KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 20:02 Forum

Ó to super informacja bo jutro mialam isc kupowac- wybierac jedzonko do sklepu zoologicznego. Dostalam info od p. Ani ze klient wziol paragon na 100 zł i kazal wybrac co potrzebne dla kociochatkowcow. To moźe wezme jakies mokre dla maluchow i suchego royala na wage. Albo moze zwirek, ale tu bym potrzebowala wsparcia transportowego
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 10, 2013 21:09 Forum

:ok: umowilam sie juz na źakupy dla kociastych z ARO :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt maja 10, 2013 21:15 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

W górnym boksie jest nowa kotka karmiąca z maluchami, nie jedzą jeszcze same. Domek mają zaklepany, a mamuśka po sterylce wraca na swoje miejsce. Mieszka w jakimś warsztacie.
Trawek jest na samym dole, jego immunodol i krople do oczu w witrynie.
Umyłam trochę boks półdzikiej kotce z maluchami, bo miały wymazany kupą.
Kotka bardzo dzika od CA nie wyszła z kontenerka, nie miała też nic zjedzone, w kuwecie pusto.
Panny na zewnątrz szaleją, co chwila jakaś drobna scycja.

Na zdrowej -
Zuzia zrobiła ogromne postępy, widać, że czuje się już nieźle. Misia nie wyszła z budki.
Buraska nie wyszła, przy mnie nic nie jadła. Nałożyłam jej mokre tuż przy budce, ale dobrała się do niego Tigra.
Piracik - ADHD i łakomczuch.
Któryś kot bardzo chciał wyjść, aż potargał gumolit przy drzwiach.
Bella OK, miziak.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt maja 10, 2013 22:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Iwona11 pisze:W górnym boksie jest nowa kotka karmiąca z maluchami, nie jedzą jeszcze same. Domek mają zaklepany, a mamuśka po sterylce wraca na swoje miejsce. Mieszka w jakimś warsztacie.
Buraska nie wyszła, przy mnie nic nie jadła. Nałożyłam jej mokre tuż przy budce, ale dobrała się do niego Tigra.

Dzięki Iwonko i Wiesiu za przyjecie kociaków do kociarni, :D ja już nei dałabym rady podjechać :oops: no tak jak Iwonka pisała maluszki będę u nas jak przestaną doić mamuśkę i potem zabierze je do siebie do domu Iwonka moja koleżanka z pracy, a mamuśkę wysterylizujemy i wraca na swoje włości.
Z buraską będę wiedziała jutro co i jak - w najbardziej optymistycznym wariancie będzie potrzebny transport do Jaworzna.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 10, 2013 23:16 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 06.05.2013r. do 12.05.2013 r.
06.05. pon. rano Marta wiecz. Mara
07.04. wtorek rano Beatka wiecz. Teresa
08.05. środa rano Wiola wiecz. Teresa
09.05. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
10.05. piątek rano mir.ka wiecz. Iwonka
11.05.sobota rano Marta wiecz. brak
12.05 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Pt maja 10, 2013 23:26 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 06.05.2013r. do 12.05.2013 r.
11.05.sobota rano Marta wiecz. brak
12.05 niedziela rano brak wiecz. brak

Proszę o dyżur w niedzielę rano.
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Sob maja 11, 2013 12:20 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Nowa kotka z maluchami nie jest tak nerwowa jak ta z niższego boksu :) Wszystko ok, ładnie zjadła, do kuwety chodzi. Maluszki są troszeczkę mniejsze od tych z dołu, nie wychodziły z kontenerka.
Kotka z piątką maleńtasów troszkę chyba wyluzowała, ale jeszcze posykuje. Karton robi się troszkę przyciasny dla takiej gromadki. Maluszki są zarąbiste nie mogłam oderwac wzroku, kotłują się, gramolą się jedno na drugie, 5 minut szaleństwa i z powrotem włażą na mamuśkę i doją :1luvu:
Trawek bardzo krzyczał jak go brałam na ręce, ale później jak się wczepił, to nie mogłam go od siebie oderwac. Trzeba go oswajac, bo jest strachliwy w stosunku do człowieka. Świetnie szaleje w boksie z piłeczką. Niewiele zjadł, dostał mleczko, mokre z saszetki i kurczaczka gotowanego, ale wszystko tylko polizał.
Czarna dziczka chyba jadła suche bo miska była prawie pusta. Przy mnie ani drgnęła, ale w kuwecie było pełno. Po co jej była druga kuweta, za kontenerkiem? 8O Zostawiłam jej tylko jedną, tą do której się załatwiała. Kubrak ma chyba do połowy rozwiązany, ale nie próbowałam jej nawet dotykac :wink:
Triolka z Idą się niecierpią :twisted:
Kociaste dostały gotowanego kurczaka, ale tylko Triolka i mamuśka z góry były na poważnie zainteresowane, reszta niezbyt.
Piracik zeżarł tyle, że przez chwilę nie miał siły się ruszac.
Buraska siedzi za szafą, pojadła mokrego i dobrego suchego od Dorotki, ale musiałam przy niej byc i co chwilę głaskac.
Bella została w przedsionku (uwaga przy wchodzeniu), bardzo nie chciała wracac do kociarni :(
Misia bardzo lubi suchego royala, mokre jej chyba mniej podchodzi.

Aro przywiózł zakupy, o których pisała Dorotka. Trochę winstonów dałam na zdrową przy zlewie, wyjęłam tam też to co jeszcze zostało w szafce. Żwirek stoi w przedsionku na zdrowej. 2 paczki suchego royala są na zdrowej, jeden otworzyłam. Na kwarantannę dałam kilka winstonów juniorków i wyprawkę dla kociąt z royala.
Wymieniłam końcówkę od mopa na kwarantannie. Pamiętajcie proszę przy okazji zakupów albo jak ludzie pytają czego nam potrzeba, że te końcówki od mopa trzeba często wymieniac :ok: Ja kupuję w lidlu, są stosunkowo tanie jak na taką jakośc.

Zrobiłam fotki Trawkowi. Mam jeszcze kilka kocisatych do wrzucenia na naszą stronkę, postaram się zrobic to w ten weekend.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob maja 11, 2013 12:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Nie ma przeciwskazań by kotce z 5 maluchami wymienić pudło na większe, bądź jakiś koszyk czy budkę. Jak nikt tego nie zrobi to jej wymienię na kolejnym swoim dyżurze, który prosiłabym w poniedziałek.

Tajga już po sterylce - może Agata-fruciu więcej napisze...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob maja 11, 2013 14:54 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

wiosenne kocie zabawy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 11, 2013 15:24 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

He he Mirka - toz to zaloty :D
E a trawke to nie kosisz :wink:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob maja 11, 2013 15:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:He he Mirka - toz to zaloty :D
E a trawke to nie kosisz :wink:

a taka wysoka nie ładniejsza? koty mają się gdzie chować
i po co kosić jak zwierzyna i tak wydepta :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 11, 2013 15:44 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jadę do schroniska potem wpadnę do kociarni choć dać kociakom jeść i sprzatnąć kuwety.

terenia1

Post » Sob maja 11, 2013 17:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Teresa zapomniała mnie wpisać na niedziele (lub nie zwróciła uwagi na moj wpis).
Przyjde do Chatki w niedziele rano...Tylko nie wiem co się daje tym maluchom, mleko tez?
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Sob maja 11, 2013 17:33 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Maluszki doją jeszcze swoje mamuśki, więc im narazie nic nie dajemy. Mamuśki za to trzeba dobrze karmic :mrgreen:
Kocie mleczko można dac małemu trawkowi w dolnym boksie, ale oprócz tego zwykłe jedzonko tez.

Zapomniałam napisac, że jeden maluch z tej piątki miał trochę zropiałe oczko,mam nadzieję, ze mamuśka mu wymyje.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob maja 11, 2013 20:05 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 06.05.2013r. do 12.05.2013 r.
11.05.sobota rano Marta wiecz. Teresa
12.05 niedziela rano Ewa wiecz. brak

Czy jutro wieczorem da radę ktoś podejść na dyżur?

terenia1

[poprzednia][następna]