BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 8:18 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Kotek żre jak smok. Głównie mokre, ale suchego też skubnął.
Dziś była pierwsza kupa w kuwecie, wzorcowa.
Niestety wczoraj nasikał na ręcznik który mu dałam do leżenia (i zakopał), więc póki co z ręcznika zrezygnowałam - chcę, żeby kuweta była jedynym miejscem, gdzie daje się zakopać urobek.

W ramach głaskania próbuję go trochę umyć mokrym, ciepłym wacikiem. Tak po kawałku. Raz, że brudne toto jak nieszczęście, dwa, że może skojarzy mu się z wylizywaniem przez kotkę? Znosi to jakoś, choć niechętnie...
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Pon lut 15, 2010 8:23 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Katie, czy jedzonko zniknęło?
Ja bym im dała dzień - dwa spokoju, tylko wystawiałabym jedzenie. Mogą być mocno wystraszone, więc niechby się trochę uspokoiły. No nie wiem, tak myślę.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Pon lut 15, 2010 8:31 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

właśnie spieszę donieść, że to co zostawiłam zniknęło :-) :ryk:
co oznacza, że są i żyją, ale na pewno coraz bardziej głodne, bo dużo im tego nie zostawiłam;
teraz dostawiłam mleczko i garstkę suchego, więc mam nadzieję, że się nie przejedzą :roll:
jak myślicie - dzisiaj się ustawiać, czy dać im się uspokoić i pokarmić normalnie przez kilka dni :?:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Pon lut 15, 2010 9:08 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

zmieniłam tytuł.

kurcze... dziewczyny - jestem pełna podziwu dla akcji weekendowej i tej całej akcji ratunkowej dla kociej rodzinki... :1luvu:

Dla forumowiczów, którzy dopiero teraz tu wejdą podsumuję całą akcję:

- Kotka z 4 maluszków zamieszkała w zamkniętym garażu.
- Kotka została już złapana i zawieziona na sterylkę.
- Jeden maluszek został już złapany i jest już w DT u _esperesso :1luvu:
- Dwa maluszki czekają na złapanie i mają zaklepane DT.
- Dla jednego maluszka ok 4 miesięcznego brakuje wciąż schronienia.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lut 15, 2010 9:39 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Katie_73 pisze:jak myślicie - dzisiaj się ustawiać, czy dać im się uspokoić i pokarmić normalnie przez kilka dni :?:

moim zdaniem ustaw sie dzis, pod wieczor
jak sie zlapie, bedziemy przewozic
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon lut 15, 2010 11:00 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Katie_73, wysłałam Ci maila.

Maluszki wystraszone, ale im dłużej bez mamy, tym bardziej będą zagubione. A tak, trafią do czyjejś łazienki i już im się krzywda nie stanie :ok:
Też jestem za tym, żeby kontynuować. No chyba, że z jakiś względów poczekać? Ktoś ma rady?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 15, 2010 11:02 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

w jakim celu czekac?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon lut 15, 2010 11:07 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Maryla, nie wiem. Ja nie jestem za czekaniem. Ale nie byłam z Wami, nie wiem jak to wygląda? Garaż, chowanie się itp. Dlatego pytam, bo ktoś kto był, widział, może uważać inaczej.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon lut 15, 2010 11:11 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

ja byłam
i uwazam ze trzeba lapac
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon lut 15, 2010 11:23 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

oki
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lut 15, 2010 12:43 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Katie_73 pisze:Ewa zabrałą matkę do lecznicy na sterylkę - jeśli nie zrobimy tego teraz - za parę miesięcy będziemy łapać kolejne maluchy :? , choć maluchy zostały teraz same, mamy nadzieję, że wybrałyśmy mniejsze zło,
odjazd matki nie obył się bez przygód, bo już po odjeździe Ewa zadzwoniła, że wraca, bo jej kocica z klatki uciekła i się po autku przemieszcza, gonitwa za dzikim kotem po małym samochodziku była dla Ewy dość wyczerpującym zadaniem, ale się udało i odjechały ...
a ja zjadłam obiad i z nowymi siłami zaraz wybieram się do garażu :D

Kaśka, trzeba było nie pisać że dałam ciała z klatką :wink:
Rzeczywiście, zawsze staram się związać klatkę :oops: Nigdy więcej nie zapomnę tego zrobić. Myślałam, że z przerażenia wjadę na najbliższy słup, jak w lusterku wstecznym zobaczyłam czarny łepek. Kotka-cwaniara wciągnęła do klatki leżące obok prześcieradło którym nakrywam klatki. To podważyło drzwiczki i kotka dała nogę. Na szczęście udało mi się ją podstępem znów do klatki zapędzić ale co przeżyłam to moje 8O
Cieszę się, że maluchy są nadal w garażu (też się zastanawiałam czy dobrze robię zabierając kotkę, z drugiej strony wiem z doświadczenia, że kotki raz złapanej w klatkę można nie złapać po raz drugi, szczególnie w krótkim odstępie czasu, a ona niebawem znów byłaby kotna). Teraz nie pozostaje nic innego, jak jak najszybciej wyłapać maluchy. Wiem, nie będzie lekko ale...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon lut 15, 2010 13:02 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Fajne przygody w małym samochodziku :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lut 15, 2010 13:18 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

Poddasze pisze:- Dla jednego maluszka ok 4 miesięcznego brakuje wciąż schronienia.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lut 15, 2010 14:12 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

:!:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lut 15, 2010 14:14 Re: BEMOWO-Osmańczyka - szukamy DT dla jednego brzdąca!

to ja jeszcze raz podrzucę...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

[poprzednia][następna]