Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 12:53 Re: Kubuś je..:)odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Notka dołączyła do grona zagrzybionych... :roll: chciałam ją posmarować, żeby jednak tez zadziałac od zewnątrz ale nie dałam rady jej złapać.
Torpedy wysmarowane fungidermem. Jedynie oszczędziłam czółko i oczko Pico - i tak smarowanie jej długo trwało i malutka pomiaukiwala cichutko. Poza tym ten preparat jest na alkoholu i naprawdę może szczypać w oczka.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie paź 16, 2011 17:58 Re: Kubuś je..:)odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Dobry wieczór,
Kuba czuje się trochę lepiej, ale nadal chowa się przede mną, je tylko w nocy i najchętniej przesiaduje w kryjówkach. Nie śpi w norce, którą mu kupiłam, chyba żę wtedy, gdy nie widzę. Nie chce w ogóle jeść mokrej karmy, je tylko suchą albo wołowinę lub wątróbkę. Ostatnio zaczął się trochę interesować mną i patrzeć, co robię, ale nie jest to jeszcze zwykła kocia ciekawość :-). Nadal liczę, że to się jeszcze zmieni.

co o tym sądzicie? ja dzisiaj jakoś widzę na czarnawo świat... :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie paź 16, 2011 19:56 Re: Kubuś je..:)odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Spoko, jeszcze trochę i się otworzy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 16, 2011 23:27 Re: Kubuś je..:)odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Torpedy niedzielnie :D

Pico
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moko
Obrazek Obrazek
Soria
Obrazek Obrazek Obrazek
Everest - zgodnie z imieniem-na najwyższej półce drapaka
Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Pon paź 17, 2011 14:12 Re: Kubuś je..:)odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Pomyślałam sobie dzisiaj, że chyba mogę być juz pewna, zę Kubuś nie wroci z adopcji... w końcu pani po siedzeniu jego na oknie i niejedzeniu sama mowiła, ze kolejna zmiana miejsca (nawet jesli to byłby powrót do mnie) to dla niego na nowo mega stres, więc teraz po 3 tygodniach pobytu u niej, gdy zaczyna na nią spozierać i czuje się troszkę lepiej, to tym bardziej nie będzie miała tego pomysłu. Dziś dostałkam maila ż zapewnieniem, że będzie próbowała go rozkręcać.

A torpedy to takie miziaki jakich ja chyba wcześniej nigdy nie miałam. Po wypuszczeniu z kuchni przez kilka dobrych minut gramolą mi się całą czwórka na kolana, bo każdy musi byc głaskany natychmiast i jako pierwszy.
Niech grzyb idzie precz a z nim one do własnych domów na zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon paź 17, 2011 14:14 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Pomyśl o kroplach Bacha dla niego. Ja zamówiłam dla Sibelki i (co się będę oszukiwać :roll: ) nowej rezydentki Frani ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 17, 2011 17:01 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Pico jakoś zawadiacko wygląda z tą łysą plamką ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 17, 2011 18:03 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

powiedziałabym nawet że bardzo jej z tą plamką do twarzy :mrgreen:

a Kubuś,skoro już pani go w ogóle zainteresowała to powoli próbuje jej zaufać.
jasno wynika że to jest poczatek-dobry początek jego zainteresowania.
dajcie temu kotu czas! nie wolno mu zafundować kolejnego stresu i nigdzie zabierać!!
je?-je. więc spoko-będzie żył. i niech się chłopak oswaja tak jak sam uważa!
jak za 3 miesiace nic się nie zmieni to wtedy będzie można się martwić.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 17, 2011 22:30 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

smarti pisze:powiedziałabym nawet że bardzo jej z tą plamką do twarzy :mrgreen:

Życzliwa :evil: :evil: :evil:
Pico ma takież same plamki na uchu i za uchem i jeszcze większą na łapce tylniej. I na pewno nie jest je do śmiechu - przy smarowaniu pomiaukuje, przy tabletkach ma takie smutne oczyska i probuje się bronić.
Mam nadzieję, ze u całego towarzystwa jednak grzyb przegrał z zastosowanymi środkami.
Pani ciągle czeka na Pico i nawet zrobiłam tak, zę na kontrolną wizytę Pico u dermatologa pani pójdzie razem ze mną, aby mogła bezpośrednio z lekarzem rozwiać wszelkie swoje wątpliwości.
I jestem prawie umowiona na wizytę pa dla Sorii lub Moko - pani powiedziała, ze spokojnie poczeka aż koteńki zupełnie wyzdrowieją. Ponieważ szukała kotki rudej lub czarnej to w żartach zaproponowałam jej Sorię szylkrecie, jako 2 w 1 :D :D :D

smarti pisze:a Kubuś,skoro już pani go w ogóle zainteresowała to powoli próbuje jej zaufać.
jasno wynika że to jest poczatek-dobry początek jego zainteresowania.
dajcie temu kotu czas! nie wolno mu zafundować kolejnego stresu i nigdzie zabierać!!
je?-je. więc spoko-będzie żył. i niech się chłopak oswaja tak jak sam uważa!
jak za 3 miesiace nic się nie zmieni to wtedy będzie można się martwić.

Alez ja nie mam zamiaru go zabierać!!! zawsze jednak po adopcji daję takie 2-3 tygodnie krytyczne, i jak one przeminą bez chęci zwrotu kota to juz uznaje adopcję za pozytywnie zakończoną. Tu było trudniej, stąd swoimi refleksjami się podzieliłam z Wami, aby uzyskac wasze opinie.

Marzenia11

Post » Wto paź 18, 2011 8:50 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Dobrze będzie :ok:
Taka jest moja opinia :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 22, 2011 9:13 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Witajcie Marzenio i futerka :D
jak polowanie na grzyba?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob paź 22, 2011 13:11 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Walka z grzybem trwa. U torped mam nadzieję, ze grzyb w odwrocie i z niecierpliwością czekam na koniec kuracji i odrośnięcie futra, aby mogły iśc do swoich domów. Pojawiły się jakies kolejne problemy u Pico, ale oby to był pryszcz.
Z trudem ogarniam sytuację wśród rezydentek.

Marzenia11

Post » Sob paź 22, 2011 20:44 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

współczuje i Tobie i kotkom bo pewnie cierpią biedne bo je swędzi i w ogóle
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon paź 24, 2011 15:29 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Chyba moge powiedzieć, ze przepędziłam - przynajmniej na jakis czas - swoj osobisty kryzys.
Cały weekend oddawałam się felinoterapii ku bezgranicznemu szczęściu torped i wielkiej frustracji rezydentek.
Niewątpliwie torpedy się strasznie rozbirsumaniły - często się zastanawiam czy więcej mają z kota, czy z psa, bo chodzą za mną wiernie i przy nodze cały czas.
A jak siedzę przy kompie to one też...a jakże i właściwie nie wiadomo do końca (a moze właśnie dobrze wiadomo) kto tu rządzi i kto jest wazniejszy i o co w tym wszystkim w ogole chodzi...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Pon paź 24, 2011 16:24 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

jakie czarnuszki :D
jak ty to odróżniasz, bo ja bym chyba po grzybie patrzala :oops:

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]