Matka umarła koty na bruk – 13latka i 3latek w swoich domach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 11:01 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jeżeli kubuś ma koci katar to po co czekać aż do soboty,przecież im wcześniej trafi do weta to będzie mniej powikłań po choróbsku,póżniej okaże się że nie ma transportu i znów się odwlecze a jak kicia skona tam pod klatką to wszystkie będziemy miały zafajdane sumienia.Jeżeli faktycznie jest chory to zróbmy coś żeby go uratować,nie czekajmy ,nie wyznaczajmy kolejnych dat bo może okazać się że dla niego jest już za póżno.LITOŚCI DLA TEGO KICIA!!!
Przy tej pogodzie organizm osłabionego kota wyniszczy się jeszcze bardziej,miałam ostatnio taką kicię na tymczasie,dawano jej 1% procent że przeżyje i przeżyła ale gdyby jeszcze jeden dzień była tam skąd przyszła to nie doczekała by u mnie tymczasu.
My tu się mądrzymy a nawet nie wiemy czy on jeszcze na tym świecie,więc może zacznijmy działać ale nie na komputerze.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale jestem strasznie wściekła na całą tę sytuację bo jak zaczęło układać się wszystko w całość to wtedy pojawia się jakieś ale :evil: :cry:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro lis 17, 2010 11:04 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

renatab, jeszcze raz podkreślam, iwcia założyła wątek i tylko ona wie gdzie jest Kubuś.
Bez niej nic nie zrobimy :( a jak na razie wszystko się układa, ale iwcia się nie pojawiła.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lis 17, 2010 11:25 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

no jaj jej pisałam wczoraj PW żeby się PILNIE pojawiła bo renatab masz racje-za dużo już razy zwlekanie skończyło się tragicznie dla kicia :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 17, 2010 11:27 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Może któraś z Łodzianek ma kontakt tel. do iwci :?:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lis 17, 2010 11:39 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Ja też nie rozumiem o co chodzi.

Zakłada się błagalny wątek o pomoc, kot jest na dworze, bez dachu nad głową, bez opieki, pojawia się DT gotowy go zabrać już, w tym momencie i temat przestaje być pilny.

Dziewczyny, skoro nie możecie go zabrać do siebie, dlaczego skazujecie go na bezdomność, dlaczego nie pozwalacie mu jechać do DT który na niego czeka, w którym będzie miał zapewniony dach nad głową i opiekę.

Robi się coraz zimniej, kot na dworze, jakie są przeciwwskazania do wyjazdu do W-wy?

No chyba że sytuacja wygląda inaczej, a to tylko dramatyzm na potrzeby wątku, chyba że są jakieś przeciw, ale może coś napisać i wyjaśnić, bo teraz wygląda to co najmniej dziwnie i niepoważnie.

gosiaa

Post » Śro lis 17, 2010 11:43 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Renatab tak jak pisałam na pw, najwcześniej, gdy na bank będę mogła go zabrać to sobota, podejdę tam dziś po pracy, ale po zmroku posesja jest pozamykana i raczej nikt mnie tam nie wpuści, a Kuba nawet jak będzie to zawołany nie przybiega do mnie [dla niego to dobrze, bo dwie posesje dalej mieszka gołębiarz].
Nie mogę przechodzić przez siatkę, raz z moim stabilizatorem nie dam rady, dwa nie mogę zadrzeć z ludźmi mieszkającymi w okolicy, bo obok są moje dwa tymczasowe psy a ludzie tam są bardzo nieprzychylni dla zwierząt, otruli mi tam już mojego osobistego psa, muszę wszystko rozegrać bardzo delikatnie.
Podejdę do tych jedynych sąsiadów, którzy nie pozostali obojętni na los kotów i poproszę, aby mi pomogli w przechwyceniu Kuby przed sobotą, to dzięki nim udało się złapać Kasię, Kubę też przechwycą, ale potrzebna dogodna okazja, im jest łatwiej poruszać się swobodnie po tej posesji.

Kubę mogę na chwilę zamknąć w klatce wystawowej, którą mam na posterylkowe dziczki, bo chwilowo stoi pusta, jeśli chodzi o transport do Warszawy to niezawodna Arcana pomoże [Grażyno bardzo Ci dziękuję przy okazji :D], mamy już dopracowane przesyłki Warszawa – Łódź.

Dziewczyny ja na prawdę nie mogę tam szaleć, bo koty pojadą, ale moje tymczasowe psy zostaną, nie wiadomo jak długo, bo chętnych na nie brak a już wystarczające mam nieprzyjemności za to, że psy szczekaja.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lis 17, 2010 11:51 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

iwcia, i teraz już coś wiadomo.
Szkoda że nie uda się złapać dzisiaj albo w czwartek, mógł by w piątek raniutko pojechać do W-wy z włóczką.
Ważne żeby go jak najszybciej złapać, żeby nie siedział na dworze, a jak już będzie czekał bezpieczny w klateczce to zupełnie co innego.

gosiaa

Post » Śro lis 17, 2010 11:52 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

A, no to teraz wiadomo jak sprawa wygląda.
Nieciekawie, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko.

Renata, jak Kubuś trafi do Ciebie to mały grosik podeślę do skarpety.
Iwciu, kciuki za sprawną akcję :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lis 17, 2010 11:54 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jeżeli byli zdolni otruć to aż dziw bierze że nie zrobili tego z kociakami.A może trzeba porozmawiać z ludżmi którzy go dokarmiają może pomogli by go złapać?Czy to jest prywatne osiedle ze nie można się tam dostać w biały dzień?A może ci ludzie co złapali Kasie by pomogli wcześniej
Obrazek

renatab

Post » Śro lis 17, 2010 12:15 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

wszystko jasne ale do soboty jeszcze trzy dni,moze jak dziś bedziesz u sąsiadow to da się coś zalatwić na jutro albo na piątek? tu chodzi o życie Kuby !
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 17, 2010 12:32 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

renatab pisze:Jeżeli byli zdolni otruć to aż dziw bierze że nie zrobili tego z kociakami.A może trzeba porozmawiać z ludżmi którzy go dokarmiają może pomogli by go złapać?Czy to jest prywatne osiedle ze nie można się tam dostać w biały dzień?A może ci ludzie co złapali Kasie by pomogli wcześniej

Kasię złapali mi właśnie ci sąsiedzi, którzy dokarmiają te koty.
Jadę tam dziś po pracy jeśli tylko zastanę ich w domu to dam im znać aby łapali Kube jak tylko go spotkają. Tak jak zeszłym razem zostawię im transporter i będę czekać na znak od nich, że kot złapany, jesli do soboty im się nie uda to w sobotę rano sama pojadę na łowy.
To osiedle domów jednorodzinnych.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lis 17, 2010 12:35 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Pozostaje mi tylko trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Post » Śro lis 17, 2010 12:37 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Trzymam kciuki za powodzenie akcji!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lis 17, 2010 12:41 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Kubusia :!:

smarti

Post » Śro lis 17, 2010 17:02 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Ojej, żeby się tylko udało - wiem, jak to jest, niedawno sama łapałam Kropka przed wysłaniem do Warszawy (przez niezawodną Arcanę :D )i też się bałam, czy się to wszystko uda zgrac. Ale się udało i dzięki Morela80 Kropek jest już w nowym domku. Oby z Kubusiem było podobnie!!! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]