GDYNIA jestem śliczny. Już nie szuka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 27, 2009 20:45 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Dziękujemy :) Niedawno wróciłam do domu po prawie 5-dniowej nieobecności. Kotulek jakoś przeżył :wink: Już wymiziany, wyczesany i nakarmiony :D A po łazience fruwa mnóstwo kłaków :roll: We wtorek kolejna wizyta u weta.
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Nie gru 27, 2009 20:46 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Czekamy zatem na dalsze wieści 8)
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto gru 29, 2009 21:14 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Dziś było kolejne czyszczenie uszu. Nadal jest ropa i to jaka :strach: Dostał maść oridermyl, którą mam podawać przez około 3 tygodnie :strach:
Dziś mijają 4 tygodnie jak jest u mnie. Jak ten czas leci... Biedak cały czas siedzi w łazience. Na szczęście chyba mu to za bardzo nie przeszkadza, gdyż nie protestuje. Najbezpieczniej czuje się pod szafką, jednak jak zaczynam go głaskać to wychodzi rozmruczany :D . Mimo wszystko nadal jest płochliwy :( Nie za długo to trwa? :roll:
Jajka będziemy ciąć w styczniu :twisted: jak trochę podreperujemy uszy. Kiedy mu zacząć szukać domu? Bo u mnie nie może zostać...

Równo rok temu szczepiłam moje koty. Zastanawiam się czy zaszczepiać je jak najszybciej czy odczekać, bowiem szczepienie może je osłabić i mogą coś złapać od tego dzikuska. Poradźcie coś, plissss.
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Wto gru 29, 2009 21:30 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Zdjęcia kiepskie, robione z ukrycia, gdyż kotuś boi się lampy i aparatu zresztą też :wink: Zauważcie jaki ma ładny kolorek, pomimo beznadziejnych zdjęć.

Obrazek

Obrazek
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Wto gru 29, 2009 21:34 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

jeszcze jedno, znowu przerwałam mu śniadanko :wink:

Obrazek
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie sty 03, 2010 15:00 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

A kto tam?

Obrazek

To my ciekawscy ;)

Obrazek

Nie mogę mu zrobić porządnego zdjęcia pyszczka, bo jak tylko zobaczy aparat, ucieka pod szafkę :roll:
Nagrałam krótki filmik, ale nie wiem jak go wstawić :? :roll:
Kotuś nadal płochliwy, jednak robi się z niego straszny miziak :D Ociera się o moje nogi z taką siłą, że jak bym była słabsza to by mnie przewrócił :wink: Dziś wywalił brudne brzusio do głaskania :1luvu: Zaczyna trochę słyszeć i powoli się rozgaduje :wink: Bawi się sam piłeczką, rolką papieru czy też moimi kosmetykami, które sobie wygrzebuje z koszyczka :twisted: Do kuwety trafia bezbłędnie. Jadł też pięknie, jednak od wczoraj jakby gorzej :roll: Mokre przestało mu smakować :? Ma dość twardy brzuszek, co mnie trochę niepokoi, ale kupy są ok. Podaję mu oridermyl do uszu, ponieważ nadal ma ropę :(
Nie było jeszcze bezpośredniej konfrontacji z moimi kotami, ale widzę, że reaguje na nie z ciekawością, a nie ze złością. Będzie nadawał się na dokocenie :wink:
W końcu zgubił zimowe futro, od razu on i łazienka wyglądają lepiej :wink:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie sty 03, 2010 23:34 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

podrzucę te moje (tymczasowe) przygłuche kocisko :wink:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie sty 03, 2010 23:53 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Moim zdaniem powinnaś poczekać te 3 tygodnie.
W tym czasie wyleczysz uszy i skoro twoje koty są szczepione,
możesz go z nimi poznać i uczyć go egzystować w mieszkaniu.
Nie może być cały czas w łazience, powinien uczyć się odgłosów mieszkania,
radio gwizd czajnika, otwieranie drzwi, dzwonek i co tam jeszcze.
Jeśli do tego się nie przyzwyknie ma małe szanse na adopcje.

Ale szansę ma, bo zawsze gdzieś jest ten dom...który czeka.
Kotek jest zresztą śliczny jak widać na fotkach.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon sty 04, 2010 22:12 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

kotika pisze:Moim zdaniem powinnaś poczekać te 3 tygodnie.

Całkowicie popieram
Czasami to nawet z kotiką mamy podobne zdanie
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon sty 04, 2010 23:14 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

kotika pisze:Moim zdaniem powinnaś poczekać te 3 tygodnie.

Wiem, że nie może siedzieć cały czas w łazience :wink: Na razie pozwalam im się wąchać przez szparę w drzwiach, ale chyba tak mu się spodobało, ze dzisiejszej nocy obudził mnie łomot w łazience i drzwi się otworzyły :roll: Skubaniec skoczył na klamkę :lol: Na szczęście nie wyszedł, bo nie uśmiechałoby mi się bieganie za kotami o 4 rano :roll: Wydaje mi się, że do nich jest nastawiony zabawowo. One różnie. Wiem, że kocury są bardzo ugodowe, ale Niuńka już pokazała swój charakterek.
Co do odgłosów to wcześniej nic nie słyszał z powodu potężnych magazynów ropy w uszach. Teraz jest ciut lepiej. Moja łazienka jest w centrum mieszkania i przez to nie jest za bardzo izolowany :wink:
Boję się go wypuszczać, bo jeszcze jest płochliwy i nie wiem czy w mieszkaniu nie zakamufluje się gdzieś gdzie nie będę mogła do niego dojść. Może w weekend spróbuje go przenieść do sypialni, bo to jedyne, oprócz łazienki, pomieszczenie które mogę zamknąć.
Ja też mam nadzieję, że gdzieś czeka na niego dom 8) Z dnia na dzień robi się ładniejszy i bardziej odważny :D Jeszcze troszeczkę i będą z niego koty 8)
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Pon sty 04, 2010 23:18 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Pisz, prosimy, jak najwięcej :D

Hańka

Post » Wto sty 05, 2010 2:56 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

A ja cichutko podczytuję, kibicuję w oswajaniu i przyszło mi do głowy imię.
Feri, Ferek.
Ferrum to żelazo, a skoro on stalowy...

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto sty 05, 2010 11:40 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Ciekawa jestem, czy aby nagrodą w konkursie na imię nie jest...kot? :twisted:

Hańka

Post » Wto sty 05, 2010 12:39 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

haniaszaraf pisze:Ciekawa jestem, czy aby nagrodą w konkursie na imię nie jest...kot? :twisted:

Odwołaj to natentychmiast! Stalowy nie pasuje mi kolorystycznie!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto sty 05, 2010 13:53 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

:lol:

Hańka

[poprzednia][następna]