Aha:
Przypominam o "metkowaniu" fantów!
Będzie ich naprawdę dużo!!!
Jeśli osoba, którą poprosiłam się zgodzi, to będzie jedna wolontariuszka odpowiedzialna za puszki z pieniędzmi.
Myślę, że wszystko będzie szło do jednej puszki: tak będzie łatwiej wydawać resztę. (Zresztą np. moje kubki będą na różne cele: każda sztuka kubka będzie miała metkę, jeśli ktoś kupi 2 kubki z różnymi metkami, to te metki będą podstawą rozliczenia)
Tak więc podstawą rozliczenia będą dołączone do każdego fantu metki.
W przypadku drobiazgów takich jak kolczyki, do których metek dołączyć się nie da, wiadomo, że wszystko od xandry idzie na Konstancin, a wszystko od ludzi z Milanówka, na Milanówek. Rzecz w tym, żeby osoba sprzedająca wiedziała, co jest co!
Równie ważne, jeśli nie najważniejsze: dojazd
Dla niezmotoryzowanych jest kolejka WKD, która odjeżdża z Dworca Centralnego zawsze 20 po godzinie i 50 po godzinie. Z tego, co wiem, do Podkowy Leśnej Głównej dojeżdżają wszystkie składy weekendowe.
Dokładny rozkład jazdy z rozpiską stacji:
http://www.wkd.com.pl/schedule_tables/s ... warsaw.htm (Pociągi oznaczone literą D nie kursują w weekendy!)
Dojazd trwa ok. 45 minut, trasa przyjemna.
Wysiąść należy na stacji Podkowa Leśna Główna (nie Wschodnia, która będzie najpierw!)
Od stacji do kawiarni jest jakieś 10 minut spacerkiem: mapka w wątku parę postów wyżej (zresztą opis niżej jak od stacji też jest).
Dla zmotoryzowanych: zjazd z trasy na Grodzisk Mazowiecki (w lewo!) jest całkiem spory, ale wydaje mi się, że łatwo go przegapić (znak jakoś tak głupio stoi...): rozglądajcie się po minięciu miejscowości Otrębusy.
Po zjechaniu z trasy na Grodzisk jedziemy prosto do torów, które przejeżdżamy (z zachowaniem należytej ostrożności), potem mijamy za chwilkę kościół po lewej stronie i skręcamy w pierwszą w lewo za kościołem. Do kawiarni jest kilkaset metrów, jak po sznurku.