Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Anulka111 go zasłoniła.
casica pisze:Agn pisze:casica pisze:Być może odmienne stany świadomości nie pozwalają Ci tego dostrzec, ale uwierz, to fakt.
Uważam, że jeśli chodzi o `odmienne stany świadomości` to powinnaś sama wytrzeźwieć, żeby oceniać moją dyspozycyjność.
Już kolejny raz sugerujesz mi nadużywanie alkoholuczy może się mylę?
Jana pisze:mirka_t pisze:Anulka111 go zasłoniła.
Brawo. Samej sobie wystawiasz świadectwo.
Jana pisze:Agn - najczęściej koty dostają premedykację przy mnie.
I pytanie do Ciebie - czy przed operacją (narkozą) kot powinien być na czczo, czy nie ma to znaczenia i może być najedzony? Będę wdzięczna za jednoznaczną odpowiedź
mirka_t pisze:Anulka111 go zasłoniła.
Jana: I pytanie do Ciebie - czy przed operacją (narkozą) kot powinien być na czczo, czy nie ma to znaczenia i może być najedzony? Będę wdzięczna za jednoznaczną odpowiedź
Agn pisze:(...) Czy Ty głodzisz kotki złapane na ulicy przed sterylką? Przecież taka Ci nie powie, czy zjadła coś na sąsiednim podwórku, czy się grzecznie powstrzymała.
Agn pisze:...Należy tylko informować weta przed zabiegiem, że kot zjadł, zwłaszcza, jak się go zostawia w gabinecie bez dozoru [osobistego, czy technika]. Ja nigdy nie zostawiam swoich kotów bez dozoru ani przed ani po zabiegu....
Jana pisze:Tak, kotki nie dostają jeść aż do zabiegu, który zazwyczaj jest następnego dnia. Jeśli zabieg ma się odbyć później, nie dostają jedzenia ok. 12 h przed.
mirka_t pisze:Agn pisze:...Należy tylko informować weta przed zabiegiem, że kot zjadł, zwłaszcza, jak się go zostawia w gabinecie bez dozoru [osobistego, czy technika]. Ja nigdy nie zostawiam swoich kotów bez dozoru ani przed ani po zabiegu....
Dokładnie. Również jestem przy swoich kotach.
Jana pisze:Agn pisze:(...) Czy Ty głodzisz kotki złapane na ulicy przed sterylką? Przecież taka Ci nie powie, czy zjadła coś na sąsiednim podwórku, czy się grzecznie powstrzymała.
Tak, kotki nie dostają jeść aż do zabiegu, który zazwyczaj jest następnego dnia. Jeśli zabieg ma się odbyć później, nie dostają jedzenia ok. 12 h przed.
Aleksandra59 pisze:Jana pisze:Agn - najczęściej koty dostają premedykację przy mnie.
I pytanie do Ciebie - czy przed operacją (narkozą) kot powinien być na czczo, czy nie ma to znaczenia i może być najedzony? Będę wdzięczna za jednoznaczną odpowiedź
Ups - pytanie nie do mnie, ale nerwa już mam![]()
Jana - czy jeżeli kot jest po wypadku, to czeka się 12 godzin na operację![]()
![]()
![]()
![]()
I dopiero po tych 12. godzinach podaje się narkozę
![]()
![]()
I tak spokojnie czeka się na upływ 12. godzinA w trakcie czekania kotek/piesek uprzejmie zejdzie za TM
![]()
Przed planowanymi zabiegami - dla komfortu kota/wetów/opiekunów - nie karmić.
Jana pisze:mirka_t pisze:Dokładnie. Również jestem przy swoich kotach.
I nawet kręcisz ciekawe filmiki
mirka_t pisze:Jana pisze:mirka_t pisze:Dokładnie. Również jestem przy swoich kotach.
I nawet kręcisz ciekawe filmiki
A Ty z chęcią je oglądasz ucząc się przy okazji o kotach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 126 gości