Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 18:43 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Otóż już wyjaśniam.
Co miesiąc dogo i miau wybierają wspólnego kandydata na głosowanie w krakvecie. Miesiące parzyste należą do miau a miesiące nieparzyste do dogo. Te głosowania odbywają się na naszych forach czyli na miau (jak są miesiące parzyste to u nas jest ankieta) i na dogo (jak są miesiące nie parzyste to u nich na forum). Następnie gdy kandydat jest już wybrany, solidarnie wszyscy forumowicze, którzy z tych forach głosują w krakvecie oddają głos na wspólnego kandydata w ankiecie krakvetu na ich stronie.

Ale są ale :!:
Otóż jeżeli chodzi o miesiące miau to nie ma większych oszustw, przepychanek itp. Niestety co przychodzi miesiąc dogo to zaczyna się szyf. Tak jak i w tym miesiącu czyli lipcu, dam linka to sami sobie poczytacie i wyrazicie swoją opinię na temat tego :arrow: http://www.dogomania.pl/threads/210886- ... my-na-Pipi!

Oto wątek miau odnośnie krakvetu :arrow: viewtopic.php?f=1&t=128472

Ja zawszę zgłaszam nas w krakvecie, podaję linka do naszego forum i naszej strony internetowej, po to by rozreklamować naszą działalność. Mam nadzieję, że kiedyś na wewnętrznym głosowaniu miau i nam się uda i wygramy. Wtedy mamy duże szanse by wygrać w Krakvecie.

Mam nadzieję, że naświetliłam sytuacje.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lip 24, 2011 19:30 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Czyli oprócz kandydatury, która jest oddelegowana teoretycznie z dogo w lipcu to my mamy prawo zgłosić sie jeszcze bezpośrednio na krakvecie? A zglaszasz nas osobno na forum krakvetu jak jest miesiąc kandydatury z miau? rozumiem, ze ta kandydatura pipi to wspólna kandydatura dogo w tym miesiącu? A kto to mmmilka? Może sie nam przedstawi na wątku :kotek: zapraszamy do współpracy

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lip 24, 2011 19:31 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Karolina, Kasia, przydadza Wam sie tunel do zabawy, kocyk i drapaczek taka deseczka do piwniczki?
Jesli tak to zapraszam po odbior.
Sasie przy okazji odwiedzicie ( bandziora jednego)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lip 24, 2011 19:37 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

oczywiście, że się przydadzą- teraz jak są te małe urwisy to jak najwięcej zabawek i drapaków się przyda:)
Jutro będziemy razem z Kasią w piwniczce wieczorem- pasowałoby Ci jakbyśmy podjechały?

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lip 24, 2011 20:12 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

moorland pisze:oczywiście, że się przydadzą- teraz jak są te małe urwisy to jak najwięcej zabawek i drapaków się przyda:)
Jutro będziemy razem z Kasią w piwniczce wieczorem- pasowałoby Ci jakbyśmy podjechały?

tak, tak, dajcie tylko znaka wrzesniej o ktorej.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lip 24, 2011 20:12 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

moorland pisze:Czyli oprócz kandydatury, która jest oddelegowana teoretycznie z dogo w lipcu to my mamy prawo zgłosić sie jeszcze bezpośrednio na krakvecie? A zglaszasz nas osobno na forum krakvetu jak jest miesiąc kandydatury z miau? rozumiem, ze ta kandydatura pipi to wspólna kandydatura dogo w tym miesiącu? A kto to mmmilka? Może sie nam przedstawi na wątku :kotek: zapraszamy do współpracy

Tak Pipi to wspólny kandydat dogo i miau (ale dogo wybierało w tym miesiącu). W sierpniu będzie miesiąc miau i to my będziemy wybierać. Może uda się teraz nam.
Obrazek

itaka

Post » Pon lip 25, 2011 22:06 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Mam złą i dobrą wiadomość. Otóż byłam dzisiaj karmić koty na dworcu. Dobra wiadomość to ta, że było 10 kotów (6 czarnych i 4 różnych innych maści), zła to taka, że na poczcie rudy kocur marcował (lipcował :evil: ) z jakąś biało-burą kotką. Miauczenie było słychać chyba na cały dworzec zachodni.
Obrazek

itaka

Post » Wto lip 26, 2011 7:05 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Domek szuka długowłosego chłopaka ( krówkę ) na dokocenie.

viewtopic.php?f=13&t=130844&p=7755626#p7755626
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lip 26, 2011 7:35 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

itaka pisze:Mam złą i dobrą wiadomość. Otóż byłam dzisiaj karmić koty na dworcu. Dobra wiadomość to ta, że było 10 kotów (6 czarnych i 4 różnych innych maści), zła to taka, że na poczcie rudy kocur marcował (lipcował :evil: ) z jakąś biało-burą kotką. Miauczenie było słychać chyba na cały dworzec zachodni.

A ja kiedyś myślałam, że ten biało-bury kot to kocur...
Też byłam świadkiem takiej sceny, jak stały na przeciw siebie i się na siebie wydzierały...
Wyglądało to raczej jak kłótnia między kocurami, ale może się mylę...
Gdyby nie to, że na koncie zostało ok. 80 zł (z przeznaczeniem na karmę dla Piwniczaków), mogłybyśmy próbować złapać tę kotkę na sterylkę...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto lip 26, 2011 11:32 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Mi to wyglądało jak zaloty, takie śpiewy raczej hmmm no wiecie do czego zachęcające. Tak czy siak trzeba by sprawdzić płeć tamtejszych osobników. Z tym, że one zawsze w nocy przychodzą, ja tam byłam wczoraj o 22.

kasia_5000 pisze:Gdyby nie to, że na koncie zostało ok. 80 zł (z przeznaczeniem na karmę dla Piwniczaków), mogłybyśmy próbować złapać tę kotkę na sterylkę...

A jest gdzie przetrzymać ? Może na szybko uda mi się jakiś bazar wykombinować, mam trochę gier komputerowych. Ile biorą za sterylkę tam gdzie robicie ?
Obrazek

itaka

Post » Wto lip 26, 2011 13:47 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Moglibyśmy przetrzymać w piwniczce - bo kotka byłaby raczej do wypuszczenia, prawda?
Z tego co pamiętam - za sterylizację jednej kotki około 100 zł, za kastrację kocurka około 60 zł.

kasia_5000

Post » Wto lip 26, 2011 14:07 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Jutro wystawię bazarek i zobaczymy ile się uzbiera.
Obrazek

itaka

Post » Śro lip 27, 2011 13:51 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Właśnie zadzwoniła do mnie Pani, która udostępnia nam piwniczkę.
Znalazła kocura, domowy - najprawdopodobniej wyrzucony, kocur niewykastrowany.
Jest teraz w piwniczce, w klatce.
Po zamówieniu karmy dla piwniczaków jesteśmy na minusie, a kocura musimy odpchlić i wykastrować jak najszybciej.
Przydałyby się też testy.
Teraz siedzi w klatce, ale nie będzie tam siedział w nieskończoność, a w piwniczce są też Kola, PikPok i maluchy...

Dodatkowo wczoraj TŻ merki_85 znalazł również oswojoną koteczkę - młodą.
Dzisiaj z merka_85 jedziemy zbadać sytuację.
Pewnie koteczka też będzie do sterylki.

W czwartek postaram się zrobić bazarek z płytami, ale może ktoś skusi się jeszcze na coś z naszego letniego bazarku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=129828
Fundusze bardzo potrzebne!

kasia_5000

Post » Czw lip 28, 2011 8:08 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Oba koty: kotka i kocurek absolutnie proludzkie.
Na razie siedzą w klatkach.

Wczoraj na Składowej spotkałam kolejną oswojoną koteczkę (chyba kotka).
Jak szłam, podeszłą do ogrodzenia.
Była bardzo głodna :(
Nasypałam Jej suchej karmy, bardzo szybko jadła.
Nawet zaczęła jeść z ręki, zanim zdążyłam Jej wsypać do miseczki.
Dała się też głaskać.
Pierwszy raz Ją widziałam, była koło takich kontenerów - po wyjściu z parkingu trzeba się skierować w lewo w kierunku Mostu dworcowego - kontenery są po prawej.
Mam zdjęcia - może mi się uda wstawić wieczorem.

Jak ktoś będzie na Składowej karmił, zwróćcie proszę uwagę, czy nadal tam jest...

kasia_5000

Post » Czw lip 28, 2011 9:15 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Zrobiłam bazarek dla naszych kociaków. Jak możecie rozgłoście go wśród znajomych.
:arrow: viewtopic.php?uid=34774&f=20&t=130952&start=0
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]