Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 17:54 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Te z portu kociaki rozwydrzone na szczęście nie są :)

Uzupełniłam na 1. stronie koty do Adopcji Wirtualnej o kilka nowych kociaków (to niestety jeszcze nie wszystkie portowe koty...), może ktoś się skusi na adopcję? Tylko 3 koty mają swoich Opiekunów Wirtualnych...

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie gru 11, 2011 8:49 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Cudak1 pisze:Uzupełniłam na 1. stronie koty do Adopcji Wirtualnej o kilka nowych kociaków (to niestety jeszcze nie wszystkie portowe koty...), może ktoś się skusi na adopcję? Tylko 3 koty mają swoich Opiekunów Wirtualnych... [/size]

Na adopcję wirtualną czekają:

MODEL, duży, kilkuletni kocur, wykastrowany. Ciekawie umaszczony, z uroczą, białą końcówką ogonka. Ostatnio bardzo chętnie pozował do zdjęć i nawet dał się pogłaskać :) Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek Obrazek Obrazek

KOT W KAPTURZE, wykastrowany, dość masywny. Nazywany "kotem w kapturze" przez swoje charakterystyczne umaszczenie ;) Ostrożny, raczej nie daje się pogłaskać, ale podchodzi dość blisko do człowieka.
Szuka Wirtualnego Opiekuna.

Obrazek Obrazek

MAMUŚKA Kilkuletnia kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Jest w dobrej kondycji, bardzo lubi jeść. Ładnie umaszczona, biało - marmurkowa. Jest ostrożna i płochliwa. Nie daje się pogłaskać.
W zeszłym roku przesiedziała u mnie w garażu ok 3 miesięcy, razem ze swoimi kociakami. Obie miałyśmy siebie dość, ale został mi do niej ogromny sentyment :)

Obrazek Obrazek Obrazek

SÓWKA Młoda kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Jest drobnej budowy, ale w dobrej kondycji, ma lśniącą sierść. Ostrożna, i jednocześnie dość ciekawska, nie podchodzi za blisko do człowieka, ale też nie chowa się od razu pod kontenerem, jak większość portowych kotów. Szuka Wirtualnego Opiekuna.

Obrazek Obrazek

MAMA MAMUŚKI Kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Kilkuletnia. Biało-szara, z pyszczka bardzo podobna do kotki z nr 6. Podejrzewam, że są spokrewnione. Bojaźliwa, trzyma się z daleka od ludzi lub chowa się pod kontenerem. Szuka Wirtualnego Opiekuna.

Obrazek Obrazek

DZIADEK Starszy kocur, bardzo nieufny.
Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek Obrazek

BABCIA Starsza kotka. Wysterylizowana. Podchodzi dość blisko, jest zaciekawiona, ale nie daje się pogłaskać.

Obrazek

PIĘKNA oswojona, młoda kotka. Wysterylizowana wiosną 2011 r. Znalazła DS, ale po jakimś czasie uciekła i wróciła do portu.

Obrazek Obrazek

HELENKA, bardzo podobnie umaszczona do HELENY, która znalazła DS, młoda (ok 2-letnia) wysterylizowana kotka. Dość płochliwa, ale jednocześnie ciekawska.

Obrazek

SZARACZEK duży kocur wykastrowany, nieufny i ostrożny. Szuka Opiekuna Wirtualnego

Obrazek Obrazek

MARMURKA w porcie od niedawna, pięknie umaszczona. Zagadką jest dla mnie, to że ma przycięte uszko, tak jak koty po sterylizacji/kastracji... Nieufna, młoda.
Szuka Opiekuna Wirtualnego

Obrazek

ZOSIA kotka urodzona wiosną 2011 r, podrzucona do portu (wraz z 3 rodzeństwa), wysterylizowana, ale Pani Weterynarz zapomniała przyciąć jej uszka. Oswojona na tyle, że daje się pogłaskać. Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek

MAMBA siostra Zosi, wysterylizowana, daje się pogłaskać, choć bywa nieraz nieco agresywna (próbuje atakować rękę). Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek

DZICZEK bardzo ładnie umaszczony kociak, siostra lub brat Zosi i Mamby, jest z nich najbardziej nieufna, nie da się dotknąć. Mam problem by złapać ją na sterylizację (o ile to kotka). Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek

CHUDY kocur kilkuletni, na chwilę obecną wygląda najgorzej z całego stada. Bardzo nieufny. Szuka Opiekuna Wirtualnego.

Obrazek

Cudak1

Post » Czw gru 15, 2011 13:02 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Hop kotki z Portu :1luvu:

mam nadzieje, ze Wampirek ma sie dobrze i zima mu niestraszna :D
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw gru 15, 2011 16:00 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

W porównaniu do poprzedniej zimy, koty powinny być zadowolone :) Wcześniej miały budki z szafek - nieocieplone, teraz dzięki Waszej pomocy mają cieplutkie budki i pełne miseczki :1luvu:

Mam problem ze złapaniem kotów na sterylki :( Pani Basia też nie daje rady ich złapać.
Nie wiem, może o jakiś podbierak się postaram, ale boję się że jak się taki dziki kociak zaplącze w siatkę, to dopiero katastrofa będzie :|

Cudak1

Post » Pt gru 16, 2011 13:29 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Wysłaliśmy dzisiaj trochę " kasy" dla portowych kociaków :kotek:

Na pewno się przydadzą.

Zapraszamy wszystkich do pomocy , każda wpłata się liczy.

Pozdrawiamy :D

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Sob gru 17, 2011 10:29 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

kasiar1234 pisze:Wysłaliśmy dzisiaj trochę " kasy" dla portowych kociaków :kotek:

Na pewno się przydadzą.

Zapraszamy wszystkich do pomocy , każda wpłata się liczy.

Pozdrawiamy :D

Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :1luvu: :1luvu: :1luvu: Będą miały suto zastawiony stół na Święta :kotek: :D

Cudak1

Post » Sob gru 17, 2011 11:46 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Spożytkuj je według swojego uznania , na leczenie, jedzenie, nowe polary do budek, cokolwiek jest potrzebne, a na pewno jest tego cała masa.

Pozdrawiamy :D :ok:

kasiar1234

Post » Sob gru 17, 2011 13:33 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Bardzo dziękuję i również pozdrawiam :)

Cudak1

Post » Czw gru 22, 2011 14:41 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Jadę dziś na sterylkę z kolejną (chyba) kotką :) Straszny dziczek z niej, złapana została przez stróża :)

Cudak1

Post » Pt gru 23, 2011 9:07 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Cudak1 pisze:Jadę dziś na sterylkę z kolejną (chyba) kotką :) Straszny dziczek z niej, złapana została przez stróża :)

Na szczęście to kotka i na darmo nie była łapana i na wycieczkę do lecznicy wieziona :)

Cudak1

Post » Pt gru 23, 2011 10:02 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Tobie Cudaczku,Twojej Rodzinie i Wszystkim wchodzącym na wątek

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia,
oraz Szczęśliwego Nowego Roku
życzy
welina

Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt gru 23, 2011 12:12 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Wszystkim Portowym Kociakom ,

Tobie Cudaczku,Twojej Rodzinie i Wszystkim wspierającym ten wątek

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia,
oraz Szczęśliwego Nowego Roku

życzy:
Kasiar1234 :D

PS:
Za udane sterylki :ok:

kasiar1234

Post » Pt gru 23, 2011 13:01 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Ponieważ mój jedyny wkład w ten wątek to styropianowe domki, więc trzymając się budownictwa przesyłam najlepsze życzenia świąteczne dla Czytelników wątku i życzenia domków-nie-z-piernika dla potrzebujących kotów :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Pt gru 23, 2011 15:34 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

Dziękuję za życzenia :) Również życzę Wam - Pomagającym i Czytającym :kotek: Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku :1luvu:

...a u nas znów woda skażona i nie nadaje się do spożycia :roll:

Cudak1

Post » Pt gru 23, 2011 15:39 Re: ok 25 bezdomnych kotów z portu potrzebuje pomocy!

A - zapomniałabym. Jak byłam wczoraj w porcie, to z budki podarowanej przez kasiar1234 wyskoczyły 3 koty (Wampir, Mamba i starsza szara kotka) :)

Cudak1

[poprzednia][następna]