słodkiMaksiu-lubi być tulony w ramionach-s.11,12-Częstochowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2008 23:24

ruru - dziękujemy za wsparcie Iwonki :1luvu:

za leczenie chyba płacą dziewczyny z FFA - czy tak ?
Iwonka kupuje karmę i żwirek
prosimy o wsparcie dla Iwonki, dla jej domowych kotów i tych,
które dokarmia

a mnie bardziej niż Maxwell pasuje do kitka imię Apsik ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt lut 22, 2008 6:02

Hopsaj kotku na szczyty :-)

cariewna

Od: Czw cze 14, 2007 20:48

Post » Pt lut 22, 2008 16:10

bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie. udało mi się dotrzeć do banku przed 18 wczoraj i są dwie wpłaty. :D :D :D
rozumiem,że to dar od cariewny i ruru razem 150zł :lol: :lol:
Już się wstępnie rozliczam kupilam jedzenia dla kotków za 21.50zł i przepraszam za to ale 30zł kartę do telefonu :oops: wiem,ze kotki tego nie jedzą ale zorganizowanie akcji wymaga telefonów a mój nędzny budżet domowy przewiduje tylko 50 zł na tel stacjonarny a itak dzwonie zniego na kom. co jest poza abonamentem :oops: i z zeszły miesiąc 100 przyszlo. A bez telefonu żadnemu nie pomogę naprawdę przepraszam :oops:
Dziś zakupię żwirek i kuwetkę i jedzenie dla bezdomniaczków i na łapankę to potem będę się rozliczać dalej.
Maxwellek(imię dała florida należy się jej pierwszeństwo w tej sprawie :) ) jest już całkiem oswojony tylko bardzo chudziutki jeszcze i taki chyba słabiutki i siedzi w tej klatce mam dla niego malo czasu troszkę rano pogłaskałam no bida straszna kosteczki sterczą jeszcze. a wczoraj już nawet wyjelam z klatki i leżał na kolanach jest kochany naprawdę. dziś wieczór zacznę mu dawać antybiotyk ale ładnie je to myślę,że dobrze pójdzie... nie moge go wypuścić z klatki bo boje sie,ze może jeszcze zarażać i te 6 dni musi być pod ręką bo antybiotyk. on sam już sie podsuwa do glaskania nawet brzuszek :) :)
moje tysiaczki mlode dzikuski musze je ratowac a tu nic sie nie uklada i kocura nie ma :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Nie lut 24, 2008 0:07

florida_blue napisała na dogomanii:

mowy nie ma, żaden Apsik, on wcale nie bedzie kichał,
zobaczycie to bedzie Maxwell i bedzie wielki jak ten pumak czarny
z reklamy Maxwell House :)
A ja już ręczę ze nowy tymczasik zrobi z niego takiego rozmruczanego myziaka.
Tymczasik już obiecał że się nim odpowiednio zajmie :wink:

Tymczasik się musi najpierw przeprowadzić do swojego nowego domku i zaraz zabiera Maksia do siebie... A jest W TRAKCIE przeprowadzki....

tak, Fundacja pokrywa koszty leczenia
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lut 24, 2008 23:54

Bardzo, bardzo pozdrawiamy i się już nie możemy doczekać zdjęcia tego białowąsego szczęściarza :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :flowerkitty:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 25, 2008 10:16

i jak się czuje Maksio ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lut 25, 2008 13:05

maksio(rany jaki z niego maksio to przecież taka chudzinka :wink: )już calkiem oswojony mruczy można go głaskac całego ładnie je i załatwia do kuwetki i chcialby pobiegać z moimi kotami no calkiem domowy kotek to jest w sobote i niedzielę siedzial sobie u mnie na kolanach nie chce być sam w klatce pomiaukuje ale wypuścic go nie moge :( bo antybiotyk to jak go lapac i uchronić przed moimi kotami żarłokami. No i ciagle ma ten katarek i nosek zapchany posapuje i w oczkach te spiochy a z noska spiczek wychodzi. przemywam oczka. oczywiście jest lepiej ale jakos tak nie chce minąc całkiem. Antybiotyk zjada na pewno. :roll:
dokonalam dalszych zakupów w potaci kuwetki 15zł wątróbki na łapankę niestety nie obyla się wątrobka pożarta przez koty-5zł i żwirek niestey silikon podrożał z dnia na dzien więc na próbę wzięlam worek drewnianego( w naszej sytuacji konieczny taki co do ubikacji wrzucić można :( 30zł)łopatki do kuwetek sztuk 2 dostalam wraz z zakupem. zakupilam też kg tańszej karmy dla bezdomiaczków 8zł( to starcza na raptem 3dni.)
i to tylea pod blokiem obok siedzi kolejne nieszczęście pomocy :!: :!: :!: :!:
to już na dziś musze kończyć calujemy ja i koty :1luvu:

iwonac

Post » Pon lut 25, 2008 13:08

A jeszcze kupiłam maksiowi kulke z futra zł2. jagodka mu ukradla przez kraty ale odebralam i oddalam jagodka ma swoje myszki o..
A i jeszcze jednak kicha no to juz do pracy musze...a bury kocur bardzo chory pod blokiem obok jest.... :cry:

iwonac

Post » Pon lut 25, 2008 13:11

A jeszcze wibryska mnie odpytala jak to z tymi bialymi wąsami jest czy aby mi sie nie snily więc melduje ,ze one są takie ,że białe są od pyszczka do połowy a potem do końców czarne i to szczera prawda jest o..tylko nie wiem w kórą strone to pójdzie w kolorze....no to juz bo mnie z roboty wywala i najgorsze ,ze bedą mieli rację :roll:

iwonac

Post » Pon lut 25, 2008 20:05

iwonac pisze:a bury kocur bardzo chory pod blokiem obok jest.... :cry:

założyłam mu wątek na miau:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2872059#2872059
i na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost9568270
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lut 26, 2008 10:52

do góry!!
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Wto lut 26, 2008 12:38

koteczek ma się dobrze tylko mu smutno w klatce wyciaga łapki przez kraty do mnie i moich kotów pomiakuje je ładnie antybiotyk ale katarek jeszcze trochę tryma zwłaszcza w nosku. wieczór go ponosiłam na rękach utuliłam na kolanach ale potem musial z powrotem do klatki biedulek.nadstawia sie do glasknia rano go trochę poglaskałam ale musialam iść do pracy i wracam dopiero o 21 po pracy karmieniu i kursie i tak codzień. Moje koty chociaż mają siebie a jemu smutno. jest bardzo milutki i rozmowny taka chudzinka raczej spokojny i troszkę lękliwy ale nie bardzo i nie do mnie tylko tak wogóle a i wczoraj zaczął sie sam bawić taką kulka z wełny tak na pleckach turlikal między nóżkami a potem wykąpal kłębek w miseczce z wodą. oj chciałby już pewnie na rączki do tych swoich najbliższych co pokochaja go na zawsze. :)

iwonac

Post » Wto lut 26, 2008 12:40

o tym kotku pod blokami napisalam na jego wątku :(

iwonac

Post » Wto lut 26, 2008 23:13

iwonac pisze:koteczek ma się dobrze tylko mu smutno w klatce wyciaga łapki przez kraty do mnie i moich kotów pomiakuje je ładnie antybiotyk ale katarek jeszcze trochę tryma zwłaszcza w nosku. wieczór go ponosiłam na rękach utuliłam na kolanach ale potem musial z powrotem do klatki biedulek.nadstawia sie do glasknia rano go trochę poglaskałam ale musialam iść do pracy i wracam dopiero o 21 po pracy karmieniu i kursie i tak codzień. Moje koty chociaż mają siebie a jemu smutno. jest bardzo milutki i rozmowny taka chudzinka raczej spokojny i troszkę lękliwy ale nie bardzo i nie do mnie tylko tak wogóle a i wczoraj zaczął sie sam bawić taką kulka z wełny tak na pleckach turlikal między nóżkami a potem wykąpal kłębek w miseczce z wodą. oj chciałby już pewnie na rączki do tych swoich najbliższych co pokochaja go na zawsze. :)

ale kochany ten Maksiu, kto go pokocha ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro lut 27, 2008 9:27

na pierwszą!!!
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

[poprzednia][następna]