PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2013 12:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Trzy kotki od Pinokio po sterylce!

Nasza ulubienica z Zielonek, która czasem rozwiewa się jak dym, postanowiła pojawić się specjalnie po to, by przesłać Wam pozdrowienia. Jak widać stanęła już na łapki po zabiegu.

Obrazek

A pan wyhaczył jeszcze podrostka, około czteromiesięczną koteczkę, której obiecaliśmy zabieg w niedalekiej przyszłości.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro sie 21, 2013 12:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Trzy kotki od Pinokio po sterylce!

Jaka piękna :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 21, 2013 21:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Kicia z Zielonek pozdrawia. :)

Dziekuje kochani. Bez Waszej pomocy nie byloby mozliwe. Kotunie czuja sie dobrze i rowniez bardzo dziekują.
Kłąniam sie i serdecznie pozdrawiam :1luvu: :ok:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw sie 22, 2013 8:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Kicia z Zielonek pozdrawia. :)

pinokio_ pisze:Dziekuje kochani. Bez Waszej pomocy nie byloby mozliwe. Kotunie czuja sie dobrze i rowniez bardzo dziekują.
Kłąniam sie i serdecznie pozdrawiam :1luvu: :ok:

Ciesze się piniokio, że się udało.
One pewnie też :ok:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt sie 23, 2013 10:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Kicia z Zielonek pozdrawia. :)

Kotka Bomba z Darłowa :piwa: Zarządza swym podwórkiem i ustawia po kątach inne koty, co łatwo możecie wyczytać z jej oczu. Złapana przez Kinię098 w krytycznym momencie w bardzo zaawansowanej ciąży. Już po zabiegu i po rekonwalescencji króluje niepodzielnie na swoich włościach. Cieszę się razem z nią :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kinia098 z Darłowa jest wspaniała :1luvu: Tnie tam wszystko, co się rusza i to seriami na talony. Potrzebuje pomocy przy sterylkach aborcyjnych, które wet talonowy odsyła. Kinia098 ma świetnego weta, a ja bardzo chcę, żeby Operacja Zabieg zawsze ją wspierała finansowo przy trudnych zabiegach. Miejcie to na uwadze, kochani. :1luvu:

Chiara

Post » Sob sie 24, 2013 15:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

Jak dobrze, że życie Bomby będzie teraz trochę łatwiejsze! :ok: :ok: :ok:

Kotka z Bielska operowana i leczona w ramach akcji (nr 249) ostatnie dni spędziła w lecznicy - była bardzo słaba, odwodniona, chora. Karmicielka zakładała, że już jej się uratować nie da, a tu - niespodzianka! Kotka miała po prostu potworną biegunkę, ktoś musiał ją poczęstować czymś nieświeżym w czasie upałów.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob sie 24, 2013 16:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

ryśka pisze:
Kotka z Bielska operowana i leczona w ramach akcji (nr 249) ostatnie dni spędziła w lecznicy - była bardzo słaba, odwodniona, chora. Karmicielka zakładała, że już jej się uratować nie da, a tu - niespodzianka! Kotka miała po prostu potworną biegunkę, ktoś musiał ją poczęstować czymś nieświeżym w czasie upałów.

Za zdrowie kici :ok:

Obrazek

Chiara

Post » Sob sie 24, 2013 20:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

Dzięki!

Mam taką nadzieję, że wiosną przyszłego roku znów zobaczę ją na drzewie:

Obrazek

(zdjęcie sprzed 5 lat!)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 25, 2013 21:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

ryśka pisze:Dzięki!

Mam taką nadzieję, że wiosną przyszłego roku znów zobaczę ją na drzewie:

Obrazek

(zdjęcie sprzed 5 lat!)

Tak myślę :ok: :ok: :ok: To twarda sztuka :lol:

Chiara

Post » Pon sie 26, 2013 12:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

W piątek zgłoszono mi trzy znalezione kocięta - chore, nieporadne, potrzebujące natychmiastowej pomocy... Mogliśmy pomóc jednemu (został przyjęty do PJD i nazywa się Suzuki), drugi szczęśliwie znalazł opiekuna w osobie z sąsiedztwa, trzeci został wzięty do mieszkania przez karmicielkę - ale nie wiadomo, jak długo tam będzie mógł zostać... A każdego dnia zgłaszane są następne i następne... Jedyne co możemy zrobić - i wszystko co musimy zrobić - to sterylizować, sterylizować, sterylizować... Żeby powstrzymać tę falę nieszczęść. Szybko. Stanowczo. I skutecznie.

Chiara dwoi się i troi :1luvu: , wszyscy nie szczędzimy starań, żeby się udało. Ale bez pomocy finansowej nie damy rady...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto sie 27, 2013 1:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

Ulegając mojej nieuleczalnej słabości do trikolorek wklejam jeszcze raz kotkę, którą wysterylizowała Pinokio. Podziwiajmy :mrgreen:

Obrazek

Chiara

Post » Wto sie 27, 2013 7:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto sie 27, 2013 8:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

Witajcie, nie wiem czy dobrze trafiłam, ale potrzebujemy funduszy na sterylizację 4 kotek i 2 suk u pewnej kobiety, która nie panuje nad rozrodem swoich zwierząt i była tak zdesperowana, że chciała uśpić małe bo miały chore oczy. Jedną sterylkę opłaciła ilgatto, potrzebujemy kasy jeszcze na 3 kotki i 2 suki, pomożecie? :( dodam jeszcze, że ilgatto załatwiła bardzo dużą zniżkę u swojego weta na te kotki i trzeba zapłacić 70zł za szt więc to niewiele, ale jednak wiele....wczoraj jedna kotka ciachnięta, dziś ma iść kolejna....poniżej link do wątku zbiórkowego

viewtopic.php?f=1&t=155947
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sie 27, 2013 11:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

Goyka pisze:Witajcie, nie wiem czy dobrze trafiłam, ale potrzebujemy funduszy na sterylizację 4 kotek i 2 suk u pewnej kobiety, która nie panuje nad rozrodem swoich zwierząt i była tak zdesperowana, że chciała uśpić małe bo miały chore oczy. Jedną sterylkę opłaciła ilgatto, potrzebujemy kasy jeszcze na 3 kotki i 2 suki, pomożecie? :( dodam jeszcze, że ilgatto załatwiła bardzo dużą zniżkę u swojego weta na te kotki i trzeba zapłacić 70zł za szt więc to niewiele, ale jednak wiele....wczoraj jedna kotka ciachnięta, dziś ma iść kolejna....poniżej link do wątku zbiórkowego

viewtopic.php?f=1&t=155947

Tak, dobrze trafiłaś. Już wczoraj wysłałam pw do ilgatto, że jej pomożemy. Cena jest bardzo dobra. Niestety sterylizujemy tylko koty...

Co poszło nie tak z OTOZem ? Miałam wrażenie, że dali generalną zgodę, tylko trzeba dokładnie omówić szczegóły - ile kotów i kiedy zabieg.

Chiara

Post » Wto sie 27, 2013 11:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Udało się i w Darłowie, kotka już p

bardzo dziękuję! OTOZ odpisał mi na facebooku ,że wiele zrobić nie mogą, ale mają lecznicę która im na kredyt sterylizuje więc jak dowieziemy to to załatwią. Po czym jak zapytałam gdzie trzeba dowieźć , to nie dostałam odpowiedzi, potem Zosik pytała ich telefonicznie to kazali dzwonić dnia następnego jak będzie ktoś inny... i w sumie spełzło na niczym :roll:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]