SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 23:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Aniołek_ pisze:Bożena, właśnie dlatego zaczęłam się nad nią zastanawiać, bo albo to, albo Applaws, a cena fajna, skład też ;) tylko myślałam, że ktoś zna i się podzieli wrażeniami

no tez czekam...ja nie mam 1-5 kotów,więc cena jest bardzo atrakcyjna....u mnie taki worek na kilka dni starcza... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 18, 2013 5:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

A ja szukam dobrych mokrych karm w postaci pasztetu. Na razie testujemy Kattovit i wchodzi, więc szukam czegoś w ten deseń - czy ktoś coś wie? :)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Czw kwi 18, 2013 10:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Puszki Power of Nature są takie w typie musu/pasztetu :)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw kwi 18, 2013 10:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Yagutka pisze:A ja szukam dobrych mokrych karm w postaci pasztetu. Na razie testujemy Kattovit i wchodzi, więc szukam czegoś w ten deseń - czy ktoś coś wie? :)

Ale weterynaryjne czy zwykłe? Bo jeśli to pierwsze, to nie pomogę, jeśli drugie - Animonda, a z lepszych Grau lub Catz Finefood. Jeśli cena nie gra roli możesz też spróbować Feringa, Terra Faelis, GranataPet. Ogólnie polecam pierwszy post wątku - większość średnich i dobrych karm ma formę pasztetu ;)

xlchtloi

Od: Nie sty 13, 2013 20:35

Post » Czw kwi 18, 2013 11:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Pierwszy post czytałam, x sklepów zoo też przeglądałam.

W sumie najlepsze by były puchy takie 100 g maks, bo mam niejadka.

Mogą być i weterynaryjne, i normalne - jestem na etapie kot ma jeść cokolwiek, potem się będę zajmować dietą ;)

Animonda carny ma na stronie napisane, że to pasztet, ale jest stanowczo za gęsta i moim zdaniem to nie jest pasztet. No i chciałabym uniknąć takich błędów.
von Feinsten też ma napisane pasztet, a też za gęsta.

Hmm, to może mi bardziej chodzi o mus, nie pasztet?

Aha, opcję własnoręcznego miksowania mokrej karmy na zjadliwą dla kota konsystencję mam opanowaną, zastanawiam się, co jest jeszcze na rynku do przetestowania.

Yagutka

Post » Czw kwi 18, 2013 11:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Yagutka, 18 letnią nerkówkę z kiepskimi wynikami trzymałam 2 lata na saszetkach Herrmanns. To nie jest typowy mus, ale są wodniste i rozmamłane. Po przetarciu nadają się do strzykawki. Wg mnie zalecenia producenta (1 saszetka na dorosłego kota dziennie) są ciut przekłamane, 3 kilowa staruszka na takiej dawce chudła, 1,5 saszetki było w sam raz.
Była totalnym niejadkiem, przez pierwsze 2 tygodnie po adopcji żywiła się wyłącznie camembertem i bitą śmietaną (tak! przetestowałam WSZYSTKO) i dopiero z Herrmannsem zaskoczyła.
Kicia, o ironio, umarła w końcu na raka :roll:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw kwi 18, 2013 11:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Rustie pisze:Yagutka, 18 letnią nerkówkę z kiepskimi wynikami trzymałam 2 lata na saszetkach Herrmanns. To nie jest typowy mus, ale są wodniste i rozmamłane. Po przetarciu nadają się do strzykawki. Wg mnie zalecenia producenta (1 saszetka na dorosłego kota dziennie) są ciut przekłamane, 3 kilowa staruszka na takiej dawce chudła, 1,5 saszetki było w sam raz.
Była totalnym niejadkiem, przez pierwsze 2 tygodnie po adopcji żywiła się wyłącznie camembertem i bitą śmietaną (tak! przetestowałam WSZYSTKO) i dopiero z Herrmannsem zaskoczyła.
Kicia, o ironio, umarła w końcu na raka :roll:

O, to idę szukać tych saszetek, brzmią nieźle :ok:

Camemberta i bitej śmietany nie testowałam ;)

Yagutka

Post » Czw kwi 18, 2013 12:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Aaa, mus to mus :wink:
Dość rzadki jest jeszcze Evangers i - ponoć - Terra Faelis, przynajmniej rybna (ale nie próbowałam).

xlchtloi

Od: Nie sty 13, 2013 20:35

Post » Czw kwi 18, 2013 12:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Tak, Terra Faelis jest dość rzadki (z królikiem bardziej niż z wołowiną) :wink: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw kwi 18, 2013 13:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Hermans wchodził nawet moim niejadkom. Taki zupowaty. Troche lepiej wchodził niz co inne. Też wolą mus, ale o dziwo winstonki nowe pt 'delikat', - czy jakoś tak- są lepiej tolerowany niż inne puszko-saszetki. kawałki w sosie białym.
Natomiast z najwyższej półki Feringa, została totalnie olana. To nie jest nawet pasztet, tylko taka zmielona masa z kawałkami ... czegoś. Nie cierpiały tego.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw kwi 18, 2013 13:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

A u mnie zaden z 4 kotow nie ruszy saszetek Hermanns.
Nawet dziczki nie chcialy za bardzo jesc :roll:

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Czw kwi 18, 2013 14:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Moje koty lubią praktycznie wszystko.
Mimo to jeden zdecydowanie odmawia hermannsa.
Cóż, każdy kot jest inny i nie ma idealnej karmy dla wszystkich :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw kwi 18, 2013 14:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Witam! Właśnie przeczytałam wątek i zastanawiam się nad tym czy dobrze wybrałam karmę dla mojej kici. swoja pierwszą kotkę karmiłam "najlepszymi" karmami typu Whiskas :oops: i dopiero jej choroba otworzyła mi oczy (niestety było zbyt późno i kotka odeszła).
Teraz czekamy na nową kocię, ma pojawić się w domu na początku maja. Wiem, że w hodowli karmiona jest suchym RC i mokrą Cosmą, a ja zdecydowałam się na PON -a. Naczytałam się już jak wprowadzać nową karmę więc zakupy zrobione i tej co w hodowli i PONa.
Boję się tylko czy mała będzie chciała ją jeść, bo różnie koty reagują (zapas puszek i suchego na ponad miesiąc - jak nie to działkowe będą miały ucztę, one to nawet konia z kopytami dałyby radę). :kotek: A jeśli będzie bunt czy można gdzieś zdobyć próbki karm bez-zbożowych?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw kwi 18, 2013 15:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

ab. pisze:Witam! Właśnie przeczytałam wątek i zastanawiam się nad tym czy dobrze wybrałam karmę dla mojej kici. swoja pierwszą kotkę karmiłam "najlepszymi" karmami typu Whiskas :oops: i dopiero jej choroba otworzyła mi oczy (niestety było zbyt późno i kotka odeszła).
Teraz czekamy na nową kocię, ma pojawić się w domu na początku maja. Wiem, że w hodowli karmiona jest suchym RC i mokrą Cosmą, a ja zdecydowałam się na PON -a. Naczytałam się już jak wprowadzać nową karmę więc zakupy zrobione i tej co w hodowli i PONa.
Boję się tylko czy mała będzie chciała ją jeść, bo różnie koty reagują (zapas puszek i suchego na ponad miesiąc - jak nie to działkowe będą miały ucztę, one to nawet konia z kopytami dałyby radę). :kotek: A jeśli będzie bunt czy można gdzieś zdobyć próbki karm bez-zbożowych?

Wydaje mi się, że taki maluch nie ma jeszcze Bóg wie jak ugruntowanych gustów smakowych. Powinno pójść bez problemu. Nie mam pojęcia, czy gdzieś można dostać próbki... trzymam kciuki żeby nowa lokatorka szybko się odnalazła w Twoim domu :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw kwi 18, 2013 18:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

ab. pisze:A jeśli będzie bunt czy można gdzieś zdobyć próbki karm bez-zbożowych?

PoN jest bezzbożowy, jeśli mówimy o Power of Nature ;)
pozostałe bezzbożowe dostępne w Polsce to orijen, ziwipeaks, taste of the wild, acana i kilka mniej rozpowszechnionych karm. próbki sprzedają orijen i acana - po 400 gram (dla malucha starczy na jakieś 3-4 tygodnie), ziwipeaks nie wiem, ToTW niestety małych paczek nie sprzedaje. ale nic straconego: ja mam totwa o smaku ryby i gdyby był potrzebny, po prostu wyślij mi PW przez forum, to dostaniesz garść. :ok:
tak sobie radzimy na miau ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

[poprzednia][następna]