Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 19:55 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

Ale torpedy :lol: .Też nie zdążyłam się dołożyć do zbiórki.Śledzę losy Tulinka nadal i myślę,że grosik jeszcze będzie potrzebny. :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw sty 16, 2014 20:00 Re

:ok: za Tulinka i pomyślny wynik tomografii
kicikicimiauhau

Post » Czw sty 16, 2014 20:59 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

Tulinek :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw sty 16, 2014 21:06 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

Dopiero dziś trafiłam. Też się dołożę do operacji.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt sty 17, 2014 23:22 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

Olu też trzymam :ok: :ok: za całokształt dla Tulinka. Musi być dobrze.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob sty 18, 2014 15:08 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

meggi 2 pisze:Olu też trzymam :ok: :ok: za całokształt dla Tulinka. Musi być dobrze.

takiej i ja się wersji trzymam :ok:
Tulinek dzisiaj -pojedliśmy Obrazek

a teraz
-pracujemy :wink: Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob sty 18, 2014 15:25 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

W sobotę ?? 8O
Daj temu kotu odetchnąć :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 18, 2014 15:49 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

obawiam się ,że i jutro też posiedzimy, bo nie nadążamy czasowo, a termin w poniedziałek :?

Może gdybym nie spędziła pól dnia aby sie dogadac z ksiegowościa Uniwerku, mogłabym miec normalna niedzielę, ale nie macie pojęcia, a ja tym bardziej nie miałam , bo pierwszy raz coś takiego mnie spotyka: nie możemy uzyskac faktury pro forma do zapłaty za tomograf Tulinka, bo :
- księgowość -dział finansowy -dwa dni pod rząd nie raczy odbierac telefonów, a nikt inny jak tam nie moze wystawic faktury, co zrozumiałe, maile maja w d.. , a badanie nie odbędzie sie , zanim nie opłacimy, bo życza sobie, aby kasa była najpóźniej w dniu badania- zatem aby zapłacić przelewem musimy miec proformę i poczekać, aż wpłynie :evil:
Jak sie okazuje, nie oczekiwanie na zbiórkę pieniedzy , nie oczekiwanie do specjalisty, nie do kliniki, nie na tomograf, tylko zwykła najprostsza sprawa opóźnia badanie, które mogło się, dzięki darczyńcom już odbyć się, wystarczy wykonać telefon i na następny dzień jadę z Tulinkiem, tylko jak te baby ogarnąć -ma ktoś pomysł ? Tragikomedia normalnie, gdyby np. była to sprawa życia , pacjent już by wykorkował :evil: Rozumiem takie postepowanie z Kowalskim przysłowiowym , ale dla Fundacji normalnie zwykle wystawia sie fakture przelewową z terminem płatności po badaniu czy zabiegu, nie przed . 15 lat w branzy jestem i kuźwa takiego numeru jeszcze nie widziałam Obrazek

alessandra

Post » Sob sty 18, 2014 16:27 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

A to Polska właśnie .. Taka stara jesteś a żeś nie przyzwyczajona? :wink:
I tak dobrze, że na Ciebie trafiło , jakby na człowieka nie obeznanego z księgową nomenklaturą, to byłby koniec normalnie .

Jak już wszystko będzie załatwione i po sprawie, pani/paniom, że narażanie CZYJEGOKOLWIEK życia i zdrowia dla błahej sprawy i by pokazać kto tu rządzi, jest zbrodnia sumienia.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 18, 2014 16:38 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

taaa, pewnie to za proste :evil:
wystawić pro formę- pisząc ręcznie to 5 minut(podałam nawet co w treści, aby nie miały sprawy złożonej, co wg kpa i 3 miesiace może trwać rozpatrywanie :mrgreen: ), wysłać na maila Fundacji-2 minuty(chyba przy ręcznym napędzie komputera :lol: )?, Fundacja natychmiast przelewa (tylko czekają , bo od razu w piątek miałam odzew-serdeczne dzięki Jolek), sprawdzić przelew lub maila, gdzie jest potwierdzenie przelewu -2 minuty?
wg mnie za proste, a przede wszytskim wymaga dobrej woli i 7 minut czasu pracy.

Tylko czekam jak mi któraś powie,że mam osobiście iść po fakturę Obrazek
140km raptem Obrazek

albo że tylko gotówką i z Fundacji z Poznania żeby ktoś przyjechał
albo..zastanawiam się co jeszcze mogą wymyślić ? Obrazek

alessandra

Post » Nie sty 19, 2014 18:51 Re: Tulinek czyli życie w bólu... więc przytul mnie na chwil

Jak swego czasu powiedziały panie z sekretariatu uczelnianego (filologie obce) na Jagiellońskim - "Może nie być profesorów, może nie być studentów, a Uniwersytet będzie jak my będziemy".
A nie ma opcji ominięcia pań? Znaczy Fundacja Ci przesyła kasę, ty wypłacasz, tomografia zrobiona i na miejscu dostajesz fakturę z info "opłacone gotówką"? Tak zrobiłam w przypadku Fiony, która miała konsultację we Wrocławiu u neurologa i traumatologa.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]