Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2014 10:22 Re: Szalona norka Alienorka

Podobno teraz wiele osób choruje na grypę jelitową w mojej okolicy - może znów coś było w wodzie? :roll: Na szczęście wracają upały jak jestem w domu - w pracy nie mogłabym się nimi cieszyć :ok: . Koty zdrowe i nakarmione, więc zadowolone.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 01, 2014 10:32 Re: Szalona norka Alienorka

Udało mi się w końcu porozmawiać z Panią z przedszkola. Sprawa wygląda tak, że Państwo rzeczywiście myśleli nad adopcją psiaka, ale nie są zdecydowani.
Psa wyrzucono pod przedszkolem z samochodu... Państwo mają już suczkę ok 3 letnią, dość rozpieszczoną i Państwo się boją o Jej relacje z drugim psem...
Dodatkowo weterynarz doradził, aby nie brali teraz psa, może za 10 lat jak ich suczka będzie leciwa... Tego nie rozumiem jako psi treser, bo właśnie TERAZ jest najlepszy moment, ( dobra najlepszy na socjalizacji z innym psem już był), żeby drugiego psa wziąć... bo jak suczka Państwa już teraz jest zaborcza to można z nią popracować, a jak będzie humorzastą staruszką to raczej nie wiele się zdziała... Nie mówiąc o tym, że Państwo są w wieku emerytalnym więc za 10 lat mogą już nie być w stanie brać drugiego psa... Powiedziałam, że ja oferuje bezpłatne lekcje dla "naszego" psiura i że w razie chęci adopcji mogę pomóc i że mogą adoptować psa od nas, jeśli jednak się zdecydują... Kamila która zawsze gdzieś mnie podrzuca na Woodstoku jak wróci to myślę, że będziemy go wyciągać.
Alienorek się wykuruje i zabierzemy psa ze schronu. Alienorku co myślisz?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt sie 01, 2014 14:51 Re: Szalona norka Alienorka

Koniec sierpnia/początek września najwcześniej. Bo na razie mam te 2 maluchy na tymczasie i one jedzą w łazience, więc chwilowo nie mam gdzie izolować plus za niedługo wyjeżdżam na tydzień z okładem... Dam znać jak będę czasowa i z możliwością kwarantanny.
A państwo mogą się po prostu podpierać wetem, żeby nie powiedzieć,że im się odwidziało po prostu :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sie 01, 2014 16:30 Re: Szalona norka Alienorka

dzięki :D

ładnie wygląda :D
a ogonek jest "odlotowy" :smokin:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sie 01, 2014 17:30 Re: Szalona norka Alienorka

Bo przesłałam Kinni zdjęcia Fionki: Obrazek

A tu jeszcze Attica: Obrazek, Kotori Obrazek, Fuks na ulubionym pudełku :oops: Obrazek i Basileus domowy Obrazek

Alienor

Post » Pt sie 01, 2014 17:36 Re: Szalona norka Alienorka

Chyba lubią ogrodnictwo . . .
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt sie 01, 2014 17:40 Re: Szalona norka Alienorka

Uwielbiają - dobrze że udaje mi się odgonić je od powojnika. Ale morwę usiłowały podgryzać (Maurycy głównie) no i jeżynie też się troszkę oberwało, bo bezkolcowa...

Alienor

Post » Sob sie 02, 2014 21:06 Re: Szalona norka Alienorka

Cudna pogoda - uwielbiam takie dni - dużo słońca i ciepło :D Jakby jeszcze koty nie rozrabiały a mnie w brzuchu na dobre się poprawiło, byłoby idealnie 8) .

Alienor

Post » Nie sie 03, 2014 6:27 Re: Szalona norka Alienorka

A dziś podobno ma być cieplej !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 03, 2014 8:13 Re: Szalona norka Alienorka

morelowa pisze:A dziś podobno ma być cieplej !

I to jest bardzo dobra wieść :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Nie sie 03, 2014 8:26 Re: Szalona norka Alienorka

Zlitujcie się! Jestem bliska skonania...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 03, 2014 8:55 Re: Szalona norka Alienorka

Dobra! U Ciebie ma być chłodno! Niech sie stanie!
Może od wtorku... :? :?

U mnie jest dziwnie. Mało słońca, pełno chmur, ale bardzo ciepło - co nie wróży nic dobrego :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 03, 2014 9:24 Re: Szalona norka Alienorka

morelowa pisze:Dobra! U Ciebie ma być chłodno! Niech sie stanie!
Może od wtorku... :? :?

U mnie jest dziwnie. Mało słońca, pełno chmur, ale bardzo ciepło - co nie wróży nic dobrego :?
Czary mary, czary mary. :)

U nas żarówa nie ma litości. Nawet w nocy jest grubo ponad 20 stopni.
Tak 21-23 poproszę i lekkie zachmurzenie. Może być jedna mała chmurka nad moją głową, żeby innym nie robić przykrości.
Bardzo źle się czuję w takim pełnym słońcu. Jakiś popaprany nordycki typ. Czy rudzi tak mają generalnie?
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 03, 2014 10:42 Re: Szalona norka Alienorka

Dla mnie teraz jest ciepło, tylko trochę duszno. 20-23 stopnie i lekkie zachmurzenie to proszę jak mam imprezę rycerską i w pole wychodzę, albo jako dama siedzę w pełnej gali :D .

Edit: a jak komuś za gorąco polecam zimny i wilgotny okład na kark i na przeguby - cudownie chłodzi :ok: .

Alienor

Post » Pon sie 04, 2014 6:51 Re: Szalona norka Alienorka

Wczoraj wiało jakby się ktoś powiesił, przez co nie wyszłam z kotyma na balkon, a dziś piękna pogoda. Bo rano jak było pięknie to z gorączkującą Atticą musiałam do weta, a potem musiałam dojść do siebie, bo mi ta grypa jelitowa nieźle namieszała w środku :? . Dziś wszystko bardziej żywe i do zabaw skłonne a ja do pracy... Aż szkoda, ze nie zgodziłam się na L4 do wtorku, ale by były problemy w pracy. Dla pełni szczęścia Kotori się na szyi rozdrapała - dokładnie takie coś samego jak miała Fionka na karku swego czasu, więc nie kombinuję, tylko smaruję olejkiem dziurawcowym (Broszko :1luvu: )i zabezpieczam przed dalszym rozdrapaniem.

Alienor

[poprzednia][następna]