PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 19:49 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

bulba pisze:
MalgosiaZ pisze:
MalgosiaZ pisze:GAZETY POTRZEBNE OD ZARAZ !!!

W trybie pilnym - czy ktoś może podzielić się karmą URINARY i podrzucić do szpitalika ???

Mam w pracy duży karton pełen gazet, tylko nie mam jak tego podrzucić, bo nie mam nikogo z samochodem. Ktoś mógłby ewentualnie odebrać?

Problem z odbiorem jest taki ,że jak Ty w pracy to i my w pracy :|

Czekam na wynik naszej funduszowej zbiórki . Jeśli będzie taki jak w zeszłym miesiącu , to w kolejnym zamawiamy "w ciemno" :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro sty 16, 2013 22:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

PA (z soboty więc może być nieaktualne- aktualizacje mile widziane :) ):
Rosh:
Obrazek

Leopold:
Obrazek

Tunia:
Obrazek

Rashomon:
Obrazek

Larry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sty 16, 2013 22:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jamkasica pisze:Rosh:
Obrazek
Piękny. I te wibrysy :love:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro sty 16, 2013 23:50 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

MalgosiaZ pisze:
bulba pisze:
MalgosiaZ pisze:
MalgosiaZ pisze:GAZETY POTRZEBNE OD ZARAZ !!!

W trybie pilnym - czy ktoś może podzielić się karmą URINARY i podrzucić do szpitalika ???

Mam w pracy duży karton pełen gazet, tylko nie mam jak tego podrzucić, bo nie mam nikogo z samochodem. Ktoś mógłby ewentualnie odebrać?

Problem z odbiorem jest taki ,że jak Ty w pracy to i my w pracy :|

Ja jestem w pracy przed ósmą rano, a moja koleżanka wychodzi z pracy przed 19-tą. Może dałoby się jakoś dogadać :ok: A jak nie, to będę wynosić codziennie trochę tych gazet do domu i jakoś inaczej się umówimy :wink:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw sty 17, 2013 0:25 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dzisiejszy raport.
Przywiozlam gazety i miseczki od Maykaw.
Rashomon w polowie drogi do domu - czeka na kastracje u weta na Goclawiu.
Niesamowita byla dzis z nim historia, weszlam do jego pokoju i mowie: No Rashomonku zabieram Cie do domu na wolność. Postawilam transporter obok z otwartymi drzwiczkami i zaczelam sie rozgladac za czyms czym możnaby go zagonic ..szukam szukam, znalazlam poduszke...patrze - nie ma Rashomona. Siedzi w transporterku. Sam sie spakował :1luvu: Nie pisnoł słówkiem cała droge ;) Super kot.
W adopcyjnych sa 3 nowe dziewczyny i uwaga(!!!) niedowidzący Elear. Chudy ale w dobrym bardzo nastroju.
W miedzyczasie przechwycilam 2 dorosle kastraty, ktore pani przywiozla oddac bo je ktos wywalil im kolo pracy.
Jeden kocur mega absolutny miziak ok 7kg ma lekko aropiale oczka.
Drugi wiekowy pingwin w odcieniu dymnym. Super spokojny i mily.
Chopcy sie najedli i teraz spia.
A ja oficjalnie mam w domu dom wariatow 8)
Jamkasiaca - Tunia poszla do domu w niedziele do fajnych ludzi(poznalam ich 2 tyg wczesniej i dalam znac ze jest fajna kotka) ponoc od razu po przyjezdzie do domu zrobila sie nakolankowa przytulanka;)

Co do reszty moze znowu se podzielimy i zrobimy ogloszenia?
Ja moge zrobic Eleara i Larrego.
Ktoś chetny na Rosha i Leopolda?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw sty 17, 2013 8:47 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Zoyabea, biorę Rosha i Leopolda. Do weekendu prześlę ogłoszenia. Na zdjęciach brakuje mi biało-czarnego chłopaka. Nie udało się go uchwycić? On to w ogóle powinien pójść do kastracji, bo widziałam ostatnio jak znaczy drapak :roll:

Świetne wieści od Rashomona, trzymam kciuki za jego wolność :ok:
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw sty 17, 2013 10:50 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Tak, tak- mi też ogólnie brakuje zdjęć! :twisted:

Jest rozmazany więc nie wrzucałam. Można wpisać na kastrację, ale on na tyle miły, że chyba bardziej "opłaca się" kolejność dom->kastracja ekspres, biorąc pod uwagę możliwy czas realizacji :roll: .

Bo Tunia to była nakolankowa tylko schronisko jej nie służyło, a z okiem lepiej?
Zoyabea, co z tą czarną- wiesz może?

Poproszę na pw numery kotek, które doszły do PA, może mam starsze fotki to zrobię ogłoszenia.

Zoyabea, no to gratulacje!! Pokaż koniecznie dżentelmenów! :)

EDIT: Asia, ogłoszenia podeślij jak będą ready to dołączę do nich fotki w lepszej jakości. Niestety nie mogłam na forum wrzucić nic większego :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw sty 17, 2013 12:32 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jamkasica pisze:Tak, tak- mi też ogólnie brakuje zdjęć! :twisted:

Jest rozmazany więc nie wrzucałam. Można wpisać na kastrację, ale on na tyle miły, że chyba bardziej "opłaca się" kolejność dom->kastracja ekspres, biorąc pod uwagę możliwy czas realizacji :roll: .

też sobie o tym pomyślałam :) tylko nie wiem, czy tym znaczeniem nie wnerwia jeszcze bardziej burego króla, który go ewidentnie zaczepia, ale czarno-biały nie jest lamusem, mimo że jest 2 razy mniejszy, i się nie boi :ryk:
Obrazek

MissJoas

Post » Czw sty 17, 2013 12:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jamkasica pisze:Tak, tak- mi też ogólnie brakuje zdjęć! :twisted:

Bo Tunia to była nakolankowa tylko schronisko jej nie służyło, a z okiem lepiej?
Zoyabea, co z tą czarną- wiesz może?

Poproszę na pw numery kotek, które doszły do PA, może mam starsze fotki to zrobię ogłoszenia.

Zoyabea, no to gratulacje!! Pokaż koniecznie dżentelmenów! :)

EDIT: Asia, ogłoszenia podeślij jak będą ready to dołączę do nich fotki w lepszej jakości. Niestety nie mogłam na forum wrzucić nic większego :(

Chwalę się moimi nowymi tymczasami przechwyconymi wczoraj:
Rubens - ok 7kg. Wielka przutulanka i przylepa. Ma zaropiale oczka i początek kataru ;(
Obrazek

Eliot
Wiekowy bezzębny Pan Kot. Cudownie łagodny i przytulankowy.Oaza spokoju - niestety też katarowy ;(
Obrazek

Asia - pamiętaj, że bardzo dużo kotek czeka teraz na sterylkę, bez której nie mają szans dotrzeć do pokoju adopcyjnego. Czekanie aż wykastrują kocura rowna sie z dluuuuuugim czekaniem ;(
Co do Rosh'a pamietaj, że to jedynak i nie do dzieci a Leopold też nie za bardzo kocha inne koty ;)
Tunia trafila do fajnego domu, ktory sie nie bal problemow z oczkami bo juz to kiedys przerabial ;)
czarna chuda trafila zpowrotem do szpitala bo miala okropna biegunke ;( Wyszlo to na jaw jak zostala przeniesiona do indywidualnej klatki.
Wieczorkiem podeślę ogłoszenia - nr dziewczyn bede miala w weekend o ile nie zapomne ;(
Obrazek

zoyabea

Post » Czw sty 17, 2013 14:23 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Ania - widzę, że po Halu to już z górki, 3 i 4 kot w domu :) oba piękne, jak spodobali się reszcie towarszystwa?
Z Roshem i Leopoldem to się już trochę znamy. Do dziś mam na ręku po grubciu znaki po niedzielnej kociej "miłości" ;)

Ludzie od Tuni bardzo mi się spodobali. Fajnie, że im się odwdzięczyła za zabranie ze schronu miłą przemianą na nakolankowego kota.
Obrazek

MissJoas

Post » Czw sty 17, 2013 15:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Ładnie Ania zaszalałaś :mrgreen: .
Panowie piękni. Niech szybciutko zdrowieją :ok: .
A Hal (jakoś nie mogę się przyzwyczaić do imienia, płci i ...wszystkiego :roll: ) już lepiej?

Jak wygląda w schronie sytuacja ze szmatami? Mam dwie torby ubrań i dwie kołdry - są jakieś braki w schronie czy mogą sobie te rzeczy u mnie poleżeć? (choć z kołdrami mam problem :roll: ).
Nie wiem czy dam radę być w ten weekend. Znowu.
Dobra rada- nie zaniedbujcie alergii. Moje zatoki są na wykończeniu, a życie z z zawalonymi zatokami i bez oddychania jest mało ciekawe :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 17, 2013 15:30 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Revontulet pisze:Ładnie Ania zaszalałaś :mrgreen: .
Panowie piękni. Niech szybciutko zdrowieją :ok: .
A Hal (jakoś nie mogę się przyzwyczaić do imienia, płci i ...wszystkiego :roll: ) już lepiej?

Jak wygląda w schronie sytuacja ze szmatami? Mam dwie torby ubrań i dwie kołdry - są jakieś braki w schronie czy mogą sobie te rzeczy u mnie poleżeć? (choć z kołdrami mam problem :roll: ).
Nie wiem czy dam radę być w ten weekend. Znowu.
Dobra rada- nie zaniedbujcie alergii. Moje zatoki są na wykończeniu, a życie z z zawalonymi zatokami i bez oddychania jest mało ciekawe :roll:

Hej dzieki :)
Hal vel Szaruś lepeiej, choć głównym problemem jest jego psychika - złożona sprawa ;)
Co do szmat - chyba jest wrecz nadmiar - organizują zbiórki potem nie mają gdzi etego tzrymać i wszystko wywalają :roll:
Obrazek

zoyabea

Post » Czw sty 17, 2013 18:31 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Asiu - tylko proszę mi tam Leopolda pięknie opisać (tak po cichu to się w nim podkochuję ) :wink: .

Czarno-biały jest fajny , dobrze że mu opuchlizna z pysia zeszła :) .

Ania- najtrudniej jest przebić granicę trzech kotów w domu :wink: . Potem to już z górki :mrgreen: . Gratulacje
i zdrowia dla "domowników" :piwa:

Szmaty raz są , to znów kompletny brak . W sobotę zawiozłam prawie cały samochód tego towaru , dużo kołder, poduszek. W autku ledwo starczyło miejsca dla mnie i Alareipan. Ale im więcej mamy , tym częściej się wymienia (szczególnie że w pokojach są wielbiciele sikania w posłanka). Także Kinga i to się zagospodaruje :mrgreen: . No i zdrowiej dziewczyno , zdrowiej :ok: .

W weekend podjadę z resztą żarcia :kotek:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sty 18, 2013 19:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

http://napaluchu.pl/foto/011300156_mini.jpg

nie umiem wklejać zdjęć, ale znalazłam piękność na kwarantannie, numer 0016/13/K
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt sty 18, 2013 20:11 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Małgosia, a jak się zbiórka w tym miesiącu udała?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]