Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 22:53 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Czarnulka21 pisze: Jestem już po wizycie w swojej lecznicy,pani dr poleciła operację u profesora, który przyjeżdża do Białegostoku z Olsztyna na operacje, ale będzie dopiero w przyszły piątek, a im dłużej będziemy czekać to kitka niestety może się udusić :( Poleciła innego profesora z Warszawy.
Jutro ma do niego dzwonić jaki koszt i na kiedy można umówić się na operację.

Kochani kciuki nadal potrzebne, żeby kitka dała radę jeszcze dotrzymać do operacji.

Na pewno wszystko będzie w porządku :ok:. Wytrzyma :ok:.
Dobrze, że Uszacia siedzi w klatce i zbytnio się nie rusza. Przy zerwanej przeponie brakuje tej bariery, która oddziela płuca od jamy brzusznej. Jelita i inne narządy (np. tak jak w przypadku mojego Trusia wątroba i śledziona) mogą się przemieszczać do klatki piersiowej i uciskać płuca utrudniając oddychanie. Jeśli kot biega, rusza się, jest większe niebezpieczeństwo, że jelita będą się przesuwać i że przemieszczą się w jakiś nagły sposób uniemożliwiając oddychanie przez nacisk na płuca.
Jeśli kicia spokojnie siedzi w jednym miejscu to wg mnie nie powinno się nagle zdarzyć nic niedobrego. Ale na pewno im szybciej będzie operowana, tym lepiej.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto wrz 28, 2010 7:49 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Kciuki za Uszatke, oby wytrzymala jeszcze troszke. :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto wrz 28, 2010 7:52 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

TAK, TAK BARDZO MOCNE :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto wrz 28, 2010 8:53 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

:ok: mocno zaciśnięte!!!
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Wto wrz 28, 2010 9:56 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

pisikot - absolutnie nikt nic za złe nie ma, no co ty. Naprawdę chcemy, żeby było dobrze. Cieszę się, że Trusiowi się udało. Obawiam się jednak, że transport do Wwy w tym przypadku jest mocno dyskusyjny. Ona się mocno denerwuje w samochodzie. Podanie środków uspokajacych - nie konsultowalam w sumie, ale na kobiecy rozum raczej niekoniecznie wyjdzie jej na zdrowie.

Asiu - dzięki za konsultacje. Co do profesora z Olsztyna - nie znam osobiście. Wiem tylko, że jak trzeba było złożyć na gwałt łapkę Janka Muzykanta to nie było rozmowy (pomijając koszt który był dwukrotnie wyższy niż na Białostoczku) ale umówienie się na zabieg na za ponad miesiąc :( A operacja była potrzebna na wczoraj bo dziewczyna która go znalazłą następnego dnia wyjeżdżała i chciała go zabrać ze sobą. Ostatecznie operację przeprowadził dr Bidulewicz (przyjechał specjalnie poza godzinami pracy) - łapka złożona, podczas kontroli w lecznicy w Wwie złego słowa nie powiedzieli. Dziś kić jest zdrowy, szczęśliwy no i dzięki tej błyskawicznej operacji ma wspaniały DS.
Wiem, że profesor brzmi dumnie, ale jako przedstawiciel środowiska akademickiego wiem też, że czasem mlodzi naukowcy i nowatorskie metody przynoszą wiecej dobrego. Nie wiem jak jest w medycynie/weterynarii, wiem że w mojej dziedzinie sporo z nich zatrzymało się na etapie Polski Ludowej (już nic nie mówię, bo mnie z roboty wywalą) :twisted: Zobaczymy co powie dr Ewa po rozmowie z drugim profesorem. I tak mamy jeszcze kilka dni - pomimo duszności musimy poczekać aż minie niebezpieczeństwo pp.

Generalnie dr Agnieszka jest świetnym chirurgiem. Myślę, że jeśli po otwarciu pacjenta okaże się że nie ma co zbierać to i cudotwórca tu nie pomoże. Może być za mało pozostałości przepony do naciągnięcia. Mogą być zrosty. Kicia ma też w środku coś co wygląda na guz :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto wrz 28, 2010 10:10 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

W pierwszym poście lista darczyńców- będziemy na bieżąco uzupełniać. Dziękujemy :1luvu:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto wrz 28, 2010 10:13 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Luspa - dzieki za ten wątek. Dobry z Ciebie ludek :1luvu:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto wrz 28, 2010 10:49 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

aga&2 pisze: Wiem, że profesor brzmi dumnie, ale jako przedstawiciel środowiska akademickiego wiem też, że czasem mlodzi naukowcy i nowatorskie metody przynoszą wiecej dobrego. Nie wiem jak jest w medycynie/weterynarii, wiem że w mojej dziedzinie sporo z nich zatrzymało się na etapie Polski Ludowej (już nic nie mówię, bo mnie z roboty wywalą) :twisted: :(

Mój szwagier - lekarz chirurg jest tego samego zdania :wink:. Zawsze radzi, żeby zamiast profesorów wybierać lekarzy specjalistów "średniego szczebla" - takich, co już mają kilkanaście lat praktyki, jeszcze im się chce, douczają się, nie stracili zapału do zawodu. Co do wetów pewnie może być podobnie. Trusia operował tzw. "młody, zaj ... zdolny". Kontakt z nim, konsultacje przed operacją, kontakt po - to była sama przyjemność. Zafascynowany pracą, bystry, błyskotliwy, świetny facet :!:.

Trzymam kciuki za Waszą pania Agnieszkę i wierzę, że zrobi, co tylko będzie można :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto wrz 28, 2010 11:10 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Trzymam kciuki i czekam na wiadomości :1luvu:

Lista darczyńców spora :kotek: na operację na pewno wystarczy! :1luvu:

Alexis_86_

Od: Nie gru 20, 2009 11:49

Post » Wto wrz 28, 2010 11:13 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Wieści z dzisiaj - panienka ma się dobrze, nie gorączkuje, dobrze je. Od początku robi to co prawda małymi porcjami za to często. Mokre jest mniam, mniam ale suche kłuje w ząbki :wink:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Wto wrz 28, 2010 15:26 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

uwazam ze nie powinno się podawać suchej karmy tak choremu kotu przecież pęcznieje
a i samo gryzienie to wysiłek Sucha karma to ogrom chemii
Przy tak ogromnym zangażwaniu i ofiarności ludzi mozna podać jej gotowanego kurczaka czy rybe niech nabierze sił by przetrwala operacje .Operacja to duzy wysiłek i obciążenie dla organizmu

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

Post » Wto wrz 28, 2010 15:33 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Ja to bym dawała głównie mokrą karmę. I troszkę karmy dla kociąt-będzie jej łatwiej gryźć bo są w takim kształcie :)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Wto wrz 28, 2010 17:58 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

jagoda48 pisze:uwazam ze nie powinno się podawać suchej karmy tak choremu kotu przecież pęcznieje
a i samo gryzienie to wysiłek Sucha karma to ogrom chemii
Przy tak ogromnym zangażwaniu i ofiarności ludzi mozna podać jej gotowanego kurczaka czy rybe niech nabierze sił by przetrwala operacje .Operacja to duzy wysiłek i obciążenie dla organizmu

Kotka znajduje się w lecznicy.Nie sądzę aby Pani Doktor zostawiła pacjentów i zajęła się gotowaniem kurczaka 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto wrz 28, 2010 18:54 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

A rzuć to 8) Kotka podczas operacji sterylizacji ? Niech leży z otwartym brzuchem, nic jej się nie stanie, idziem kurczaka gotować :P Nie no żart. Ale dobrze by było dawać jej mokrą karmę

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Wto wrz 28, 2010 19:10 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

nieustające :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

[poprzednia][następna]