru itp. Nie trzeba się schylać 8)

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon lip 12, 2010 19:25 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Koleżanka miała psa (owczarek podhalański), który pijał ze szklanki stojącej na ławie. I to nie tylko wodę - kawę lubił.

jaaana

Post » Pon lip 12, 2010 22:06 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:Obu kotom jednocześnie chce się pić. No i oczywiście przepychają się do jednego garnka z wodą.
To wina Ryżego. Gdy był na tyle młodziutki, że przeszedł na samodzielne jedzenie i picie, nie miałam w domu żadnej ładnej pasującej kotu miseczki i tymczasowo postawiłam mu garnek z wodą :roll: Tak się do niego przyzwyczaił, że nie chce pić z niczego innego. A wypróbowałam już co tylko można było - różne materiały i kształty. Nie - musi być garnek. Aktualnie drugi już się wykańcza i szukam po sklepach takiego samego.
Przez pewien czas pił wodę z kranu, ale gdy nastały upały wrócił do garnka - widocznie szybciej i mniej wysiłku.
A Dosieńka uznała, że skoro starszy, doświadczony kot z tego pije, to widocznie z garnka woda najlepsza. I też w głębokiej pogardzie ma michy poustawiane tu i ówdzie.

Wstyd ludziom pokazać - biedne koty nie mają porządnych misek!

A gdzie fotka jak koty piją i to z garnka. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lip 12, 2010 22:08 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

kotika pisze:A gdzie fotka jak koty piją i to z garnka. :)

Nie będzie fotki. Wstydzę się :oops: Brzydki garnek, brzydki.

jaaana

Post » Pon lip 12, 2010 22:22 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:
kotika pisze:A gdzie fotka jak koty piją i to z garnka. :)

Nie będzie fotki. Wstydzę się :oops: Brzydki garnek, brzydki.

Skoro koty uznały, że jest jedyny i niepowtarzalny,
to raczej niewiele masz do powiedzenia. :lol:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lip 12, 2010 22:33 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Przypomniało mi się coś.

Gdy półtora roku temu kotika przywiozła mi Dominikę, między innymi pokazywała, jak dziewczynce zapuszczać krople do oczka. Posadziła ją na kanapie i... zawahała się.
Bo może sobie nie życzę, bo nie wszyscy lubią, że kot wszędzie wchodzi...

Dlaczego mi się to przypomniało?
Bo Dosieńka właśnie leży sobie w pokoju na stole, a my się zachwycamy, jaka ona kochana.

Ponieważ czasem krzesła przy stole zmieniają miejsce, Dosia zapomina, którędy weszła i stoi na brzegu, niepewna. Nauczyłam, że miejsce do zeskoczenia/wskoczenia leciutko drapię palcem. Wtedy wie, że tam coś jest i skacze bez namysłu.

jaaana

Post » Wto lip 20, 2010 22:34 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Ciąg dalszy problemów miseczkowych.

Pisałam, że Ryży pije tylko ze starego garnka.
On jest całkiem sfiksowany.

Dziecko raczyło parę dni temu połamać miseczkę Ryżego. Tzn, środek jest cały, tylko podstawa z jednej strony jest połamana.
Kupiłam Ryżemu śliczną nową miseczkę, myślałam, że mu się spodoba, a Ryży co na to?

Strajk głodowy!

Po całym dniu niejedzenia, dałam mu kolację w tej starej połamanej - zjadł natychmiast :ryk:

jaaana

Post » Pt lip 23, 2010 22:16 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dosia dobrą dziewczynką jest.

Ponieważ biorę aktualnie antybiotyki, pochłaniam dodatkowo jogurty. A jogurtów nie lubię.
Co robi Dosieńka? Pomaga mi jak może. Z każdego jogurtu dwie łyżeczki muszą być dla niej.
Ale.
Nie ze spodka, nie z miseczki. Tylko i wyłącznie z łyżeczki :roll:

Ryży może mieć swoje upodobania względem zastawy stołowej, to Dosieńka też.

A dla Ryżego szukam miseczki o tym samym kształcie co stara połamana. Może się jednak uda wymienić :lol:

jaaana

[poprzednia][następna]