itaka pisze:Dziewczyna co prawda mało fotogeniczna ale jest![]()
jak śmiesz tak pisać o moim kocie
jest superfotogeniczna !!!!
Moderator: Estraven
itaka pisze:Dziewczyna co prawda mało fotogeniczna ale jest![]()
PannaDaria pisze:mam jedzonko suche, mokre i smakołyki na przekupywanie oraz miseczki
kuwetę, żwirek i łopatkę
drapak i kocimiętke w sprayu, żeby futra do niego zachęcić
dwie myszki, jedna bardziej futrzana, druga piórkowa, piórka na patyku i dwie guomwe kuleczki
i spray do kwiatków jakby zastawiały sidła na kanapę
przechodzę do chowania bibelotów, ukrywania chemii i zakrywania kanapy kocami, jestem ciekawa czy uda mi się ją ochronić przed drapaniem

itaka pisze:Julka- Surykatkę już wszyscy poznali to teraz czas na Margo![]()
Dziewczyna co prawda mało fotogeniczna ale jest![]()

zuza pisze:Ja robilam to tak, ze za kazdm razem jak kot sie przykladal do drapania mebli nie karcilam, ale przenosilam na drapak i pokazywalam jak sie drapak fajnie drapie. Dzialalo u mnie rowniez doprwadzenie do drapaka za pomoca zabawy sznureczkiemSznureczek zawisal na drapaku, kot go lapal i zauwazal jak fanie sie sizal drapie
Uczylam dorosle koty i wszystkie sie nauczyly, bylo ich piec. Czasem trzeba bylo przypominac pozniej, ale dosc rzadko
Trzymam kciuki za bezproblemowe zakocenie![]()

PannaDaria pisze:zuza pisze:Ja robilam to tak, ze za kazdm razem jak kot sie przykladal do drapania mebli nie karcilam, ale przenosilam na drapak i pokazywalam jak sie drapak fajnie drapie. Dzialalo u mnie rowniez doprwadzenie do drapaka za pomoca zabawy sznureczkiemSznureczek zawisal na drapaku, kot go lapal i zauwazal jak fanie sie sizal drapie
Uczylam dorosle koty i wszystkie sie nauczyly, bylo ich piec. Czasem trzeba bylo przypominac pozniej, ale dosc rzadko
Trzymam kciuki za bezproblemowe zakocenie![]()
taki właśnie jest nasz plan, żeby przenosić na drapak
Kasia (od adopcji) poleciła nam jeszcze spryskiwacz z wodą jakby się bardzo upierały przy tym jednym jedynym meblu, którego drapać nie powinny
do tego drapak będę skrapiać kocimiętką, żeby był bardziej atrakcyjny
a kanapę obłożyłam kocami, żeby nie ucierpiała jakby się jednak zdarzyło drapnąć

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], puszatek, Sylwia0401 i 42 gości