ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 9:35 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Jak będą akurat głodne to się pewnie zlecą.
Najlepiej poprostu znać pory karmienia i teoretycznie po kłopocie.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lis 23, 2010 9:37 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

tak jak juz pisałam wczoraj Agatce w sobotę wcześnie rano Lidiya jedzie do Warszawy z kotami do adopcji

jest Was tyle - może dacie radę się zorganizować i te 3 kociątka wyłapać do piątku, klatkę króliczą też możemy pożyczyć do przehotelowania maluchów.

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto lis 23, 2010 9:51 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Damy radę wyłapać kocią ekipę do piątku?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto lis 23, 2010 9:56 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Trzeba jechać np. w środę lub czwartek koniecznie juz z klatką. Może uda się złapać jakiegoś - może wszystkie. Trzeba obadać sytuację, bo tak trudno wyrokowac czy się złapią czy nie. Może nie będzie problemu, a może będzie....
Jesli w czwartek nie udałoby się złapać wszystkich - zostaje jeszcze piątek. Trzeba próbować....
Proponuję zmianę terminu z osboty na inny dzień. Tylko podstawowe pytania - czy ktoś może kociaki ewentualnie przetrzymać (najlepiej jechać jak złapia sie wszystkie), no i drugie najwazniejsze pytanie Agatko do Ciebie - czy na pewno masz już ustalone wszystko z DT? Jestem bardzo ostrozna w tej kwestii, bo naprawdę już tyle róznych historii się zdarzało...
Nikogo absolutnie nie chcę urazić, po prostu jeśli wszystko jest dogadane - zaoszczędzimy sobie niepotrzebnych nerwów...

Na łapankę - oprócz klatki-łapki (którą pożyczymy z fund. [wiem jak się ten sprzęcior obsługuje ;) ]) trzeba zabrać transportery i oczywiście jedzonko - dobrze działają wszelkie saszetki - śmierdziele typu whiskas czy surowe mięso np. wątróbka. W ekstremalnych przypadkach działają tez inne "smakołyki", np. pasztetowa albo kiełbasa, czasem też waleriana - ale to już zupełnie inny temat :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Wto lis 23, 2010 9:58 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Agatko trzeba je chyba zacząć łapać już dzisiaj tylko nie wiem czy masz je gdzie przetrzymać.
Trzymam kciuki za powodzenie w łapance :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
(łatwo jest doradzać jak się siedzi przed komputerem) :mrgreen:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto lis 23, 2010 10:01 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

katimal pisze:(...) W ekstremalnych przypadkach działają tez inne "smakołyki", np. pasztetowa albo kiełbasa, czasem też waleriana - ale to już zupełnie inny temat :twisted:

Nie mogłam się powstrzymać żeby nie skopiować :ryk: :ryk: :ryk:
Skąd to znamy :wink: :ryk:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lis 23, 2010 10:05 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

A o co chodzi z walerianą? Czemu :twisted: ?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto lis 23, 2010 10:11 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

A Waleriana to dla was na uspokojenie przed akcją :mrgreen: :mrgreen:
Przepraszam to tylko taki niewinny żart,siedzę w ciepłym domku,kociaste po śniadanku drzemią a za oknem leje.
Jak myślę ile maluszków teraz siedzi na dworze i moknie to aż mnie ściska w dołku ze złości i bezsilności.
Rozmawiałam z Tż,że u nas na działce zamiast stawiać budkę dla kotów to na tarasie,który jest obudowany wytniemy otwór i zrobimy wejście dla kotów(dzikich),zawsze będą miały cieplej niż na podwórku w budce.
Obrazek

renatab

Post » Wto lis 23, 2010 10:16 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

justyna p pisze:A o co chodzi z walerianą? Czemu :twisted: ?

Miałyśmy z Becią taką przygodę, że NIC na kotkę nie działało, a MUSIAŁA być złapana. I próbowałyśmy już wszystkiego - nawet waleriany. Zleciało się pełno kotów, ale na tę małpę nie zadziałało.
Na szczęscie przy 15-tej próbie złapała się na kitekata.....

Kto może jechać łapać jutro? Jak coś ja mogę...
Czy ktoś kociaki przetrzyma przez parę dni? Ja niestety się tutaj zadeklarować nie mogę... :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Wto lis 23, 2010 10:27 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

katimal pisze:
justyna p pisze:A o co chodzi z walerianą? Czemu :twisted: ?

Miałyśmy z Becią taką przygodę, że NIC na kotkę nie działało, a MUSIAŁA być złapana. I próbowałyśmy już wszystkiego - nawet waleriany. Zleciało się pełno kotów, ale na tę małpę nie zadziałało.
Na szczęscie przy 15-tej próbie złapała się na kitekata.....

Kto może jechać łapać jutro? Jak coś ja mogę...
Czy ktoś kociaki przetrzyma przez parę dni? Ja niestety się tutaj zadeklarować nie mogę... :(

Ja też mogę i muszę. Popołudniu jakoś, 15-17? Jakaś lampa tam jest, więc coś będzie widać.
Ja ich nie mogę przetrzymać. Nie wiem kto, może moja mama, ale to bym musiała z nią ustalić.
I jeszcze wieczorem bym musiała pożyczyć sprzęt od dziewczyn z fundacji.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lis 23, 2010 10:28 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Tez nie dam rady przechować kociaków :cry: Od niecałych 2 mieś mamy kicię Henrysię, Chrobotek jeszcze czasem się na nią denerwuje, jakby zobaczył jeszcze 3 następne to zawał na miejscu :ryk:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto lis 23, 2010 10:28 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

katimal pisze:Trzeba jechać np. w środę lub czwartek koniecznie juz z klatką. Może uda się złapać jakiegoś - może wszystkie. Trzeba obadać sytuację, bo tak trudno wyrokowac czy się złapią czy nie. Może nie będzie problemu, a może będzie....
Jesli w czwartek nie udałoby się złapać wszystkich - zostaje jeszcze piątek. Trzeba próbować....
Proponuję zmianę terminu z osboty na inny dzień. Tylko podstawowe pytania - czy ktoś może kociaki ewentualnie przetrzymać (najlepiej jechać jak złapia sie wszystkie), no i drugie najwazniejsze pytanie Agatko do Ciebie - czy na pewno masz już ustalone wszystko z DT? Jestem bardzo ostrozna w tej kwestii, bo naprawdę już tyle róznych historii się zdarzało...
Nikogo absolutnie nie chcę urazić, po prostu jeśli wszystko jest dogadane - zaoszczędzimy sobie niepotrzebnych nerwów...

Na łapankę - oprócz klatki-łapki (którą pożyczymy z fund. [wiem jak się ten sprzęcior obsługuje ;) ]) trzeba zabrać transportery i oczywiście jedzonko - dobrze działają wszelkie saszetki - śmierdziele typu whiskas czy surowe mięso np. wątróbka. W ekstremalnych przypadkach działają tez inne "smakołyki", np. pasztetowa albo kiełbasa, czasem też waleriana - ale to już zupełnie inny temat :twisted:

Tak, mam wszystko ustalone.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lis 23, 2010 10:33 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

Jeśli chodzi o pożyczenie sprzętu - nie sądzę, że będzie z tym problem.
Trzeba się skupić w takim razie na znalezieniu domku na te 2-3 dni.
Jesli chodzi o jutro - dla mnie lepsze są wcześniejsze godziny, chyba, że wyrobimy się tak do 17 ( a jesli nie to ja po porstu sie zmyję wcześniej).
Kotki możemy łapać, jak będziemy mieli dla nich dom (taki do soboty mam na mysli) - naczej nie ma sensu...

KTO DA KOCIAKOM DOMEK NA 2-3 DNI ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Wto lis 23, 2010 10:38 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

A co z tą dwójką podrostków?
Obrazek

renatab

Post » Wto lis 23, 2010 10:50 Re: Toruń-KotyzCmentarza.PilnieDTdlaKOCIĄT.ZapewniamUtrzymanie

renatab pisze:A co z tą dwójką podrostków?

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że ranatab zaproponowała przyjęcie również tych 2 podrostków.
Nie wiem jednak czy one dzikie czy nie. To musimy zobaczyć na miejscu.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]