Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia szary Ptyś

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 03, 2014 23:29 Re: Burzą budynki > Koronka, Czarusia, Biały Miś > Łódź

na razie jeszcze nie :(

a dzisiaj wieczorem przyszedł na karmienie właśnie Biały Miś :)
wczoraj i przedwczoraj pierwsza była Koronka :) przedwczoraj siedziała na drzewie a wczoraj pod drzewem czyli już bliżej :)

Biały Miś najpierw czekał daleko ale potem jak się odwróciłam siedział bliziutko - kilka metrów ode mnie :)

gdy do niego próbuję pomalutku podchodzić zawsze ucieka, nie panicznie ale nie ma do mnie jeszcze zaufania
chociaż dzisiaj to wyglądało tak jakby domowy kot czekał obok mnie aż nałożę mu jedzonko do miski :)

gdy kucam i mówię do niego, najpierw patrzy na mnie ale jak się ruszę ucieka

oby tylko nic mu się nie stało, bo widać, że jest nieprzyzwyczajony do życia na dworze
nie jest taki czujny :( myślałam nawet, że może jest głuchy - białe koty często są głuche
ale jak wołam i hałasuję ostrzegawczo zanim podejdę do kociej stołówki to jak jest w środku to wybiega

przychodzę o różnych godzinach ale zazwyczaj po 21 gdy już miski są zazwyczaj prawie puste
a kotecek głodny i ciekawy co tym razem przyniosłam

gdy siedzi i czeka aż zostawię jedzenie to siedzi niedaleko, tyłem do mnie i patrzy to tu, to tam
czyli nie uważa mnie chyba za zagrożenie ;) często jeszcze są wtedy na spacerach ludzie z psami i Misio bardziej uważa na nich

bardzo go polubiłam, jest rozczulający w tej swojej łagodności i nieporadności

kto pokocha Białego Misia i da mu dom ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon kwi 07, 2014 0:07 Re: Burzą budynki > Koronka, Czarusia, Biały Miś > Łódź

wibryska pisze:martwią mnie oczy Białego Misia - w dzień z bliska i z poziomu kota go jeszcze nie spotkałam, widzę go przez okno i w nocy
nie bardzo wiem jak mu podać lekarstwo jeśli go potrzebuje bo nie jest codziennie wieczorem przy stołówce

Obrazek Obrazek

to są zdjęcia robione z góry i przybliżone - zazwyczaj na zdjęciach ma jakby przymrużone oczy

Obrazek Obrazek

doradźcie coś proszę

najlepiej by było gdyby ktoś chciał dać mu dom tymczasowy wtedy można by było wyleczyć mu oczy
myślę, że to miły miziak ale tego się tylko domyślam
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto kwi 08, 2014 16:18 Re: Burzą budynki > Koronka, Czarusia, Biały Miś > Łódź

Zapraszam na bazarek na karmę i żwirek dla naszych domowych 7 kotów :kotek:
zobaczcie jakie cudne zajączki i laleczki - są w wielu kolorach :

viewtopic.php?f=20&t=161548&p=10518381#p10518381

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt kwi 11, 2014 16:31 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

dobrze, że przestało padać bo wczoraj i przedwczoraj żaden kociak nie czekał wieczorem pod stołówką

a gdy któryś przychodzi to wtedy jest mi cieplej na sercu że są i że się tak bardzo mnie nie boją
chociaż siedzą w odległości 2-3 metrów albo nade mną na murku albo na drzewie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob kwi 12, 2014 13:13 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

i jak Misiowe oczka?...
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Wto kwi 15, 2014 14:49 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

tak misiowe oczka wyglądaja z bliska :( kliknijcie na zdjęcia aby je powiększyć :

Obrazek Obrazek Obrazek

przez to że mniej widzi jest bardziej zagrożony :(

może ktoś chciałby pomóc Białemu Misiowi :?: ten uroczy choć przykurzony kot potrzebuje domu tymczasowego :!:
Ostatnio edytowano Wto kwi 15, 2014 14:54 przez wibryska, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto kwi 15, 2014 14:51 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

a tak Biały Miś czeka wieczorem aż nałożę jedzenie do misek - 3 metry ode mnie :

Obrazek

ciekawe kiedy podejdzie bliżej ?

kocia stołówka jest na murku przy wjeździe na parking - jeżdżą samochody, chodzą ludzie
wtedy Miś chowa się pod samochody
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto kwi 15, 2014 20:39 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Biedaczysko... Szkoda, ze nie mozna mu choc jakoś 'podrzucic' porcji jedzenia z lekiem... Albo zwabić i do weta :oops:
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Post » Wto kwi 15, 2014 21:06 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

można go zwabić i zabrać do weterynarza ale wtedy nie może tu wrócić :(
w każdej chwili mogą zacząć burzyć budynki :(
obok zaczęli stawiać fundamenty pod 2 nowe apartamentowce
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw kwi 17, 2014 16:03 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Wibrysko, a Miś ma wydarzenie na fb?..
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Post » Czw kwi 17, 2014 18:00 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

nie ma wydarzenia na facebooku ale może to dobry pomysł
chociaż nie wiem czy on jest tak jak myślę oswojony, nie wiem jak zachowałby się w domu
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt kwi 18, 2014 13:28 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

wczoraj wieczorem gdy nakładałam karmę do misek na kocia budkę-stołówkę wskoczyła szara Koronka :)
mówiłam do niej ona grzecznie słuchała ale jak ruszyłam ręką żeby wstawic miskę do budki uciekła
niedaleko bo przycupnęła po lewej stronie przy drzewie ;) jest piękna
-
proszę o dom dla Białego Misia - planujemy kastrację ale po 2 dniach w lecznicy potrzebny będzie dom tymczasowy
trzeba sprawdzić czy kiciuś jest oswojony czy trzeba go będzie wypuścić :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt kwi 18, 2014 13:56 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Podrzucam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt kwi 18, 2014 14:14 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

leczenie oczek Misia wesprze Klub Ślepaczkowy, tylko potrzebny jest dt, inaczej nie bardzo widzę,aby w tych warunkach można je wyleczyć :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt kwi 18, 2014 14:26 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Klub Ślepaczkowy pisze:leczenie oczek Misia wesprze Klub Ślepaczkowy, tylko potrzebny jest dt, inaczej nie bardzo widzę,aby w tych warunkach można je wyleczyć :(

ale cudnie :1luvu: bardzo dziękuję :1luvu:

czyli pilnie szukamy domu tymczasowego dla Białego Misia :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]