[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 17:07 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

miały byc robione badania krwi itp. Wiadomo coś? Poprawiło się ?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto kwi 17, 2012 17:15 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A były, były... Wczoraj właśnie. Miałam duszę na ramieniu, bo Maniek taki bledziutki, apatyczny, bez apetytu. Okazało się, że wyniki lepsze niż w styczniu 8O , morfologia w górnej granicy normy, tylko mocznik i kreatynina ciut ponad granicę, co mnie baaardzo smuci... Dziś właśnie na niewydolność nerek odszedł kocurek mojej siostry, a troszkę i mój, bo 17 lat temu przyniosłam Go do domu, jako miesięcznego kociaczka od koleżanki z uczelni, która niefrasobliwie oświadczyła, że jak nikt nie weźmie kociaków (były dwa), to jej ciotka je utopi :evil: Jelituś był z nami od tak dawna, że już nikt nie pamięta, jak wygląda świat bez Niego... A ja tak zwariowałam na punkcie Mańka, że trzęsę się nad nim jak galareta. Ale badania zaskakująco dobre, limfocyty bardzo urosły (podobno one są niszczone przez FIV-a). A Mańkowa niedyspozycja wynikła z silnego przeziębienia. Ot, wiosna, każdy musi złapać katar, nawet Maniuś :wink:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Czw kwi 19, 2012 18:02 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

trzymam kciuki za maniusiowe wyzdrowienie , zawsze i wszędzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Czw kwi 19, 2012 19:27 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Manieczku, zdrówka koteńku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 25, 2012 23:29 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

tak sobie :D zajrzałam do Maniusia. Co u niego?

asia2

Post » Czw kwi 26, 2012 15:17 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A Maniuś ma zmieniony antybiotyk, teraz dajemy tabletki. Wczoraj wieczorem wrócił chłopakowi apetyt, w poszukiwaniu czegoś dobrego chciał wleźć na lodówkę, ale nie zauważył blachy po cieście i runął razem z blachą do wiadra z mopem :twisted: Pobojowisko w kuchni oraz towarzyszące jego powstaniu dźwięki omal nie przyprawiły mnie o zawał, chciałam łapać kota i pędzić do lecznicy, bo myślałam że co najmniej zabił się na śmierć. Maniek też się chyba wystraszył, bo tak szybciutko oddychał - więc tym bardziej myślałam, że coś sobie zrobił. Skończyło się na strachu i duuużym fochu, ale od czego mamy kurze cycki :mrgreen: Dzisiaj jestem w robocie ale dzieci donoszą, że jest ok.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw kwi 26, 2012 15:20 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze:A Maniuś ma zmieniony antybiotyk, teraz dajemy tabletki. Wczoraj wieczorem wrócił chłopakowi apetyt, w poszukiwaniu czegoś dobrego chciał wleźć na lodówkę, ale nie zauważył blachy po cieście i runął razem z blachą do wiadra z mopem :twisted: Pobojowisko w kuchni oraz towarzyszące jego powstaniu dźwięki omal nie przyprawiły mnie o zawał, chciałam łapać kota i pędzić do lecznicy, bo myślałam że co najmniej zabił się na śmierć. Maniek też się chyba wystraszył, bo tak szybciutko oddychał - więc tym bardziej myślałam, że coś sobie zrobił. Skończyło się na strachu i duuużym fochu, ale od czego mamy kurze cycki :mrgreen: Dzisiaj jestem w robocie ale dzieci donoszą, że jest ok.

Pewnie! jak ktoś ma to niech korzysta :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro cze 06, 2012 16:43 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Garść niusów z życia Maniusia: ponieważ z buzią było już naprawdę bardzo źle, nie było poprawy ani po interferonie, ani po sterydach i antybiotykach, zapadła decyzja o wyrwaniu reszty ząbków. Maniuś dostał narkozę z której się ładnie wybudził, miał też przy okazji pobrane badania... Wyniki - rewelacja! Poza tym dobry humor powrócił (czytaj: fochy. bicie ludzisków po łapach, i dziamanie, oraz grzebanie w odpadkach i zlewie :evil: ) Siedzi sobie właśnie na okienku i myje się od jakiś 20-stu minut z lubością. Zauważalnie też zaokrągliły mu się boczki i wygląda jakby połknął piłkę (może to ze względu na Euro? Tyle się o tym gada, że może i Mańkowi udzieliła się atmosfera...)
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro cze 06, 2012 16:55 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

to się ciesze bardzo że chłopak wyszedł na prostą :ok:

asia2

Post » Śro cze 06, 2012 16:58 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Wyszedł, bardzo ładnie. Postaram się w weekend wstawić jakieś fotki, żeby wszyscy zobaczyli, jaki to piękny kot!
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro cze 06, 2012 17:11 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

czekam z niecierpliwością :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro cze 06, 2012 17:18 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Parę ząbków mniej a ile korzyści :D
Maniek piękny był jest i będzie i basta ( o ile się nie zrobi biało czerwony w związku z tym szałem patriotyzmu piłkarskiego ;) )
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Śro cze 06, 2012 18:06 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

No niech nie wpada w piłkoszał, bo mu ciśnienie skoczy! Ze mną o piłce nie pogada, ja jestem nastawiona skrajnie negatywnie przez fakt pracy w bardzo bliskim sąsiedztwie Stadionu Narodowego... Przez najbliższy miesiąc będę chyba do pracy spływać Wisłą :twisted: Eh, na urlop by człowiek poszedł, ale ktoś musi na Mańkowego dentystę zasuwać...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pon lip 02, 2012 20:05 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

I jak tam Maniuś po Euro ? :) Obyło się bez kłopotów sercowych ? :wink:
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Pon lip 02, 2012 20:11 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

jamkasica pisze:czekam z niecierpliwością :mrgreen:

Kasiu Ty musisz miec dużo cierpliwości aby czekac na te wszytkie zdjęcia :D Teraz Moha obiecała :D

asia2

[poprzednia][następna]