KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 14:41 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Misio zadomowiony :)
Sprawia wrażenie, że jest mu zupełnie bez różnicy, gdzie się znajduje, wszędzie czuje się dobrze :)
Zero stresu, miska i kuwetka od razu obczajone. I chwilę po przyniesieniu już walczył z pluszową myszką.
I z Anulką też to całkiem dobrze wygląda - na początku słychać było trochę prychanie i się łapowali, teraz nie ma wprawdzie miłości,ale jest raczej ok. I się ganiają po całym mieszkaniu robiąc hałas jak małe słoniki :)
Z wyglądu i rozmiaru jest prawie identyczny jak Anulka, więc zazwyczaj musze się sekundkę zastanowić, który to kiciek do mnie podszedł.
Jest straaasznym miziakiem.
Wystarczy podejść, a motorek włączony, jak się pogłaska tylko przez chwilę, to biegnie za człowiekiem i miauczy, dopominając się więcej :)
Oj ja nie wiem, czy go oddam :wink:

Od potencjalnego domku jeszcze nie mam wieści.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Wto sty 12, 2010 17:55 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

feryenne pisze:Misio zadomowiony :)
Sprawia wrażenie, że jest mu zupełnie bez różnicy, gdzie się znajduje, wszędzie czuje się dobrze :)
Zero stresu, miska i kuwetka od razu obczajone. I chwilę po przyniesieniu już walczył z pluszową myszką.
I z Anulką też to całkiem dobrze wygląda - na początku słychać było trochę prychanie i się łapowali, teraz nie ma wprawdzie miłości,ale jest raczej ok. I się ganiają po całym mieszkaniu robiąc hałas jak małe słoniki :)
Z wyglądu i rozmiaru jest prawie identyczny jak Anulka, więc zazwyczaj musze się sekundkę zastanowić, który to kiciek do mnie podszedł.
Wystarczy podejść, a motorek włączony, jak się pogłaska tylko przez chwilę, to biegnie za człowiekiem i miauczy, dopominając się więcej :)

ale Ci zazdroszczę tego cuda :kotek: takie tygrysiątka to moja miłość :wink: taka słodko sprytna minka i ten zezik :mrgreen: :ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 12, 2010 18:10 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek

półroczny mizialski oswojony kotek mieszkający pod samochodami na ulicy Dawida szuka pilnie DT :!: kotek bardzo płacze i prosi aby go zabrać z ulicy - widać to zresztą na zdjęciu :!:
! prosimy o DT!

czy zdążymy mu pomóc :oops:

jessi74

Post » Wto sty 12, 2010 20:08 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Jessi a on jest tam na tej drugiej ulicy? Bo domek rozumiem ten z KŻ, tak?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 12, 2010 20:54 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Gibutkowa pisze:Jessi a on jest tam na tej drugiej ulicy? Bo domek rozumiem ten z KŻ, tak?

to oswojony śliczniutki kotek- dom tymczasowy się znajdzie i pewnie dom stały szybko
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2010 21:10 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Wto sty 12, 2010 20:55 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

wątek Strzałki, Zuzi i Toniego viewtopic.php?f=13&t=105909

jessi74

Post » Wto sty 12, 2010 22:07 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

feryenne pisze:Misio zadomowiony :)

Zamienię małego, burego Denisa :twisted: na Misia :oops:
co Ty na to? :mrgreen:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto sty 12, 2010 22:15 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Misio nasz słodziutki aniołeczek nie może nawet wiedzieć o istnieniu Denisa - przecież to małe diablę wcielone :mrgreen: przywiozłaś go sobie - to się nim zajmuj, naucz go żeby sie bawił zabawkami nie szlafrokiem , żeby nie wykradał z misek rezydentów no i żeby całego jutrzejszego dnia pod Twoją nieobecność nie poświęcił na robienie Ci psikusów :mrgreen:
spokojnej nocy :ryk: :ryk:

jessi74

Post » Wto sty 12, 2010 22:46 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Agness78 pisze:Zamienię małego, burego Denisa :twisted: na Misia :oops:

Boże broń!
Limit diabełków to mi juz Anulka po wielokroć wyczerpała :D
A z Misiem poznaję nowe, zadziwiające możliwości - np. to, że możesz mieć kota na kolanach wtedy, kiedy to Ty masz ochotę :mrgreen:
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Wto sty 12, 2010 23:01 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

feryenne pisze:
Agness78 pisze:Zamienię małego, burego Denisa :twisted: na Misia :oops:

Boże broń!
Limit diabełków to mi juz Anulka po wielokroć wyczerpała :D
A z Misiem poznaję nowe, zadziwiające możliwości - np. to, że możesz mieć kota na kolanach wtedy, kiedy to Ty masz ochotę :mrgreen:

ech.... widzę że nic z tego :|
Ja też widzę że można mieć kota na kolanach, niestety w najmniej spodziewanym momencie :twisted:
.... a w zasadzie z pazurami wbitymi w kolana :mrgreen: z aniołka to Denis ma tylko spojrzenie :roll:

Zapraszam na bazarek :ok: :ok: :ok:
viewtopic.php?f=20&t=106127

Agness78

Post » Wto sty 12, 2010 23:03 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:Misio nasz słodziutki aniołeczek nie może nawet wiedzieć o istnieniu Denisa - przecież to małe diablę wcielone :mrgreen: przywiozłaś go sobie - to się nim zajmuj, naucz go żeby sie bawił zabawkami nie szlafrokiem , żeby nie wykradał z misek rezydentów no i żeby całego jutrzejszego dnia pod Twoją nieobecność nie poświęcił na robienie Ci psikusów :mrgreen:
spokojnej nocy :ryk: :ryk:

No baaaaaardzo śmieszne..... naprawdę :twisted: :mrgreen:
Poczekamy aż ciocia jessi odwiedzi Denisa.... będzie śpiewać inaczej :twisted: :lol:

Agness78

Post » Śro sty 13, 2010 18:39 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Szukamy kogoś, kto przewiezie Białego ze schronu na dworzec w sobotę na 12 z minutami :!: :!: Jeśli ktoś ma czas, to prosimy o pomoc.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro sty 13, 2010 21:20 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
na zdjęciu powyżej, po prawej stronie kotka z urwanym ogonem, z tego co mówi pani Zosia może wdawać się martwica :( po lewej kotek z połamanym ogonem :(

zostały dwa kotki do złapania :!:
kilka złapanych bardzo chorych, koszt leczenia antybiotykami jednego kotka wynosi ponad 100zł (Feliks, Dzidek, jedna dziewczyna bezimienia i chłapka też narazie bez imienia)
jedna koteczka zdrowa, została dzisiaj zasczepiona, niebawem będziemy dla niej szukać domu, koteńka dostała imię Miecia 8) zgadnijecie dlaczego

prosimy o pomoc finansową na leczenie chorych kotków , może jakieś bazarki :oops:

jessi74

Post » Czw sty 14, 2010 9:45 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi a kiedy będzie łapanie dwóch pozostałych kotków? rozumiem, że jeden to ten biało-czarny z ulicy Dawida.
są dla nich DT?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sty 14, 2010 12:09 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

mawin pisze:jessi a kiedy będzie łapanie dwóch pozostałych kotków? rozumiem, że jeden to ten biało-czarny z ulicy Dawida.
są dla nich DT?

Mawin, ten kocio z Dawida to osobny przypadek, więc razem 3 szt.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]