Jafusia pisze:Miszelina mogę przyjść 13 i 15... myślę, że do tego czasu już będę miała klucze i nie będzie problemu.
Wielkie dzięki

Czyli zostaje tylko 16 październik do obsadzenia.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jafusia pisze:Miszelina mogę przyjść 13 i 15... myślę, że do tego czasu już będę miała klucze i nie będzie problemu.
kosma_shiva pisze:Jestem na internecie dosłownie 1 sekunde napisać więc chcę tylko tyle, że biorę dyżury miszeliny z pierwszego tygodnia łącznie z niedzielą.
miszelina pisze:Jafusia pisze:Miszelina mogę przyjść 13 i 15... myślę, że do tego czasu już będę miała klucze i nie będzie problemu.
Wielkie dzięki![]()
Czyli zostaje tylko 16 październik do obsadzenia.
queen_ink pisze:Jaki wiek mam wpisać Basi, Glusiowi, Fumikowi, Oczku, Ryfce i góralkom?
Tweety pisze:uff, skończyłam na dziś. Jakby kogoś interesowało to:
Podsumowanie naszej działalności w roku 2008:
m. in. wysterylizowaliśmy ponad 200 zwierzaków, dla blisko 250 znaleźliśmy domy, kupiliśmy ponad 3,6 tony karmy za prawie 50 tys zł, na leczenie i profilaktykę poszło prawie 110 tys zł dla 293 zwierzaków (leczenie i profilaktyka u większości pokrywa się)
a ten rok będzie chyba bardziej efektywny, bo tylko w Krakowie do września samych sterylek było 136, 176 koty zgarnięte z ulicy lub wzięte ze schronu i 100 adopcji. Także, kochani, mnóstwo świetnej Waszej pracy! Bardzo Wam dziękuje![]()
w adopcjach i tych wziętych z ulicy nie są wymienione te koty, które mieliście na własnym utrzymaniu, więcej znacznie więcej ogonków znalazło swoje miejsce na Ziemi
miszelina pisze:queen_ink pisze:Glusiowi i Fumikowi wpisałam ok. pół roku, skoro jeszcze niekastrowani.
A Basia, Oczko, Ryfka i góralki? Kiedyś jakiś wet je oglądał, czy ktoś coś wie?
Jeszcze raz bardzo proszę o przysyłanie krótkich opisów kotów. Są takie, o których nie mam pojęcia, jak Gryzior, Dzikunia, Nadia, Nina, dziecko Pandy bezimienne i cała Kocimska. Tweety, potrzebuję też zdjęć/aktualnych informacji o Penelopie i jej dzieciach.
Zdjęcia Kocimskiej ma Akima. Napisałam jej pw.
Opis Shrecka i Fiony oraz zdjęcia na pierwszej stronie, Rity też. Kretki są do wypuszczenia, dzikie. Tylko Pascal jako tako się socjalizuje.
Akima pisze:Miszelina wyobrażasz sobie wypuszczanie Kredek na zime? Przecież one do sterylki muszą jeszcze dorosnąć a już zimno jak cholera. Nikt im nie dał szansy na oswojenie, a one coraz bliżej człowieka są. Rokują napewno bardziej niż Ralf.
miszelina pisze:Akima pisze:Miszelina wyobrażasz sobie wypuszczanie Kredek na zime? Przecież one do sterylki muszą jeszcze dorosnąć a już zimno jak cholera. Nikt im nie dał szansy na oswojenie, a one coraz bliżej człowieka są. Rokują napewno bardziej niż Ralf.
Ale ja nic nie mówiłam o wypuszczeniu Kretek na zimęTylko o tym, że "na moje oko" to one mało rokujące są. Wiadomo, że jakby ktoś je wziął do domu, oswajał itp. to może by się udało. Ale nie ma chętnego
![]()
Jasne jest, że muszą doczekać do sterylki i pewnie wiosną - o ile nic się nie zmieni - wrócą do siebie. Bo jakoś nie widzę tabunu domów chętnych do wzięcia nie-miziaków. A Ralf po prostu nie lubi ludzi.
Ja sama Astra oswajam od prawie roku, efekty są na razie niewielkie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon i 68 gości