ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 04, 2010 7:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Zaglądamy świątecznie ... :kotek:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie kwi 04, 2010 16:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Pilnie potrzebny dom tymczasowy!!!!
Kalinuwka pisze:Kilka dni temu widziałam tę kotkę, jak rozkosznie przeciągała się leżąc na trawie przed blokiem. Nawet myślałam, że jest czyjaś, dobrze utrzymana kocica, czyste białe futerko. W niedziele koleżanka poprosiła o pomoc w złapaniu kota dopiero co potrąconego przez samochód. To był ten kot... Przeraźliwie płakał i uciekał, gdy tylko się zbliżałam. Białe futerko było we krwi, przecięty język, gałka oczna na wierzchu i potężny krwiak. W ostatniej chwili rzuciłam na niego kurtkę i złapałam w momencie, kiedy chciał przecisnąć się przez ogrodzenie. Nie wiem kto był w większym szoku, kot czy ja. Myślałam, że kociny do weta nie zdążę dowieść, dławił się krwią. Wet podał zastrzyki i kazał czekać, nie był pewien, czy podane znieczulenie nie doprowadzi do zgonu. Jak się okazało koteczka miała ogromną wolę walki, bo przeżyła, podano znieczulenie, powieka została zaszyta, szwy założone. Ale kocia mordka wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy. Wydano mi kota. Koniec diagnostyki w moim mieście. Potrzebny okulista. Następnego dnia Kulka (znalazła się jej karmicielka, okazało się, że mała ma imię) trafiła do kliniki dr Garncarza, zalecono krople i po 10 dniach dopiero zdjęcie szwów, wtedy będzie wiadomo w jakim stanie jest oko, czy będzie co ratować. Na chwilę obecną kitka przebywa w Ursynowskiej Klinice Weterynaryjnej, gdzie ma zapewnione 10 dniu pobytu. Zarówno wizyte u okulisty jak i pobyt w klinice zasponsorowała fundacja. Mam nadzieje, że dalsze leczenie oka również. Niestety po tych 10 dniach nie mamy dla Kulki tymczasu. A leczenie oka może potrwać, będą zapewne potrzebne kolejne wizyty u dr Garncarza. Ktoś już się zakochał w Kulce?? Mimisia wstawi foty.

viewtopic.php?f=1&t=109732

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon kwi 05, 2010 8:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Podrzucę poniedziałkowo... :kotek:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto kwi 06, 2010 13:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Obrazek
To zdjęcie rudzielców z Wrocławia. Z przodu jest Duduś za nim Ruduś. Ruduś to kocurek, który na jedno oko widzi 50% na drugie tylko światłocienie. Obydwa kocurki znalazły jeden domek. Domek jednorodzinny w Wiśle i dziewczyny dla odmiany ratujacej psy. Proszę więc przenieść Rudusia do kotów szczęśliwych :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto kwi 06, 2010 13:19 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Obrazek

To jest Czaplinek z Konina. W tamtym miesiącu zrezygnowałam z pomocy finansowej. Wydawało nam się, że kocurek może sobie poradzi. Dzisiaj bylismy u naszego veta. Stwierdził, że kocurek ma zaleczone wrzody ale zaczeła sie jaskra. Aby uniknąć zakażenia całego organizmu niestety musimy wyłuskać oczko. Vet skonsultuje jeszcze swoja decyzję, bo zrobił zdjęcia oczka, ale nie ma nadzieji na inną decyzję. Tak że w tym miesiącu Czaplinek musi zostać poddany zabiegowi. Kocurek już nie jest taki dziki, ale daleko mu jeszcze do obłaskawienia, mimo że wszystkich urzeka swoją urodą. Przed nami co wspólne jeszcze parę miesięcy :evil: Dobrze przynajmnie, że ma nadzieję na całkowite wyleczenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

IKA 6

Post » Wto kwi 06, 2010 19:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Ja dzięki KŚ za wsparcie. Gwiazdeczka choruje bardzo... :cry: Dziś znowu byliśmy u weta, ma dwa antybiotyki, przeciwzapalny... Bardzo jej się źle oddycha. :cry: Na szczęście test na białaczkę wyszedł negatywny.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro kwi 07, 2010 10:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Wpisuję Czaplinka jako kandydata do wsparcia w kwietniu:

KWIECIEŃ:
1/ Czaplinek - dt IKA 6
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=102889&p=5821518

I zapraszam do zgłaszania kolejnych kandydatur.

Bazyliszkowa

Post » Śro kwi 07, 2010 11:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Bazyliszkowa zmień tez info o Rudisiu lub Rudusiu jak ja go nazywałam, który ma już swój domek stały :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Śro kwi 07, 2010 11:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Gratulacje dla Rudusia :ok:
A info może zmienić tylko alessandra, bo to w jej poście.

Bazyliszkowa

Post » Śro kwi 07, 2010 11:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Bazyliszkowa pisze:Gratulacje dla Rudusia :ok:
A info może zmienić tylko alessandra, bo to w jej poście.

z przyjemnością zmieniam informację :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro kwi 07, 2010 12:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Dziekuję :1luvu: :1luvu:

IKA 6

Post » Śro kwi 07, 2010 17:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

:cry: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=109732
Kalinuwka pisze:Kilka dni temu widziałam tę kotkę, jak rozkosznie przeciągała się leżąc na trawie przed blokiem. Nawet myślałam, że jest czyjaś, dobrze utrzymana kocica, czyste białe futerko. W niedziele koleżanka poprosiła o pomoc w złapaniu kota dopiero co potrąconego przez samochód. To był ten kot... Przeraźliwie płakał i uciekał, gdy tylko się zbliżałam. Białe futerko było we krwi, przecięty język, gałka oczna na wierzchu i potężny krwiak. W ostatniej chwili rzuciłam na niego kurtkę i złapałam w momencie, kiedy chciał przecisnąć się przez ogrodzenie. Nie wiem kto był w większym szoku, kot czy ja. Myślałam, że kociny do weta nie zdążę dowieść, dławił się krwią. Wet podał zastrzyki i kazał czekać, nie był pewien, czy podane znieczulenie nie doprowadzi do zgonu. Jak się okazało koteczka miała ogromną wolę walki, bo przeżyła, podano znieczulenie, powieka została zaszyta, szwy założone. Ale kocia mordka wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy. Wydano mi kota. Koniec diagnostyki w moim mieście. Potrzebny okulista. Następnego dnia Kulka (znalazła się jej karmicielka, okazało się, że mała ma imię) trafiła do kliniki dr Garncarza, zalecono krople i po 10 dniach dopiero zdjęcie szwów, wtedy będzie wiadomo w jakim stanie jest oko, czy będzie co ratować. Na chwilę obecną kitka przebywa w Ursynowskiej Klinice Weterynaryjnej, gdzie ma zapewnione 10 dniu pobytu. Zarówno wizyte u okulisty jak i pobyt w klinice zasponsorowała fundacja. Mam nadzieje, że dalsze leczenie oka również. Niestety po tych 10 dniach nie mamy dla Kulki tymczasu. A leczenie oka może potrwać, będą zapewne potrzebne kolejne wizyty u dr Garncarza. Ktoś już się zakochał w Kulce?? Mimisia wstawi foty.

siorri... nie zauważyłam że zdublowałam :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw kwi 08, 2010 9:41 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Wieści o Niuni z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=108148&start=75
joluka pisze:
Niunieczka nie widzi na oba oczka - i w przyszłości nie ma szans na jakąkolwiek poprawę. Dr Garncarz stwierdził po badaniu, że wszystkie warstwy oka zlały się wręcz w jedną zrostową masę - wirus zniszczył totalnie gałki oczne. Twierdzi, że musiały się zrobić wrzody, które pękły i utworzyły się zrosty, z którymi nic się niestety nie da już zrobić.

W miarę dobre wiadomości są dwie:
- kicia 13.04 będzie miała robiony zabieg oddzielenia powieki od prawego oczka - znacznie zwiększy to jej komfort funkcjonowania (w tej chwili każde mrugnięcie powoduje szarpnięcie gałki ocznej...) - trzymajcie proszę kciuki za powodzenie zabiegu!
- koteczka może w jakiś sposób odbierać tymi zniszczonymi gałkami silne światło - bo przy badaniu nastąpiła na oświetlenie oczu reakcja kotki.

Dr Garncarz przepisał dwa rodzaje kropli do oczu - będziemy aż do zabiegu zakraplać dwa razy dziennie.

(...)
Dziewczyny - czy Niunia ma porobione gdzieś ogłoszenia adopcyjne? Bo jeśli nie, to zrobię jej parę zdjęć i ogłoszę ją - to taki przecudny, mega-słodki kot przytulak - ona musi trafić do dobrego, kochającego, ciepłego domku, który poświęci jej dużo miłości i uwagi. Pora szukać, bo zasługuje na super dom! :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw kwi 08, 2010 9:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

mam dwie prośby:
czy mogłabym zgłosić jednooczkę z Palucha do wsparcia? kotka jest w dt, ale z pieniędzmi krucho. Dostarczę suchą karmę, ale więcej teraz nie mogę...

I jeszcze pilna sprawa:
viewtopic.php?f=1&t=109854&p=5828373#p5828373
3 małe kotki, być moze już półslepaczki... :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw kwi 08, 2010 10:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bolek i Lolek, Cz-wa :-(

Wpisuję na listę jednooczkę z Palucha:

KWIECIEŃ:
1/ Czaplinek - dt IKA 6
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=102889&p=5821518
2/ Jednooczka z Palucha - info Never

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]