» Czw gru 12, 2013 20:01
Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl
Miałam nie wtrącać się... W 100% zgadzam się z czarnykapturek, nie będę się powtarzać. madzik123 chciała jak najlepiej dla kota, więc oddała go osobie, która go prowadziła, która ma weterynarza znającego (rzekomo) historię kotka. Dziewczyna po prostu zaufała oszustce - tutaj bardziej pasuje kobiecie chorej psychicznie. Taka liczba kotów na tak małej powierzchni... Te zdjęcia,które widziałam, opisy osób, które oddawały koty do DT tej kobiecie i które miały szczęście jeśli w ogóle odzyskały koty półżywe. Poza tym kobieta grozi madzik123. Wszystko to wskazuje, że kobieta ma ewidentnie jakieś zaburzenia psychiczne.
Wszyscy mają pretensję do madzik123, że nie zajęła się kotkiem należycie, ale to, że ludzie oddawali koty do tego DT, nie sprawdzając wcześniej w jakich warunkach żyją koty osobiście, bądź przez kogoś zaufanego z forum z tych okolic, nikogo nie oburzało. Ja jestem daleka od osądzania kogokolwiek, ale Wy również bądźcie sprawiedliwi w swoich osądach. Dziewczynie wystarczy to, że czuje się winna i cierpi - nie ma potrzeby kopać leżącego.
Poza tym wątki i kolejne tragiczne historie z tą kobietą, która hoduje sobie umieralnię kotów trwa od 2010 r.(z tego co się doczytałam). Niektórzy sugerują, żeby madzik123 coś z tym zrobiła. Owszem, ta kobieta powinna być zgłoszona jakimś władzom, chociażby Straży dla zwierząt na Śląsku, ale madzik123 sama nie wygra z systemem. Jest tyle osób, które miały bezpośredni kontakt z tą Panią Krysią, że łatwiej będzie jeśli będą jeszcze jacyś świadkowie potwierdzający to co tam się dzieje. Te wszystkie zdjęcia kotków po tymczasowaniu u Pani Krysi, to idealny dowód. Nagłośnijcie to w osiedlowej czy lokalnej prasie, czy w TV. Przecież nikt nie każe walczyć w pojedynkę, skrzyknijcie się, wymińcie się kontaktami. Ja już zastanawiałam się ,czy nie wziąć adresu od madzik123 i sama to zgłosić, ale co ja powiem? -Panie władzo, jestem z drugiego końca Polski, dostałam adres od koleżanki na forum. Tam podobno kobieta wykańcza koty.
Ja przepraszam, jeśli kogoś uraziłam moją wypowiedzią - to absolutnie nie było moim zamiarem. Po prostu za dużo emocji na raz sobie dostarczyłam - zaaplikowałam sobie wszystkie wątki i wszystkie historie kotków przewijających się przez DT Pani Krysi na raz.

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los" Oscar Wilde