ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Pon kwi 06, 2009 12:08

wwmonnie pisze:witam...
nie wiem, czy pamiętacie, że wzięłam (dla mamy) z miau szynszylową koteczkę z Poznania... niestety dziś około 2 w nocy odeszła...

na moje oko szynszylowa Pusia miała tak z 10-12 lat...
mnie też jest bardzo smutno, ale na starość nie ma niestety lekarstwa... pozdrawiam monika

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

trzymajcie się.........
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pon kwi 06, 2009 15:33

http://allegro.pl/item604456986_pol_per ... erski.html
czy ktoś się kontaktował w sprawie tej koteczki?

kyziczek

Od: Sob lut 14, 2009 0:12

Post » Pon kwi 06, 2009 19:21

Biedna Pusia, :(
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon kwi 06, 2009 19:50

:P :P :P :P :P :P :P

przed chwila dzwoniła p. Ela, są w drodze od weta do domku: JEST OK!!!!!!!!!!!!!

szwy zdjete, zrosło sie pieknie, kocio siusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzieki wielkie Wam wszystkim....................

wróciła grzybica, ale nic to, tym sie zajmiemy za moment...................
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pon kwi 06, 2009 19:53

Ufff.... Dobre wieści :D
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pon kwi 06, 2009 20:05

Wklejam z wątku ... :roll:

Dziś będąc na dworze z dzieckiem, rozmowa ze znajomą zeszła na koty...
Ma kociaka w domu - 2 miesięcznego - kupionego z pseudo-hodowli za 150 zł . Pół pers-pół norweg :roll:
Ona ma dziecko - a dziecko strasznie go po prostu męczy,a jak go męczy - to kociak się "rzuca" na małego ...
Wczepia się m.in. w pieluchę 4 łapami lub inną część ubioru/ciała ...
Bardzo chcą go oddać...
Jeszcze go nie widziałam, jutro poproszę o zdjęcia bo zupełnie wypadło mi z głowy ... :Roll:
Bardzo proszę o jakieś DT ... DS?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4276878#4276878
mamuśka

Post » Pon kwi 06, 2009 20:20

kyziczek pisze:http://allegro.pl/item604456986_pol_pers_perska_perski.html
czy ktoś się kontaktował w sprawie tej koteczki?

Możesz Ty pogadać? :)
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon kwi 06, 2009 20:26

już dzwonie :D

chciałam zrobić to już wcześniej, ale nie chciałam dublować, gdyby ktoś już dzwonił :oops:

kyziczek

Post » Pon kwi 06, 2009 20:44

Jestem po rozmowie w sprawie kotki. Pani zdecydowana na rozstanie. Kotka jest już wstępnie zarezerwowana. Właścicielka właśnie przesłała zdjęcia Pani, która jest zainteresowana kicią. Ta Pani ma się zastanowić, bo ma w domu pełnojajecznego persa, a kotka jest niewysterylizowana... Umówiłam się z Panią, że skontaktuje się z nią jutro około 17 i jeśli kotka nie będzie miała nowego domu, to ją zabieramy.

kyziczek

Post » Pon kwi 06, 2009 20:47

kyziczek pisze:Jestem po rozmowie w sprawie kotki. Pani zdecydowana na rozstanie. Kotka jest już wstępnie zarezerwowana. Właścicielka właśnie przesłała zdjęcia Pani, która jest zainteresowana kicią. Ta Pani ma się zastanowić, bo ma w domu pełnojajecznego persa, a kotka jest niewysterylizowana... Umówiłam się z Panią, że skontaktuje się z nią jutro około 17 i jeśli kotka nie będzie miała nowego domu, to ją zabieramy.

:strach:

aamms

Post » Pon kwi 06, 2009 20:51

aamms pisze:
kyziczek pisze:Jestem po rozmowie w sprawie kotki. Pani zdecydowana na rozstanie. Kotka jest już wstępnie zarezerwowana. Właścicielka właśnie przesłała zdjęcia Pani, która jest zainteresowana kicią. Ta Pani ma się zastanowić, bo ma w domu pełnojajecznego persa, a kotka jest niewysterylizowana... Umówiłam się z Panią, że skontaktuje się z nią jutro około 17 i jeśli kotka nie będzie miała nowego domu, to ją zabieramy.

:strach:

aamms dokładnie to samo sobie pomyślałam, ale Pani obiecała zarezerwować kotkę i nawet na maile w sprawie ogłoszenia nie odpowiada

kyziczek

Post » Pon kwi 06, 2009 21:00

tia.....no to jestesmy w domu..... :evil: założe sie,że wezmie w celu wiadomym
Serniczek

Post » Pon kwi 06, 2009 21:06

Serniczek pisze:tia.....no to jestesmy w domu..... :evil: założe sie,że wezmie w celu wiadomym

no właśnie... :cry:
kurcze, moglam wcześniej zadzwonić, teraz sama na siebie się wściekam...
pozostaje tylko mieć nadzieję, że kotka nie przypadnie Pani do gustu...

kyziczek

Post » Pon kwi 06, 2009 21:54

W sumie to ta kotka jest małopuchata, pani od pełnojajecznego może sie zastanawiać, czy warto coś takiego rozmnażac :evil:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Wto kwi 07, 2009 6:33

Przeklejam z tergo wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91486

suul pisze:Witam,

W imieniu znajomej ogłaszam kotka do oddania

Kot to pers egzotyczny ma na imię Maciek. Kotek ma 7 lat, zawsze mieszkał z psem i się z nim dobrze dogadywał. Niestety po śmierci psa zamieszkał w domu młody bokserek na którego kot reaguje bardzo silną agresją. Z tego powodu ok. ponad pół roku kot mieszka zamkniety w jednym pokoju stale czatując przy drzwiach. Agresja nie słabnie, więc zapadła decyzja, że najlepsze dla kotka będzie jeśli poszukamy mu nowego domu. Sytuacja nie jest kryzysowa, więc z góry zastrzegamy, że nie idziemy na kompromisy! Domek ma być naprawde dobry. Przede wszystkim kot musi być jedynakiem… Na co dzień przytulany i miły wobec innych zwierząt i dzieci staje się agresywny. Na pewno byłby idealnym kotem dla osoby starszej lub po prostu dorosłej.

Oto informacje właścicieli na temat Maćka:

Maciek jest spokojnym kotem, lubi być głaskany i przytulany odwzajemniając to mruczeniem, lubi spać na łóżku czy fotelu ale zdarza mu się też ostrzyć na nim pazurki, nie lubi gdy w domu jest dużo obcych osób w takiej sytuacji najczęściej zaszywa się w jakimś cichym kąciku i obrażony nie reaguje nawet na „kici kici”

Maciek może zostawać sam w domu, nie broi i nie robi żadnych szkód – najchętniej po prostu idzie spać:)

kot całe życie mieszkał w mieszkaniu, nie wychodził na dwór więc nie jest do tego przyzwyczajony – w grę wchodzi tylko dom niewychodzący,

domek jeśli tylko będzie najlepszy dla naszego kota to może być z całej Polski, jeśli natomiast byłby ze śląska to możemy Maćka przywieść

jest karmiony gotowym jedzeniem dla kotów w postaci: puszek,
saszetek, również suchą karmą ( karma kupowana u weterynarza – kot przeszedł chorobę układu moczowego w postaci zapalenia i od tamtej pory lekarz zalecił jej stosowanie ), lubi surowe mięso oraz ryby

Kot w tej chwili jest zdrowy, jest wykastrowany

Mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś kto da maćkowi dobry domek. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy : sepia21@o2.pl

Obrazek
Obrazek

Obrazek

aamms

[poprzednia][następna]