POTRZEBUJĘ TYMCZASY II - DT dla kociąt! TRANSPORTERY ZWRÓCIC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 01, 2007 1:24

podałam, dzięki:)

trzymajcie kciuki za łapanie karolinki!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob gru 01, 2007 1:26

za łapankę :ok:

za kierowcę :ok:

za pilota :ok:

za karolinkę :ok:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob gru 01, 2007 10:26

O której dziewczyny się wybierają na te łowy??

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob gru 01, 2007 13:20

Niestety ze wspólnych łowów nic nie wyszło bo ja czekałam na tel od Agalenory a ona myślała, że już będę na miejscu. Umówiłyśmy się, że jeśli kotka się złapie to spotkamy się po drodze. Nic jednak z tego nie wyszło, kotka nie chciała współpracować:(

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Sob gru 01, 2007 14:50

_kathrin pisze:
za karolinkę :ok:

Proszę jeszcze potrzymać kciuki.
Niestety, nic nie zdziałałam, nie pomogl mix kurczaka i kitekat.

Trzeba niestety umowić sie z wyprzedzeniem, panie obiecały że solidnie przeglodzą koty. Karolinka nie była na tyle głodna, aby była zdesperowana, a na widok nas i klatki-łapki czmychnęła do komórki, może być trudno, nieufna, boi się wejść do klatki (to recydywistka przecież)
Jestem w kontakcie z panią karmicielką
Będziemy próbować ponownie.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob gru 01, 2007 18:39 Trzy kociaki z Warszawskiej Pragi

orchidka pisze:Przyznam się szczerze, że sama miałam ochote je przemycić do domu:)
TŻ chyba by mnie zabił na miejscu :roll:

Kociaki wzięła do siebie Anuk... i oczywiście od razu sie zakochała:)

Maluchy mają już swój wątek ze zdjęciami na kociarni!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69318

Trochę mi to zajęło, bo maleństwa trochę chorowały... dziwna sprawa. Najpierw chorowała dziewczynka - wet myślał, że to urazowe, bo mała prawie całkiem straciła czucie w łapkach. Najadłam się strachu. Dostała lek neurologiczny, po którym była prawie natychmiastowa poprawa. Dziś rano podobnie zachowywał się Krówek, choć nie wyglądało to tak dramatycznie, jak u Dziewczynki. Trzeci kociaczek też nie miał apetytu i był apatyczny, więc oba kocurki dostały ten sam lek, co koteczka. Również pomógł prawie natychmiast.
Nie wiadomo, co to było, może podtrucie po odrobaczaniu?
W każdym razie już dobrze!
Mają trochę zaparcia - aplikujemy parafinkę. Weterynarz odwiedzi je jutro rano na kontrolę.
Małe są przytulaśne i kochane, mruczą baaardzo głośno :)
I bardzo pragną kontaktu z człowiekiem. Właśnie siedzę trochę unieruchomiona, bo dwa mam na kolanach.
Tęsknią za mamą! W nocy gramolą mi się do łóżka i ssą mi włosy, palce i co popadnie.
W nowym wątku znajdziecie dużo zdjęć! :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob gru 01, 2007 18:54

A, Jopop, jeśli masz kontakt z przyszłym domem dziewczynki, to daj im linka, niech sobie obejrzą, bo zdjęcia wyszły fajne :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie gru 02, 2007 3:54

co tam nowego :) ?

nasze (moje i Drani;)) fafluny zostały dziś zaszczepione. no i przede wszystkim: koniec kłucia :dance: :dance2: , jak ja się cieszę!!! bo gdybyście zobaczyły moje ręce i nogi po faflunowych próbach stawiania oporu :roll: :twisted: ...

Smoki miewają czasem dobre serca;) dziś pewien przedstawiciel tego gatunku obdarował dzieciaki chrupkami :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 02, 2007 10:28 Kociaki z warszawskiej Pragi

Oznajmiam, że Maleńtaski już w świetnej formie.
Mój wet podejrzewa, że być może była to reakcja poszczepienna. Mała nie była szczepiona, ale miała kontakt z wirusem, bo chłopaki były szczepione, a oni się przecież cały czas liżą i ciumkają. I podobno jeśli wirus jest w bezpośrednim środowisku, to zwierzę nieszczepione ma silniejszą reakcję niż zwierzę świeżo zaszczepione. To tylko hipoteza, ale dla mnie ma sens.
W każdym razie dzieci już w dobrej formie. Czekamy tylko na urobek w kuwetce, bo mają trochę zaparcia.
Zapraszam raz jeszcze na wątek mojej dzieciarni: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2667300#2667300

I nieśmiało przypominam, że 13 grudnia wyjeżdżam na tydzień i muszę komuś przekazać dzieci. Moja mama będzie się opiekować kotami, ale zapowiada stanowczo, że nie chce się opiekować piątką. I nie chcę jej zostawiać z piatką, bo co innego dorosłe koty, do których wystarczy zajrzeć na niedługą chwilę, a co innego Maleńtaski, które wymagają dużo uwagi.
A moja mama wraca z pracy o 19, mieszka osobno, a jeszcze ma pod opieką 85 letniego dziadka, który również mieszka osobno. Więc i tak przez mój wyjazd będzie musiała biegać jeszcze bardziej niż zwykle, nie mogę jej zostawić kociaków pod opieką.
Mam nadzieję, że rozumiecie - kurczę, gdybym nie wyjeżdżała, to bym je trzymała do chwili adopcji. Zresztą one są gotowe do wyadoptowania - tyle tylko, że są młodziutkie i mają chorobę sierocą. Więc domki raczej doświadczone muszą być i gotowe poświęcić im sporo czasu.
Nie chciałabym, żeby maluchy wróciły z adopcji, bo komuś się nie podoba, że kociak włazi nocą na głowę i ciamka włosy, ugniatając pazurzastą łapką.
Z tego względu boję się rozklejać ogłoszenia w mojej okolicy - nigdy nie wydawałam kociaków i mam ogromnego "stresa." Pomóżcie znaleźć dobre domki!!!!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie gru 02, 2007 10:34

przecież one były szczepione fe-o-vax-em, zabitym!

i reakcja poszczepienna dopiero kilka dni po szczepieniu?

nie, mi się ta teoria zdecydowanie nie podoba.

w każdym razie cieszę się że się mają lepiej.
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 02, 2007 10:41

Nie wiem już... Mała miała to dzień po szczepieniu, nie kilka dni.
Nic już nie rozumiem... W każdym razie już jest w porządku i to najważniejsze!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon gru 03, 2007 11:11

Ogłaszam wszem i wobec, że Maleńtaski mają się świetnie! Po piątkowo-sobotnim kryzysie nie ma śladu.
Nawet problem zaparcia mamy na razie za sobą - po dzisiejszym kocim śniadanku znalazłam w kuwecie odpowiednią do ilości kotów ilość urobków!
Zaraz dodam maluchy do zbiorczego wątku adopcyjnego na kotach, bo dopiero teraz się zorientowałam, że tak należy zrobić.
A jak zamieszcza się to tradycyjne ogłoszenie adopcyjne na Miau?

Bardzo też proszę o zgłoszenie się osoby, która przejmie Maleńtaski 11 lub 12 grudnia. 13 wyjeżdżam z samego rana i jak pisałam wyżej, moja mama nie będzie mogła się maluchami opiekować, tym bardziej, że dziadek jest chory i wymaga opieki.
Będę spokojniejsza wiedząc, że mają gdzie iść.
(Piszę o tym tu, a nie na Kociarni, bo chyba tam ma być wątek ściśle adopcyjny...)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon gru 03, 2007 14:15

supe, że maluszki dobrze. DOMKI!!!!! STAŁE I TYMCZASOWE!!!!

ZGŁASZAĆ SIĘ PO ŚLICZNE KOCIAKI!!!
Obrazek

jopop

Post » Pon gru 03, 2007 14:39

Hmmm...

Nie wiem czy macie pojęcie, że w naszym wątku bywa (i aktywnie uczestniczy w łapankach) pewna osoba Lekko Przeginająca...

Zobaczcie jak urządziła domek zimowy dla Bolka i Białej (obie z tego wątku zresztą...)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

wątek dziewczyn: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2670080#2670080

Agneska :king:
Obrazek

jopop

Post » Pon gru 03, 2007 14:49

WOW! WOW! WOOOOOOW!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]