Fundacja CHATUL - z miłości do kotów- DO ADOPCJI s.38

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 28, 2009 20:32

Patsi masz wiadomość. :D
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Czw sty 29, 2009 8:44

co u Was słychać kociaki?

majka2006

Od: Śro paź 15, 2008 8:19

Post » Czw sty 29, 2009 11:13

Zmorko - dziękujemy :1luvu:

majka2006 pisze:co u Was słychać kociaki?

W imieniu kociaków melduję się :wink:
Wróciłam właśnie z Dixim z kastracji. Wet powiedział, że przepuklina jest tak mała, że szkoda rozcinać mięśnie brzuszka, by ją zrobić. Przyznałam mu rację i Dixon został z całym brzuszkiem. Pamiętam jak w wakację Janek miał "cerowaną" przepuklinę, wszystko poszło dobrze ale cięcie było głębokie itd. Janek miał większą przepuklinę, więc to też inna sprawa.
Z powodu przepukliny Dixonowi nic nie grozi. przepuklina jest mała i nie jest bardzo wypukła. Myślę, że dobrze zrobiłam.
Dixi teraz śpi.

Rozmawiałam z wetem o rehablitacji Tabaki. Powiedział, że mają sens ćwiczenia - takie, jakie miał zlecone do domu np. Marcel po operacji rzepki.
Skakanie, rozciąganie może wspomóc łapki.

Z posiewu Duszka nie wyrosło nic niepokojącego, tzn. grzyba nie ma :D
Zmiana jest prawdopodobnie po ranie.
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Czw sty 29, 2009 11:39

czyli wieści sa pozytywne, cieszę się :)
a co u Marcelka? w tamtym roku zbieraliśmy pieniązki na zoperowanie jego nóżki za pośrednictwem dark swan i wiem, ze zabieg się udał, tylko wymagało to jeszcze dalszej rehabilitacji. mam nadzieję, że Marcelek znalazl swój dom.

majka2006

Post » Pt sty 30, 2009 16:12

Napisałam do Ani, w sprawie Marcelka - bo niestety nie wiem, co u niego słychać.

Kicorek w nowym domku jest coraz śmielszy, tylko apetyt mu nie dopisuje (zjada tylko pół saszetki i trochę chrupek). Penwnie to ze stresu, na zdjęciach wygląda na szczęśliwego.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon lut 02, 2009 9:26

też myślę,że jest zestresowany. ale na zdjęciu te przymknięte oczka świadczyłyby, że jest zadowolony :)

majka2006

Post » Wto lut 03, 2009 2:07

Kropeczka wczoraj bardzo źle się czuła, ciężko oddychała itd. Maluchy zamieszkały u mamy eszy. Dzisiaj jest już troszkę lepiej ale prawdopodobnie Duszek się zaraził od siostry.

Z Dixim dobrze, dostaje antybiotyki, bo po kastracji miał spuchięte wydmuszki. Dixiemu kroi się bardzo dobry tymczas :D

Kotka Lola we wtorek ma iść do nowego domu. Domki pytają też o Mrauczka ale nic z tego nie wynika.

Ania pisała,że Marcel poszedł do nowego domu. Szkoda, że Pazurek ciągle czeka... :(
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto lut 03, 2009 9:45

dziewczyny, trzymam kciuki za zdrówko Kropeczki i Dixiego, no musi być dobrze!!! i za te domki mocne :ok:

majka2006

Post » Czw lut 05, 2009 2:34

Kropeczka była dzisiaj u weta, dostała antybiotyk i witaminy. Jutro kolejna wizyta. Stan Duszka jest dobry, niestety jeszcze się nie oswoił, dlatego nie szukamy mu jeszcze domu.

Dixi dostał dzisiaj kilka razy lanie od moich kocurów i siedzi w łazience.

W adopcjach zastój, za to Lola w nowym domku ma się dobrze :)
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw lut 05, 2009 8:40

ale dlaczego to Dixi jest bity???? :( przeciez jemu należą się teraz fory, dopiero co stracił swoje groszki :!: ach te futrzaki.....

majka2006

Post » Pt lut 06, 2009 2:57

majka2006 pisze:ale dlaczego to Dixi jest bity???? :( przeciez jemu należą się teraz fory, dopiero co stracił swoje groszki :!: ach te futrzaki.....

Nie martw się, w sumie walczące kocury to normalna rzecz. Dixi uszczerbku na zdrowiu nie doznał mały strupek za uchem się nie liczy :wink: Najważniejsze, że jutro Dixon przeprowadza się do domku tymczasowego, gdzie zakocenie będzie znacznie mniejsze :D

Na sterylizację szykuje się kolejna osiedlowa kocica, która w zeszłym roku urodziła kociaki pod schodami.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt lut 06, 2009 9:37

no to mnie uspokoiłaś, zaniepokoił mnie fakt nękania szanownego acz bezgroszkowego Dixona.
:ok: za bezpieczną sterylkę.

majka2006

Post » Pt lut 06, 2009 19:47

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob lut 07, 2009 21:46

"Wczoraj cały dzień byłam z Kropeczką w lecznicach. Najpierw tej blisko mnie. Pani doktor wyraziła przypuszczenie, że ponieważ stan Kropki się nie poprawia, może to wskazywać na astmę. Dostałam receptę na lekarstwo, gdyby miało nie pomóc trzeba będzie jechać z kociakiem na prześwietlenie.
Z Kropką nie było dobrze, oddychała ciężko, dziąsła miała białe jak śnieg, leciała przez ręce :cry:
Okazało się, że jest nasz wet i może zrobić maleństwu zdjęcia od ręki, więc wsiadłam w taksówkę i pojechałyśmy na Godulę.
Kroplówki, zastrzyki, lekarstwa, zdjęcia zwykłe i z kontrastem ............. Kropeczka była taka spokojna, ona juz nie walczyła ;(.
Nie wiadomo od jakiego czasu tak się męczyła miała płyn w lewym płucku, także w brzuszku pełno było płynów.
Nie pamiętam tych wszystkich medycznych wyjaśnień......... chciałam , tak bardzo chciałam ją uratować, a musiałam podjąć decyzję o jej eutanazji " :cry:

Tak napisała Esza.

Kropka odeszła, miała guzki w płucach, zostały pobrane wycinki.
Test na FIP wyszedł negatywny.

Nie spodziewałam się, że tak się to skończy. :cry: To ostatnia fotka naszej małej Kropki...
Obrazek
=====================

Dixi od wczoraj jest pod opieką Angel.ek, mam nadzieję, że dogada się z rezydentką.

Duszek jest w dobrym stanie, zaczynamy mu szukać domu.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie lut 08, 2009 11:39

Kropeczko :crying:
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

[poprzednia][następna]