Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 15, 2010 22:31 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Dla mnie ten opis jest nieco dziwny.
Milutek kiedy przyczołgał sie do nas był juz też ze starym urazem. Też dostawal nivalin z cocarboksylaza, rehabilitowany byl od samego właściwie początku, dosłownie kilka dni mineło. A tam renomowana lecznica i dopiero teraz nivalin dają. Cos jest w tym wszystkim nie tak.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 15, 2010 22:34 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

ja slyszalam, ze nie byl rehabilitowany. nie wiem jak naprawde bylo.... Blagam, gdyby ktos zechcial wystawic bazarek na kotka, nie mam na niego zadnych funduszy na razie.... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro wrz 15, 2010 22:36 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Ja nic nie wiem :) mnie nie pytać, tylko linka podesłałam :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 15, 2010 22:40 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

o rety załamałam się tym opisem z linka...

czy mogę go dodać na FB? przybliżymy sytuację...
czy może lepiej nie?
nie wiem, szkoda mi biedactwa, teraz jest pełne życia, rozmruczane i tak niekochane... :cry:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro wrz 15, 2010 22:44 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Kurde nie wiem :( niechce mieć kłopotów... Może faktycznie poczekać...Ja podesłałam bo znalazłam na necie

dopisek: to jest wpis na linku z 13.08 czyli od miesiąca by dostawał...

CatAngel

Post » Śro wrz 15, 2010 22:53 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Sprobuje pogadac z dzieczyna ktora szuka kotka - czy ona go wezmie. Ale mam o nim tak malo informacji. Swiderek to ostatni kot, ktoremu chce pomoc - musze zrobic sobie przerwe, nie mam mozliwosci juz dalej pomagac kotom - ani fizycznej, ani finansowej, ani psychicznej - wysiadam juz, przepraszam :cry:
Teraz wyciagnelismy ze schronu 3 koty, z czego jeden wygenrowal ogromny dlug...
Nie za bardzo tez rozumiem jak mam od razu wysylac Swiderka do Olszytna, podczas gdy jest chory, nie jest zaszczepiony i w dodatku nie ma pieniedzy na jego badania...
Jest dla niego awaryjna opcja dt, ale musi zostac zaszczepiony i przejsc kwarantanne, bo to jest bardzo, ale to bardzo zakocony dom i bez pieniedzy oczywiscie...

Never

Post » Śro wrz 15, 2010 23:01 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Dodajcie do ogłoszenia na FB które Świderek tam ma, że potrzebna pomoc finansowa :!:

CatAngel

Post » Pt wrz 17, 2010 22:01 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Coś wiadomo?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob wrz 18, 2010 14:48 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Dzis powinnam wiedziec, czy maly jedzie do jakiejs pani z Wadowic, czy tez w pn bedzie w Wwie. Tutaj ma dt na 3 tygodnie. Jest chory na kk, nie szczepiony... :roll:

Never

Post » Nie wrz 19, 2010 21:08 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

wiadomo już coś?
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon wrz 20, 2010 9:14 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

tak. pani z Wadowic nie chce kotka. Kotek byl u lekarzy, ale nie wiedzieli co mu jest, u neurologa nie byl. Ludzie, u ktorych teraz jest kot nie oddaza go do schronu, szukają dla niego ds, bo zostac u nich nie moze. Umowilam sie, ze po wyleczeniu kotka z kk i po zaszczepieniu przywioza go do Wwy na badania (kotek zostanie tu na tdt), a potem albo kot znajdzie ds, albo go zabiora do Łodzi i dalej beda szukac.
MOgli go przywiezc i dzis, ale: kot do 4-go ma brac antybiotyk, bez sensu jest strsowanie go teraz podroza, i tak w w-wie nie zrobimy mu badan specjalistycznych dopoki nie wyzdrowieje i nie bedzie zaszczepiony - za duze ryzyko pp. Za bardzo sie boje, stad zaproponowalam zeby poczekac. Jak tylko kotek przyjedzie potrzebne bedzie wsparcie na badania, i tutaj bardzo licze na miau i na FB. Mam nowe fotki kotka - ktos chce wrzucic jak przesle na poczte? I co najwazniejsze - mam teraz bezposreni kontakt z domem, gdzie kotek na razie jest. Maly robi kupki do kuwety, ale siusia pod siebie. Jest teraz w pieluszce.

Never

Post » Pon wrz 20, 2010 22:13 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Never, wyślij zdjęcia do mnie - rudomi@rudomi.pl
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon wrz 20, 2010 22:21 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

qlenka pisze:Never, wyślij zdjęcia do mnie - rudomi@rudomi.pl

i do mnie catangel@o2.pl
:ok:
Biedny ten kotek :(

CatAngel

Post » Pt wrz 24, 2010 8:36 Re: Świderek z paraliżem tylnych łapek - kto mu pomoże????

Takie maleństwo, a tyle musi wycierpieć... :placz:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

[poprzednia][następna]