» Nie lut 06, 2011 16:24
Re: POWIEDZIAŁ: "ŻRYJ, K..WO, ALBO CIĘ ZABIJĘ!"DT! W-WA/ okolice
Witam Was wszystkich cudownych ludzi tak bardzo zaangażowanych w pomoc tym najbardziej potrzebującym bo bezbronnym. Odkryłam to forum dopiero wczoraj i cały dzień i część nocy przesiedziałam przy komputerze czytając niemal wszystkie wątki ze łzami w oczach przy Alusi tak bardzo skrzywdzonej przez nieodpowiedzialną i głupią osobę czy zdrowego czteroletniego kota którego chciała uśpić jakaś kretynka. Dużo bym w tej chwili dała aby żył mój ukochany Maciuś i Kocik, którzy odeszli ode mnie na białaczkę rok po roku, Maciuś w lipcu 2009r, Kocik w październiku ubiegłego roku, do dziś nie mogę się po tym pozbierać, mimo tego, że w moim domu mieszkają obecnie 3 koty, nigdy nie zapomnę ani i Maciusiu ani o Kociku i na zawsze będą mieć swój ciepły domek w moim sercu. Przedstawię Wam moich rezydentów: Kisia, cudna koteczka trafiła do nas z TOZ-u jako jedna "z rodziny na dachu" na stronie warszawskiego TOZ i żyła sobie z Kocikiem dopóki nie zabrała go nieuleczalna choroba. Do kisi po 3 tygodniach dołączył Kubuś 5-cio miesięczny kotek z działki dokarmiany przez p. Anię a domu szukała mu moja cudowna Pani doktor weterynarz. Potem na początku grudnia przeglądałam ogłoszenia na stronie Gumtree i znalazłam "podaruj mu gwiazdkę" bo koty marzną na mrozie. 7 grudnia był już u nas Kropek przywieziony przez cudowną dziewczynę z Otwocka, która ich dokarmiała i pomagała. Przyszedł do nas Kropek ale niestety po długiej, prawie dwuletniej walce z niewiadomą chorobą 16 grudnia, przed samymi świętami odeszła od nas Pusia, cudowna suczka, mieszaniec labradora, która najbardziej na świecie kochała koty. Tak w skrócie wygląda nasza historia ale chodziło mi zupełnie o coś innego niż zanudzenie Was wszystkich. Wchodząc wczoraj na tę stronę poleconą wczoraj przez p. Anię od Kropka chciałam przyjąć jakąś bidę pod mój skromny dach, ale czytając te wszystkie historie, takie tragiczne, zastanawiałam się kogo wybrać i czy w ogóle mam do tego prawo. Komu dać dom a kogo odrzucić, źle się z tym czuję i nie wiem co mam zrobić?
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...