Czesc Toski dwie

Nadrobilam zaleglosci w Waszym watku i juz jestem na biezaco. Rzeczywiscie masz zmartwienie z tym siusianiem - czyzby to jakas reakcja po sterylce? Rozmawialas o tym z wetem, ktory jej robil zabieg? Tez bym zrobila badanie moczu, jak radzi IzaA (ale jak sie pobiera mocz kotu??

rozbijajac namiot przed kuwetka i wyczekujac na odpowiedni moment
Co do alergii, to znam problem, bo moja DD byla strasznym uczuleniowcem... swedzialo ja glownie na szyjce, rozdrapywala to, dochodzilo do samookaleczen (tak nazwal to wet), ranki sie infekowaly... jeden "madry" wet twierdzil, ze to APZS, uczulenie na sline pchel, jesli dobrze pamietam... taaa...

tyle bezsensownych zastrzykow jej zaaplikowal i nie wyciagal dlugo wnioskow, widzac zerowy efekt... w koncu trafilam do mojego obecnego weta, ktory zdiagnozowal to jednoznacznie jako alergie pokarmowa, wyleczyl jej szyjke konkursowo i zalecil karme z jagniecina, jako najmniej uczulajaca. I faktycznie, alergia minela jak tylko zaczelam kicie karmic IAMS-em z jagniecina. Tyle, ze... ta karma jest strasznie kaloryczna, kicia dostawala przepisowa dawke - kubeczek dziennie - a zaokraglila sie jak kuleczka i wiele osob myslalo, ze jest w ciazy

Dlatego jej nie polecam, wiesz? Dwie inne znajome kotki dostawaly ja tez przez jakis czas i efekt byl taki, ze obie po miesiacu zaledwie wyraznie przybraly na wadze. Moge polecic te karme, gdyby ktos chcial podtuczyc jakas chudzinke, ale poza tym trzeba z nia uwazac...
My tez juz po sterylce, jutro idziemy na zdjecie szwow. Kaftanik przezornie kupilam przed zabiegiem, ale w koncu zostalam przy kolnierzu... kaftanika za nic nie dala sobie nalozyc... w kolnierzu byla bardzo smutna, osowiala i nieszczesliwa, ale wbrew moim obawom nie szalala w nim, glownie spala pogodzona z losem... zdejmowalam jej tylko kilka razy dziennie, zeby sobie zjadla i sie zalatwila i od razu kot byl inny - myla sie z zapalem i odzyskiwala wigor.
Trzymam kciuki za postepy kuwetkowe i znikniecie uczulenia... (gdyby to mozna bylo wiedziec na 100%, na co jest to uczulenie!).