właśnie wróciliśmy z naszego dyżuru - schroniskowego chatkowego oraz pielęgniarskiej wizyty domowej
w schronisku zaczynamy od szpitalika:
kocurek czarny - trzeba go szczepić i potem kastracja (mam nadzieję) i na adopcje, badania w normie nic nam nie przychodzi go glowy co powoduje takie pragnienie
Zezula pręguska - coraz fajniesza, ale - na pyszku grzyb - jest fungiderm w słoiczku, daję na patyczek do uszu i smaruję, ponadto Imunodol 1x dziennie, miała dostawać i raczej tabletek nie ubyło

lakcid oraz provera 1/2 tabletki (jest napisane na kartce)
Kwarantanna zdrowa:
1 - Kotka pręgowana
2 - Nowa pręgowana dzika lub bardzo wystraszona, nie pozwolila się zbliżyć do siebie, syczy. Nie zjadła przy nas nic
3-4 preguski szare mama z córeczką bardzo sympatyczne kicie
5 - szalejące maluchy - 1 pręgowany i 2 czarno białe krowizny. Niby KK ale nie trafiły do szpitalika

. Troszę oczka nie brudne ale nie ma kataru i kaszlu. Dostały catosal, unidox 1/4 tabletki - do jedzenia powinien iść lakcid i imunodol tez mozna rozkruszyc (jest a szpitaliku), nie dotarlam do Lidki po cykloferon, nie wyrobilam sie
maluchy niby dzikie ale spokojnie je można brać - czyściłam uszy i oczy bez problemu
6 - biało czarna kotka
7 - biało - pręgowana szczęściara - bo jak wracałam zadzwonił pan, który jutro ją adoptuje, bardzo sympatyczny przyjedzie prawopodobnie do południa
8 - niestety przy nas przyniesiony domowy, nie kastrowany kocurek.

jak zwykle znaleziony
wszytkie koty z wyjątkiem 2 zostały odpchlone, odrobaczone, uszy wyczyszczone - pchły aż po niektórych skakały
gdyby komuś wydawalo się, że zmienilismy rzeczywistość w schronisku o 180 stopni to się myli. Jeszcze duzo nam brakuje chociażby podstaw - odrobaczanie i odpchlanie na dizeń dobry.
Marta - jeśli się Wam jutro uda proszę o odpchlenie i odrobaczenie 2
w poniedziałek będę dzwonić w sprawie szczepień, podobno mamy 30 szczepionek

trzeba poszczepić towarzystwa bo w boksach juz miejsca.
Nie dotarlam na Adopcje ale był tam Piotr i nasze wolontariuszki Ada i Ewa, twierdzą zgodnie, ze wszystko gra, ale sprawdźcie prosze szczegolnie rudzielca, w przyszłym tygodniu zalatwiam mu kastarcję