PAKT CZAROWNIC XVIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 8:46 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Cześć Czarowne!
Ja po prostu dostanę załamki. Robię obiad i słyszę pukanie do drzwi.
Myślałam, że to sąsiadka z naprzeciwka, a to ta głupia baba z 1-ego piętra.
Czego ona chce, myślę sobie, a ta pyta czy kota nie chcę. Patrzę, a ta na rękach trzyma czarną kicię.
Mówię, że nie mam jak, bo mam już kilka, a ten głup dalej swoje. I że by wzięła, ale pies :roll:
Kur..., jakby nie mogła zamknąć w pokoju. Ma mieszkanie jak moje, a we dwoje mieszkają :roll:
Mówię jeszcze, żeby poszła do ostatniej klatki, tam jest kobieta, co pomaga kotom.
A ten głup, że ona widziała, jak tamta kicia karmiła i na pewno nie weźmie.
Więc powtarzam, żeby jednak poszła i spytała. A ten głup co zrobił? :twisted:
Poszła na dwór i kicia wypuściła :twisted: :twisted: :twisted: No żesz taka jej mać, a nie inna :twisted:
Wzięłam chrupki i mleczko i chciałam go nakarmić, ale gdzieś znikł.
W niektórych blokach okienka piwniczne są nie pokratowane.
Mam nadzieję, że tam się gdzieś schował.
Wzięłabym go na balkon do budki, ale Misio go pogoni :roll:
Już nie ma siły czasami :cry:
Będę próbowała kicia sfocić i założyć wątek, ale czy ma jakieś szanse? :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 30, 2010 8:59 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Erin smutna prawda jest taka, że w obecnej sytuacji, kiedy wszystko jest przepełnione, adopcje stoją - czarny kot, w dodatku z ulicy chyba nie ma większych szans :( Jak się ktoś zdecyduje, to z domu tymczasowego, albo ze schronu, z ulicy to chyba na zasadzie, że go spotka na żywo i go ujmie za serce. :roll: Zrobienie wątku na pewno nie zaszkodzi, tylko nie wiem, czy pomoże... :? Kurde zimno się robi, niedługo te biedne zwierzaki będą miały naprawdę przechlapane.

Moja Cizia strasznie się boi, jak ktoś obcy do domu przychodzi :? panika straszna i natychmiastowy znikot. Nas się już nie boi, przychodzi, sama na kolana włazi, ale jak się drzwi otwierają to zwiewa aż się kurzy. Nie jestem tez pewna, czy się załatwia - no kurde nie wiem :? :roll: Ale jak by się nie załatwiała, to by ją chyba brzuszek bolał, albo co? Dzisiaj może pójdę do weta, niech jej ten brzuch obmaca, bo się martwię. Nie udało mi się przyuważyć czy chodzi do kuwety. Jest przytulaśna, ale... bardzo spokojna. Spaceruje sobie po mieszkaniu tyle że wcale się nie bawi. Nie interesują jej piórka, sznureczki, papierowe kulki, myszki, no nic jej nie interesuje. Pompon ją zaprasza o zabawy, podskakuje wokół, podbiega i ucieka, żeby go goniła - tez nie chce się bawić z nim :? Nie ucieka, daje mu buzi, nawet za nim łazi, żeby zobaczyć gdzie tak biegnie, ale się nie bawi. Czy to jest normalne u młodego kota? No, bo stara to ona nie jest na pewno, może nie podlotek, ale nie stara :roll: Najchętniej to przytula się do mnie i sobie mruczy z cicha. Martwię się o nią. :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob paź 30, 2010 9:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Pompon, niektóre koty takie są.
Cizia pewnie jest na dodatek stęskniona bliskości człowieka.

Erin

Post » Sob paź 30, 2010 9:04 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Żebym ja wiedziała, że ona się wypróżnia na 100%, to bym sie wcale tym nie przejmowała, zwłaszcza, że ona dwa dni temu szczepiona była, to może mieć teraz kryzys :roll: Ale po Panu Kocie, który nie robił kupy mimo starań moich i weta, i odszedł na sepsę, to ja mam schizę :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob paź 30, 2010 9:15 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Ale Pirat też przez kilka dni nie robił qoo.
Za to potem zupa leciała :roll: Musiałam Intestinala kupować.

Erin

Post » Sob paź 30, 2010 9:16 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Mnie pani wetka po strylce (jak już mogła jeść) kazała dać Mruśce trochę normalnego mleka, żeby zrobiła qpkę i tu akurat poradziła dobrze

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob paź 30, 2010 9:18 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

jozefina1970 pisze:Mnie pani wetka po strylce (jak już mogła jeść) kazała dać Mruśce trochę normalnego mleka, żeby zrobiła qpkę i tu akurat poradziła dobrze

no święta racja! Oż ja głupia torba że na to sama nie wpadłam 8O lecę ac jej mleka :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob paź 30, 2010 9:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Spróbuj, może akurat

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob paź 30, 2010 13:29 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Właśnie wróciłam do domu - wymieniałam dzisiaj opony na zimowe, potem byłam robić porządki na grobach rodzinnych. Trzy sztuki miałam do obskoczenia. Ledwie dycham :? Cizia mlekiem wzgardziła niestety, a do weta już dzisiaj nie zdążę :( Mam nadzieję, że jej jednak nic nie jest :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob paź 30, 2010 13:38 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

ona jest kotem po przejściach i w nowym miejscu więc może dlatego nie bardzo chce się bawić. daj jej troche czasu. a co do qpy to nie rozróżniasz, które są chłopaków żeby mieć porównianie? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob paź 30, 2010 13:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Na niektóre koty jogurt lub śmietanka działają tak samo jak mleko, a chyba są smaczniejsze ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob paź 30, 2010 13:40 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

agul-la pisze:ona jest kotem po przejściach i w nowym miejscu więc może dlatego nie bardzo chce się bawić. daj jej troche czasu. a co do qpy to nie rozróżniasz, które są chłopaków żeby mieć porównianie? :D

Zasadniczo rozróżniam, ale teraz to już zgłupiałam :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob paź 30, 2010 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

no to wiesz ile mniej więcej 2 twoje koty produkują. jest coś ekstra?jakiś bonus? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob paź 30, 2010 13:46 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

no toż właśnie mówię, że wydaje mi się że nie ma, ale wiesz, ona była wygłodzona przedwczoraj jak przyszła, więc mogła nie mieć z czego tej kupy zrobić :roll: albo mogła zrobić malutką. Moje chłopaki srają obficie - jak zrobiła małą kupkę, to mogłam jej w nawale twórczości chłopców nie zauważyć :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob paź 30, 2010 13:47 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

no właśnie, skoro wygłodzona to nie ma czego przerobić. jak rysiek chorował i rzygał to też jakiś czas nie było qpy, bo nie było z czego.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

[poprzednia][następna]