Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 10:59 Re: Nim7...EMIR z guzem w uchu-po operacji, w DOMu u fifi200

Wzruszajace jak szybko sie zaklimatyzowal to byla milosc od pierwszego pocałunku i z wzajemnością :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon maja 27, 2013 12:45 Re: Nim7...EMIR z guzem w uchu-po operacji, w DOMu u fifi200

fifi2005 pisze:Obrazek

sie poryczałam
Emirku :1luvu: :1luvu:

ewan pisze:Obrazek

czy widzicie jaki ten Boluś jest przystojny? :1luvu: :1luvu:

Ewan :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon maja 27, 2013 15:15 Re: Nim7...EMIR z guzem w uchu-po operacji, w DOMu u fifi200

fifi2005 pisze: (...)
Obrazek
Obrazek
bardzo interesują go odgłosy zza okna, tutaj wpatrzony w okno i kombinujący jak tam wskoczyć
Obrazek] (...)

Emirek wygląda jak prawdziwy emir na wschodnich kobiercach :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon maja 27, 2013 17:08 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Piękne to zdjęcie Emirka na kanapie jakby był tam od zawsze.Serce się raduje

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Pon maja 27, 2013 17:44 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Piekny Kot :1luvu: i piekne zdjecia :ok:

Emirku juz sie czujesz jak "pan na wlosciach", teraz tylko szybciutko zdrowiej nam :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon maja 27, 2013 20:43 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Emirek u siebie, w domku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za zdrówko i za całokształt :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon maja 27, 2013 21:56 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Fifi ile Ty nam radości dostarczyłaś, o Emirku nie wspomnę. Wygląda tak fajnie na tej kanapie. Szczęśliwy, spokojny kocio.
Oby zdrówko się poprawiło i będziecie wiedli szczęśliwe życie :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto maja 28, 2013 20:24 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

ewan pisze:Fifi ile Ty nam radości dostarczyłaś, o Emirku nie wspomnę. Wygląda tak fajnie na tej kanapie. Szczęśliwy, spokojny kocio.
Oby zdrówko się poprawiło i będziecie wiedli szczęśliwe życie :ok:

Ja też się cieszę, że Emirek trafił do mnie, bo jest niezwykłym kotem! Jedyne czego musi się nauczyć, to zaufać i przestać się bać, ale z każdym dniem robimy mały kroczek do przodu w pokonywaniu jego strachu ;-)
Będzie dobrze!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

O moich kociastych wraz z Emirkiem będę pisać na tym wąteczku o Magnolce - też kotce ze schronu, która była u mnie na DT, chętnych zapraszam do odwiedzin:
viewtopic.php?f=1&t=151714&start=960
Pozdrawiam cieplutko :1luvu:

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Wto maja 28, 2013 22:52 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Fifi, Emirku wiadomości od Was to miód na serce.

Niestety ze Skarpetką sytuacja wygląda źle.
Właśnie się dowiedziałam,
że mamy naprawdę niewiele czasu. Jeśli wyniki będą gorsze od poprzednich.
Prawdopodobnie zostanie podjęta decyzja o eutanazji. Wiadomo, ze w warunkach schorniskowych taki kot nie ma szans. ...
Marta jutro zadzwoni do gabinetu i dowie się czy były badania krwi.
Ale mozę tak byc, że wyniki będa złe i zaraz podjęta zostanie decyzja o eutanazji. wiec moze byc za późno... :( :( :( :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto maja 28, 2013 23:05 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Tak mi przykro, popłakałam się :cry: Takie piękne, smutne oczy. Straszna wiadomość. Nie mogę przestać patrzeć na tę koteczkę. Bidusiu kochana, serce pęka. Cóż ja mogę zrobić dla Ciebie z odległości 2 tys. km. :cry: :cry: :cry:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro maja 29, 2013 0:50 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

ruru pisze:Fifi, Emirku wiadomości od Was to miód na serce.

Niestety ze Skarpetką sytuacja wygląda źle.
Właśnie się dowiedziałam,
że mamy naprawdę niewiele czasu. Jeśli wyniki będą gorsze od poprzednich.
Prawdopodobnie zostanie podjęta decyzja o eutanazji. Wiadomo, ze w warunkach schorniskowych taki kot nie ma szans. ...
Marta jutro zadzwoni do gabinetu i dowie się czy były badania krwi.
Ale mozę tak byc, że wyniki będa złe i zaraz podjęta zostanie decyzja o eutanazji. wiec moze byc za późno... :( :( :( :(

Obrazek
Obrazek

Jak wygląda sytuacja Skarpetki jeżeli chodzi o leczenie..?czy jest diagnoza pnn, czy może ostre zapalenie ? Jakie leki dostaje, czy potrzebne kroplówki i jak je znosi?? Na ile absorbująca czasowo (którego nie mam) jest opieka nad nią ...? I czy zakocony po czubek nosa dom będzie dobrym pomysłem? Dajcie mi trochę czasu na pomyślenie czy bym to ogarnęła ...Nie pozwólcie jej jutro usypiać, nawet jeżeli wyniki będą gorsze ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro maja 29, 2013 5:31 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Skarpetka jest w schronisku już chyba ponad 2 m-ce :(
Jest cały czas izolowana od innych zwierząt - choćby z racji konieczności jej leczenia i innej diety. Nie wiem, jak reaguje na inne koty, ale jest raczej wycofana - jej prychanie i syki to obrona - nie atak :( Wyniki się nie poprawiają, o leczeniu nic za bardzo nie powiemy, bo jesteśmy tam 1-2 dni w tygodniu i trudno mieć na to jakiś ogląd.
Skarpetka jest średnio obsługiwalna, ale się daje. Kroplówki w schronisku dostaje od czasu do czasu chyba - z apetytem różnie - ale dobre rzeczy je chętnie. Przynajmniej tak było do tej pory.
Każdy czas poświęcony dla niej w domu - będzie o niebo lepszy od tego, co ma teraz :(
Tam nikt z nią nie siedzi - dostaje pewnie raz dziennie leki i co jakiś czas kroplówkę - choć tego ostatniego nie jestem pewna czy w ogóle dostaje :?
Badania krwi w schronisku są mocno ograniczone - mocznik, kreatynina, podstawowe rzeczy - trudno o dobrą diagnostykę w miejscu przebywania tak wielu zwierząt... :(
Zadzwonię do Pani na kociarni i poproszę o czas dla niej... choćby do niedzieli... choćby na najliższy tydzień...
Nie wiem, co uda mi się zdziałać...
ale
pomyślcie, proszę...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro maja 29, 2013 7:52 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

:( :( :( ale to wogóle jest zgodne z prawem? usypianie zwierzaka który ma szansę na wyleczenie??
Obrazek

Goyka

Post » Śro maja 29, 2013 8:16 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

A gdyby miała choć DT? Czy wtedy byłaby jakaś szansa? I czy ewentualny DT może liczyć na pomoc KOTYliona?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro maja 29, 2013 8:19 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

gpolomska pisze:A gdyby miała choć DT? Czy wtedy byłaby jakaś szansa? I czy ewentualny DT może liczyć na pomoc KOTYliona?

myślę że tak ale niech dziewczyny się wypowiedzą... ja wiele nie mogę, ale jeżeli ktoś weźmie ją na DT kupię 2kg paczkę karmy suchej nerkowej i kilka tacek :oops: :oops:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]