Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - 5-6 maleńkich kociąt!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 22:14 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - oswajanie dzikusów!!!

Mam nadzieję, że wszystkie kociaste już w dobraej formie.
Wczoraj pożyczałam klatkę na Górce Borkowskiej, chyba od koleżanki. Zrobiło mi się ciepło na sercu, młode dziewczyny a zamiast przesiadywać w Galeriach, troszczą się o niczyje futra.
Bo ja to już emerytka i mam dużo czasu.
Klatkę pożyczyłam szczęśliwie. Wczoraj był kocurek, myślałam, ze rozwali klatkę. Już wykastrowany.
Dzisiejsze to prawdopodobnie kociczka, cały czas się martwie czy nie karmiąca. Ale nie wygląda chudo. Kręciły się na zmianę z czymś biało-burym. W końcu dałam świeżej waleriany na watkę i bure wlazło. Ale może już było takie głodne. Jutro spróbuję łapać to biało-bure.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Sob kwi 06, 2013 11:18 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - ciężarna kotka!!!

UWAGA!!! Potrzebuję pomocy! W zeszłe wakacje nie udało mi się złapać jednej kotki z osiedla (musiałam wyjechać za granicę na dłuższy czas), właśnie wróciłam i okazało się, że kotka jest w zaawansowanej ciąży! Pan, który zajmował się osiedlowymi kotami niedawno się wyprowadził i bywa na osiedlu tylko co jakiś czas na kilka dni, więc jest mała szansa, że pomoże mi ją złapać. Pilnie potrzebuję pomocy w złapaniu kotki! Sama jestem w ciąży, więc ani nie mogę nosić klatki ani stać w tej temperaturze na dworze i czekać aż kotka do niej wejdzie! Czy ktoś mi pomoże? :( Co gorsza, jeśli jej nie złapię to jej małych kociaków też do siebie nie dam rady wziąć w tym roku, bo mam negatywną toxo :( Chodzi mi tylko o jej złapanie, sterylkę załatwię już sama. Czy ktoś pomoże?

gamga

Od: Pt mar 12, 2010 10:36

Post » Sob kwi 06, 2013 19:03 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - ciężarna kotka!!!

Na znajomym wątku z Krakowa dostałam taką odpowiedź w Twojej sprawie::
mk999 pisze:
kussad pisze:Czy mogłybyście może coś podpowiedzieć na tym wątku, może do kogoś skierować : viewtopic.php?f=1&t=152152
W Krk działają fundacje Czarna Owca, Pod Jednym Dachem, KTOZ, Zwierzęta Krakowa, Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie. Skontaktuj się z którąś z nich.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie kwi 07, 2013 10:52 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - ciężarna kotka!!!

Dzięki wielkie :) Skontaktowałam się z PJD i pomogą :)

gamga

Post » Pon kwi 08, 2013 16:31 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - ciężarna kotka!!!

gamga pisze:Dzięki wielkie :) Skontaktowałam się z PJD i pomogą :)
Miło mi :)
Napisz proszę później jak na bieżąco wygląda sytuacja, kiedy udało się złapać koteczkę, jak się czuje?
Narazie :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto kwi 09, 2013 7:48 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - ciężarna kotka!!!

Ok, będę informować :) Dzięki za zainteresowanie!

gamga

Post » Pt cze 07, 2013 11:39 Re: Koty z Borkowskiej (KRAKÓW) - 5-6 maleńkich kociąt!

Ciężarna kotka niestety się okociła (nie udało się jej złapać...) i teraz jest na osiedlu 5-6 maleńkich kociątek! Czy ktoś byłby w stanie wziąć je do siebie na tymczas? Wiem, że pytanie pewnie bez sensu i że każdy dom tymczasowy ma już na głowie masę kociaków, ale może jednak? Ja bym je wzięła bez chwili wahania, gdybym nie była w ciąży :( Mają jeszcze niebieskie oczka, więc trzeba by wziąć je do domu z mamą....

gamga

[poprzednia]